Home Strand en kantvisserij Solo kantvissen in Zeeland

Solo kantvissen in Zeeland

Advertenties

Beste visvrienden, gisterenochtend begon het weer te jeuken en gelijk naar Dixhoorn bootverhuur en zeeaas gebeld of ze nog wat leeglopers over hadden en 5 ons was geen probleem. Daarna wat zitten surfen naar een nieuwe hengel en na wat filmpjes over de Vercelli Spyra Imperia, zag het casten met deze stok er goed uit op de filmpjes en ik had natuurlijk Jeff ook al met zijn Imperia aan het werk gezien en mijn droom voor een nieuwe shimano, verdwijnt langzaam, zeker nadat ik Mario van SuperCatch gebeld had en ook hij was positiever over de nieuwe Vercelli hengels dan over shimano, dus ben gewoon naar Mario gereden en heb een Imperia gekocht en ik kreeg ook goed nieuws van Mario, dat hij wel wat voor de sponsoring wil doen, dus iemand die straks een waardebon krijgt, zou gewoon van Mario kunnen zijn.

De paracetamol lag al klaar, voor als ik later mijn banksaldo zou checken, pfff.

Maar wat een lekkere strakke stok en afgelopen nacht bijna volledig wakker gelegen, als een blij klein kind en ben blij dat de wekker afloopt om 6.15u.

Met Dixhoorn had ik afgesproken tussen 8 en 9 en ik ben daar rond 8.15u en na een gezellig praatje, ben ik rond 9.15u op een stek, in de luwte een uur voor laagwater en de stroming valt gelukkig mee, gezien het springgetij, hihi.

De hengels gauw optuigen en met de wind mee inwerpen, met aan de nieuwe een met korte dwarrels en 2e lijn met korte gevlochten haaklijntjes op klikafhouders en met de shimano, gewoon 2 lijntjes met klik en amnesia haaklijntjes.

Ik werp als eerste vanaf de grond en probeer te denken aan de filmpjes en wat Jeff tegen me gezegd heeft en valt alles mee, lekker ver met de wind mee en gaande weg gaat het steeds beter, alleen is het de kunst om op het juiste moment los te laten en de hengel op de juiste hoek af te remmen, het zal nog een leer proces woorden, om dit onder de knie te krijgen, maar vooralsnog valt het niks tegen en ik sta lekker in mijn vest te vissen en de aanbeten zijn veel aanwezig, echt felle aanbeten en de eerste vang ik op de shimano, net onder maatse wijting.

Dan de nieuwe, met de korte gevlochten aaslijntjes, gaat lekker zwaar en ik ben verrast met een eerste triplet!

De shimano weer, een doubletje, met de eerste maatse wijting.

Ik sta echt lekker te vissen, regelmatig vis aan de hengel, helemaal geen kou, een bakkie leut erbij, met een worstenbroodje, lijkt wel of ik op de boot zit!

Dan draait de wind ineens richting het noorden rond 11u en het is ineens niet meer te harden! Vispak gaat aan en dan voel ik me al niet meer zo elastisch om te werpen en blijf wel vis vangen, zelfs nog een bot van net geen 35 en een dikke wijting, in doublet en weer aan de nieuwe hengel, met korte gevlochten haaklijntjes, zou het toeval zijn, zou kunnen, maar ik vis er graag mee!

Tegen 12u maak ik 5 dikke wijtingen schoon de 3 botten leven nog, dus mogen weer zwemmen, geen zin om ze schoon te maken, zo koud, brrr. Ik ben niet iemand die de vis telt, maar ik had er toch wel wat.

Om 12u rijd ik huiswaarts, met een goed gevoel over de Vercelli Spyra Imperia, maar ook een dubbel gevoel, overhead had ik het er moeilijk mee, maar dat is waarschijnlijk omdat ik te voorzichtig was voor mijn schouder, waar ik totaal geen last mee had, met de off the ground worp. Denk wel dat er nog een 2e gaat komen! Ik had geen klik met mijn vorige aangeschafte Atlanta van Vercelli, dus die mag weg.

Nog 3 van de 5 ons leeglopers over, het waren mooie kleintjes, perfect aas, om ver te werpen, dus misschien vrijdag nog eens?

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Gino > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,

  mooi man dat je nieuwe hengel je goed bevalt….je mag iets hebben voor dat geld toch, hihi .
  Toch weer wat maatse kibbeling gevangen en wat bot….valt toch niet tegen zo die vangst ?
  Mooi op de gevoelige plaat vastgelegd en hopelijk morgen geen terugslag van de schouder mag ik hopen !
  Ja de wind is volop aanwezig ik hoor hem hier thuis ook gewoon blazen door die kale bomen heen .
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 2. Nico > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hey Peter. Alle eerst een zeer leuk verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij. Leuk dat je nu je nieuwe hengel gelijk heb kunnen in zegenen. Voor de volgende sessie dan weer heel veel succes alvast toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 3. Leen > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter
  Weer effe lekker uitgewaaid en ook nog wat vangen
  Een nieuw jaar beginnen met een nieuwe hengel beginnen is top
  Maar ook daarmee vang je helaas bot
  Groetjes.leen

 4. Jack Jozen > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Pedro .
  Dat was toch weer een geniet ochtend is aan je gezicht te zien als de nieuwe hengel zo bevalt moet ik misschien ook weer eens iets nieuws aan schaffen die Mario heeft echt alles op voorraad .En nu op naar de volgende trip die drie ons moeten op he laat ons nog maar meer genieten van je vis avonturen .
  Heel veul groetjes Jack.

 5. Stefan > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter, eens in de zoveel tijd moet je jezelf eens verwennen met nieuw materiaal! Mooi dat het ook gelijk goed bevalt en er een mooi maaltje vis binnen is gekomen. Het is weer een mooi verslag geworden! Krijg gelijk weer kriebels, terwijl ze net weg waren🤪 hopelijk kun je vrijdag nog eens, ben nu al benieuwd.
  Groeten, Stefan

 6. Eldert > januari 5, 2022

  Antwoord

  Ha Peter
  Een prachtig stukje inventaris er weer bij. Je moet toch ergens in investeren toch? Een auto kost alleen maar geld maar zo een hengel levert alleen maar op . Wat dat betreft zou ik die paracetamol maar gewoon omruilen voor lachgas. Zo’n hengel kan je alleen maar plezier opleveren. Succes met de volgende ronde . Trek ze eruit en laat die toppen maar rammelen.
  Groet Eldert

 7. Henry > januari 5, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,
  Een mooi verslag van een leuke visdag. 👍Een nieuwe hengel, de wind in de rug en met regelmaat rammelende toppen, wat wil ‘n visser nog meer ??Tripletten zijn voor ons niet weggelegd om de simpele reden dat we slecht met 2 haken vissen. 😂Met onze Superspierkracht zijn we al blij als we 2 🐟🐟 tegelijk op het droge kunnen takelen. Een nieuwe stok die prima naar je zin is en ‘n mooie portie lekkerbekken voor het thuisfront kun je boeken als een TOP 🎣dag. Veel plezier en goede vangst met je resterende leeglopers
  Groetjes, Henry

 8. Peter(fishguppy) > januari 6, 2022

  Antwoord

  Beste visvrienden, bedankt weer voor de leuke reacties. Jeff, kunnen we altijd iets voor regelen. Henry, dan houd ik er rekening mee, volgende week met de boot, dat jullie maar met 2 haken vissen, bestel ik iets minder aas. Bedankt om me te corrigeren Jeff.

 9. Henry > januari 6, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,
  Als we met de boot gaan gebruik ik uiteraard ander materiaal dan als we vanaf de kant vissen!
  Boothengel, zwaarder lood omdat de stroming meestal veel sterker is en……. ik wil dan uiteraard ook de lijnen meebrengen die jij lange tijd geleden voor me gemaakt hebt ( 3 clickafhouders die ook nog ‘ns verzwaard zijn zodat deze beter op de bodem blijven liggen) Ik ga er vanuit dat als we vanaf de boot vissen in tegenstelling tot vanaf de kant, weiniger tegen strubbelingen ondervinden tijdens het binnendraaien.
  Ik zit nu al te duimen voor redelijk weer, dit is immers het enigste dat we niet zelf in de hand hebben.
  Groetjes, Henry

 10. Peter(Fishguppy) > januari 6, 2022

  Antwoord

  Henry, is goed, als je de haken hebt vervangen of schoongemaakt is dit ok!
  We vissen wel rond doodgetij en voor de stroming zal het niet echt nodig zijn, maar kwaad kan het niet.

  Groetjes Peter

 11. ies > januari 8, 2022

  Antwoord

  Hey Peter, helemaal Top man een nieuwe hengel op die manier in vissen is zalig mooi weer, grrrrr tot de wind draait, maar kan gebeuren heb je gelijk vergelijkingsmateriaal wat de nieuwe hengel betreft . Alles weer mooi in woord en beeld weergegeven, begin zelf ook steeds meer kriebels te krijgen.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *