Home Bootvis verslagen Kees en vrienden, bootvissen met de Waypoint

Kees en vrienden, bootvissen met de Waypoint

Advertenties

Vrijdag 28 mei

Al een paar weken geleden heb ik een trip geboekt bij Waypoint sportvischarters. Om 05.00 uur stond Leon bij mij thuis waarna we Willy op gingen halen.
Van daaruit naar Frank Lobbezoo om de bestelde zagers op te halen. Ons doel was om vandaag te proberen zeebaars en eventueel een haaitje te vangen. Verder waren we natuurlijk blij met alles wat er aan de haken kwam.
Op tijd kwamen we bij de boot aan waarna we inscheepten.
We hebben er zin in vandaag!

In totaal waren we vandaag inclusief de schipper met 6 vissers aan boord, ruimte genoeg dus.
Toen 1 van de andere gastvissers een banaan begon te eten was het tijd voor de schipper om nog eens goed duidelijk te maken dat het een ongeschreven wet is om geen bananen aan boord te hebben, wie weet waarom dat is mag het zeggen…

Het was prachtig weer en bijna springtij. Dat was ook te zien aan de stroming bij de boeien. 

Tijdens het varen naar de stek werd Leon door Willy ingewijd in de geheimen en technieken van het bootvissen.

We zouden het eerste uur vissen met afgaand water en dan zou de stroming nog wel te doen zijn.
De boot werd voor anker gelegd op 15 meter water ter hoogte van Zoutelande.
De haken werden beaasd met mooie verse steekzagers.

Al snel wist Willy te melden dat er volop schar zat.

De scharren waren lekker dik en van een mooi formaat

Schipper Jacco had gezorgd voor voldoende geprepareerde krabbetjes van Klaas en aan verschillende hengels werden deze aan de haak gedaan in de hoop hiermee een haai te vangen.
Jacco kreeg een mooie beet en na een leuke dril kwam er een haaitje tijdelijk aan boord.

Helaas nam de vloedstroom zodanig toe dat er niet meer leuk te vissen was

Tijd voor een andere stek. Na overleg werd besloten tegen een zandbank te ankeren om te proberen zeebaars te vangen.
Geankerd op 1,5 tot 2 meter water. Er stond een flinke branding en al snel werden de eerste aanbeten gezien. Helaas waren het niet de gewenste zeebaarzen maar vissen waarvan je pannen kapot gaan….

Leon kreeg een mooie aanbeet en even later kwam de eerste zeebaars aan boord.
Deze was dubbel gehaakt en dat was maar goed ook als je kijkt naar de haak die maar net in een velletje van de lip zit

Ook een kijkje achter de schermen zodat jullie nu ook weten hoe al die foto’s tot stand komen

Zelf heb ik gelukkig ook een paar zeebaarzen mogen vangen.

In totaal zijn er 8 zeebaarzen aan boord gekomen waarvan er 3 bovenmaats waren

Na deze leuke, gezellige en geslaagde dag hebben we tijdens het terugvaren de boot schoongemaakt en alle visslijm, turf en aasresten weggepoetst.

Sinds een aantal maanden heb ik het strand/kantvissen weer heb opgepakt. Dit bevalt mij weer erg goed en ik was dan ook toe aan een setje nieuwe hengels. Na uitgebreide info op internet en bij andere vissers is de keuze uiteindelijk gevallen op de Cinnetic Black Fury Power Hybrid 450.
Na onze visdag zijn we dus nog “even” de tunnel doorgereden naar hengelsport de Zeebaars in Cadzand. Samen met eigenaar Sjaak Verhage zijn we daar het strand opgegaan en hebben met verschillende hengels gegooid om ze uit te testen.

Leon en Willy waren helemaal fan van de gifgroene Vercelli maar ik heb uiteindelijk, ondanks het constante aandringen van die 2, toch gekozen voor de Black Fury.


Inmiddels was de klok voor het avondeten al lang gegaan en zijn we noodgedwongen gestopt bij de grote M in Goes om onze magen te vullen.


Dit was onze afsluiting van  een lange, vermoeiende maar ontzettend gezellige en leuke dag.
Binnenkort de “zwarte woede” maar eens uitproberen aan de waterkant.

Oh ja, ik heb de opvarenden buiten wat grappen en grollen ook nog een mooie fabel verteld. Zoals bekend is een fabel een verhaal met een moraal. In dit geval gaat het over dieren, let op:
In een heel groot bos ligt een prachtige vijver. Boven het water, op een afstand van ongeveer 15 centimeter vliegt een dikke bromvlieg.
Net onder het wateroppervlak zwemt een grote forel, die denkt: als die vlieg zo meteen wat lager durft te gaan vliegen dan spring ik uit het water en grijp ik hem.
Langs de oever van de vijver staat een grote beer te kijken, die zie de bromvlieg en de forel. De beer denkt: als zo meteen die vlieg wat lager gaat vliegen dan springt die forel natuurlijk uit het water om die bromvlieg te pakken, dan is de forel even afgeleid en sla ik hem uit het water en vreet hem op.
Achter een boom aan de rand van de vijver staat een jager een stukje kaas te eten en ziet de beer, de forel en de vlieg.
De jager denkt: als die vlieg zo meteen wat lager gaat vliegen dan springt die forel uit het water om die vlieg te pakken, de forel is dan even afgeleid en de beer slaat dan die forel uit het water. De beer is dan afgeleid en dan schiet ik hem neer.
Tussen de benen van de jager zit een klein muisje te kijken. Het muisje ziet de bromvlieg, de forel, de beer, de jager en het blokje kaas. Het muisje denkt: als die vlieg zo meteen wat lager gaat vliegen dan springt die forel uit het water om die vlieg te pakken, de forel is dan even afgeleid en de beer slaat dan die forel uit het water. De beer is dan afgeleid en dan schiet de jager de beer neer en laat zijn kaas vallen, dan grijp ik de kaas.
Achter een struik naast de boom zit een poes. De poes ziet de bromvlieg, de forel, de beer, de jager, het blokje kaas en de muis. De poes denkt: als die vlieg zo meteen wat lager gaat vliegen dan springt die forel uit het water om die vlieg te pakken, de forel is dan even afgeleid en de beer slaat dan die forel uit het water. De beer is dan afgeleid en dan schiet de jager de beer neer en laat zijn kaas vallen, dan pakt het muisje de kaas en is even afgeleid, dan pak ik de muis.
Ondertussen denkt de vlieg: poepoe, wat ben  ik moe en gaat een stukje lager bij het water vliegen.
De forel grijpt zijn kans en springt uit het water om de vlieg te pakken, de beer haalt uit en slaat naar de forel, de jager laat zijn kaas vallen en legt aan om te schieten, de muis grijpt de kaas en rent er vandoor, de poes neemt een grote sprong naar de muis, springt mis en valt in de vijver…

De moraal verhaal: hoe langer het voorspel hoe natter de poes….

Fijne dag en tot een volgende keer,
Kees.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Gino > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en vrienden,
  Toch een mooie vistrip gehad zo…
  Mooie variatie in vissoorten en lekker weer gehad dat zie je op die prachtige foto’s. Mooi vis verslag weggeschreven en ook die poes is geweldig maar die kende ik al😂
  Een nieuwe hengel is ook altijd plezant en zo zie je maar dat iedereen zijn eigen keus heeft!
  Dat van die banaan is een ongeschreven wet onder de boot vissers en schippers tot zelfs in Noorwegen toe👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 2. ies > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hallo kees en vrienden
  Wederom een goed beschreven verslag van een toch geslaagde visdag opgefleurd met leuke foto’s en afgesloten met een fabel die langer dan. de visdag was pfff dat was een poes die meerdere handdoeken nodig had Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen toe gewenst.
  Groetjes Ies

 3. Jeff > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hé Kees en vrienden.

  Ik zag je verslag ergens anders al voorbij komen..
  Lekker gevist en een gezellige dag gehad!
  Dat van de hengels proberen is geweldig!
  Zo ging ik vorige week ook ” even” langs.
  Zo bestelde ik er twee van die en twee van die…. Beide niet leverbaar momenteel.
  Dus nu maar 2 dezelfde a 2x de prijs, achja je leeft maar een keer.

  Succes voor de volgende sessie.

  Jeff

 4. Henry > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hey Kees,
  Met slechts 5 vissers en Jaco heb je inderdaad ruimte genoeg op de Waypoint. Met springtij op pad, dan weet je vooraf dat je te maken krijgt met ’n stevige stroming. Jullie hebben toch mooie maatse scharren aan boord kunnen takelen, prima toch !!Na het verkassen op ondieper water ook nog ’n 8-tal baarzen waarvan 3 maatse, jullie mogen zeker niet mopperen. Qua materiaal betref, iedere visser heeft z’n eigen smaak, 4,5 mtr.of 5mtr, stug of slap, gelukkig is er tegenwoordig een enorme keuze. Geen bananen op de boot is voor mij onbekend, veel plezier met je volgende visserij.

  Groetjes,Henry

 5. Jack Jozen > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees .
  Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt ja en zo lukken de foto,s wel ,maar met springtij heb je natuurlijk niet het beste uitgezocht . En die poes is intussen allang uit het water ben ze al paar keer tegen gekomen nog steeds kletsnat,en die lekkere platvis als je een goeie pan hebt dan is die bot een lekkernij ik zal je wel en keer een recept geven Ha.Veul groetjes Jack.

 6. Stefan Groenheide > mei 30, 2021

  Antwoord

  Hey Kees, top dat je je hobby weer vol hebt opgepakt, geeft heerlijk leesvoer! Mooie dag gehad, lekker vis gevangen en veel gezelligheid, zo hoort het. Alvast suc6 met je nieuwe materiaal.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *