Home Gastvissers Steenbanken

Steenbanken

Advertenties


Nek aan nek-race bij de “Steenbanken”.

Het was een mooie ochtendlucht, de wind was kalm en de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends lag al op ons te wachten. De motoren stonden al te draaien en de dieseldamp snoof ik direct op, toen ik aan boord stapte. Dré verwelkomde mij en vroeg meteen of ik koffie wilde. Nou, een bakje vers gezette koffie gaat er altijd wel in. Rond de klok van 07.30 uur waren alle opstappers aanwezig en werd koers gezet naar de Steenbanken. Een bekende stek waar vroeger veel kabeljauw werd gevangen. Tijdens de heenreis, die zo’n drie kwartier in beslag nam, werd er heel wat besproken. Niet meteen de wereldproblemen, maar iedereen heeft wel een verhaal en natuurlijk even “teruggekeken”naar de vorige week. Op de plaats van bestemming aangekomen, werd de hengel in gereedheid gebracht en konden wij beginnen. Er kwam gelijk al vis boven water en vooral Mart had veel succes.

Steenbanken

Dré zag dat Mart goede zaken deed en sneerde meteen in mijn richting: nee, jij kunt het vandaag wel vergeten, Mart ligt nu al 8 vissen voor! Ja, dat was wel zo, maar waren mijn kansen toen al verkeken? Zowel Mart als ik werden verrast door een door ons niet aangestelde coach, die probeerde om ons tegen elkaar op te zetten en er een wedstrijdje van te maken. En lukte dat? Nou, een beetje wel. Jan had het zichtbaar koud en hield zijn capuchon op. Op nummer 5 was Cor goed aan het vissen.

Steenbanken

Hij draaide mooie schar naar boven. En ook Leo deed het goed. Hij ving een bot van 40 cm en dat is voorlopig dit jaar nog de grootste die is gevangen.

Steenbanken

Maar de strijd ging door.

Steenbanken

Steenbanken

Om 13.00 uur had ik 30 vissen en Mart 28. Dit hebben wij vol gehouden tot 15.30 uur. Maar op de eindstreep besliste Mart de strijd door te winnen met 50 vissen, tegen de 48 die ik gevangen heb. Dit alles met één hengel. Ik heb de hele dag gevist met afhouders met een “hoekje”. Zelf gemaakt met materiaal van Mr. Gastel. De hoofdlijn was 12/100 dyneema van PENN en de hengel een verbouwde Ugly stick. Als molen gebruik ik al weer vele weken een SHIMANO STELLA. Het lood was een zgn. “Oostendelood”. Over het eten kan ik kort zijn. Weer hartstikke veel. Dré moest eigenlijk een beetje “leuren” met zijn voorraad. Dirk won de dagprijs door uit de deelnemersnummers……….zijn eigen nummer te trekken. Leo werd er niet meer afgevist en kon aan het einde van de dag zijn toch al niet kleine voorraad IMAX en Scierra-voorraad aanvullen met een mooi foedraal en een leuke tas. Dirk gaat ons een paar weken missen, omdat hij samen met zijn vrouw een mooie cruise gaat maken. Kortom: het leven van een pensionada is zo slecht nog niet! José Rypens van de “Aisling” lag kort in onze buurt en over de marifoon hoorden wij dat zij ook veel schar binnenboord had. Maar ook de beroepsvisserij “klaagde” over de grote hoeveelheid schar. Nog niet alle schar is afgepaaid en op die schar zit nog altijd veel vis. Een stralende dag weer en veel aanbeten en aardig wat schar. Van zo’n dag vissen aan boord krijg je weer energie. Vissen is een vorm van onthaasting. Ontstressen. Van mij mogen er nog veel zulke dagen komen!

Kamperland, 27 maart 2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *