Home Gastvissers Simon aan de Waterweg

Simon aan de Waterweg

Advertenties


Verrassing op de Waterweg

Donderdag besloten om vrijdagnacht naar de Waterweg te gaan. Het zou om 03.39 uur hoog water zijn dus moest ik er toch zo rond 02.00 uur al zijn. Dat hield dus in om 01.00 uur de deur uit met weinig of geen slaap. Rond 02.00 uur gaan de eerste zagers het water in, uiteraard aan de haken! Nu dus gewoon even wachten tot de eerste tong zich meldt. Dat even wachten werd dus hééééél lang wachten. Een uur na hoog nog steeds niets gezien dus ik ging het al weer somber inzien, totdat opeens om 04.53 uur een hengeltop in actie kwam. Het resultaat was een mooie tong.

Simon aan de Waterweg

Om 05.11 uur diende de tweede tong zich aan, ook weer een mooie maatse.

Simon aan de Waterweg

Vervolgens om 06.10 uur een tongetje net niet aan de maat.

Simon aan de Waterweg

Daarna duurde het bijna een uur voordat zich weer een tong meldde, nu een iets grotere.

Simon aan de Waterweg

5 minuten later weer een paar mooie tikken en ook deze keer weer een hele mooie maatse.

Simon aan de Waterweg

Drie kwartier weer even moeten wachten op de volgende tong, maar deze gaf wel erg veel tegenwerking. Het resultaat mocht er zijn, dit zou de grootste tong van de dag worden!

Simon aan de Waterweg

Hij/zij was bij de geboorte wel iets te vroeg uit moeders gekropen, het lichaam was nog niet helemaal goed gebruind. Net achter de kop een grote ronde witte vlek. Om 08.43 uur weer een mooie maatse.

Simon aan de Waterweg

Kort daarop gevolgd door een grote bot.

Simon aan de Waterweg

Deze mocht weer zwemmen. En toen om 09.20 uur, net toen ik dacht om er maar eens mee te gaan stoppen omdat het tekort aan nachtrust zijn tol ging eisen, had de Waterweg nog een verrassing voor mij in petto. Een paar leuke tikken op de hengel, het indraaien ging ook weer heel zwaar, en toen de vis dicht bij de kant aan de oppervlakte kwam bleek het geen bot of tong te zijn maar een mooie gul!!

Simon aan de Waterweg

Ze zijn inmiddels dus ook de Waterweg ingezwommen. Nog even de maten van de vissen: de tongen : 22cm, 28 cm, 30cm, 33cm, 33cm, 34cm, 38cm en de gul 45cm. De foto’s zijn soms wat wazig. Dat heb je als het vochtig weer is en de lens niet op tijd afdroogt…… Maar ja, beter wat mindere foto’s dan helemaal geen foto’s denk ik dan maar. Al met al, na een slecht begin toch helemaal tevreden naar huis gereden.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 18, 2013

  Antwoord

  Goei plekkie, he Simon?

  Groetjes peter

 2. Johan het (loze) vissertje > oktober 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Simon

  Wat mij niet lukte, is jou wel gelukt. Als je maar op de juiste tij gaat. De 2de en 3de foto’s vind ik mooi, net of je ergens in de Ardennen aan het vissen bent.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. zeehondetemmer > oktober 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Simon jammer van die wazige foto””s maar
  jij heb er toch genomen. En toch nog een mooi maaltje tong gevangen en dan nog op het eind de gul van 45 cm. En wat je vermelde met een goed gevoel naar huis terug.

  Gr Nico.

 4. Simon ( Scheveningen) > oktober 19, 2013

  Antwoord

  Dank voor de reacties.
  Het tij is denk ik inderdaad belangrijk maar ook de windrichting! En ja, de foto’s waren wazig, had ik al uitleg over gegeven. Het was dan ook de 1e keer met foto’s van mijzelf erbij. Volgende keer worden ze beslist beter. Maar nogmaals, de tongen vond ik belangrijker dan de foto’s!
  groetjes en vang ze allemaal!
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *