Home Gastvissers Stefan, avondsessie botlek

Stefan, avondsessie botlek

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Na de tongloze sessie vorige week kon ik nu door omstandigheden tijd maken voor een avondsessie in Vlaardingen. ’s ochtends papieren tekenen voor de hypotheek op ons nieuwe huis, daarna op zoek naar wat spullen samen met mijn vrouw, nog even de jongste opgehaald van┬áschool en om 15.30 uur thuis vertrokken richting Vlaardingen, eerst nog even 4 ons zagers halen en toen gelijk door naar mijn ondertussen vaste stekkie. Ik sta/zit daar prettig en dus graag, misschien is de vangst hier soms minder maar ach, je weet het nooit en bovendien heb ik hier al een paar keer een verrassing boven water gehaald!

 

 

De 1e draai zat ik vast en koste me een haaklijntje, de 2e draai haalde ik een flink stuk gele gevlochten lijn binnen alsook mijn vorige keer enige verspeelde onderlijn, niet verkeerd, beetje rommel uit het water! Hierna ging de stroming wat liggen en wisten wat botten/botjes het aas te vinden.

 

 

Er zwemt momenteel erg veel klein speldaas waar de sterntjes wel raad mee weten en ook de botten spugen soms een klein visje uit, ze hebben onder water dus keuze genoeg, want ik had ook later nog een garnaaltje aan de haak… Ze moeten maar net trek hebben in een zagertje…

Er vielen een paar spetters maar dat stelde gelukkig niet veel voor.

Toen mijn vader arriveerde om een paar uurtjes gezelschap te houden kreeg ik een leuke rammel, echter hij weigerde binnen te draaien, nou, dan draai ik hem er zelf wel uit!

 

 

Hopa, niet de eerste van het jaar, wel de 1e van het seizoen, missie al geslaagd en het was pas 19.15 uur.

Vervolgens stond de andere dichtbij hengel te rammelen en bracht een doublet bot en kleine tong.

 

 

Ik had nog niet ingegooid of de andere hengel stond zeer heftig te klapperen, zeebaars of paling zei ik tegen mijn vader.

 

 

Een flinke paling voorin het bekkie gehaakt en op tijd binnen gedraaid, geen schade aan onderlijn en ik kon hem zonder aan te raken onthaken en hij kon zo weer het water in zwemmen, best gelopen zo! Ondertussen kregen we een fiks buitje over ons heen, gelukkig had pa een plu meegenomen, maar het klaarde ook al weer snel op met een mooi natuurverschijnsel tot gevolg.

 

 

Het was ondertussen rond 20.30 uur dat ik mijn 2e net maatse tong kon noteren en de 3e in totaal. Ook wist ik nog een paar botjes te vangen. Het was korte tijd best druk.

 

 

Mijn vader hield het voor gezien en had een plastic tasje meegenomen, dus ja, die heb ik inderdaad gevuld met 2 tongen, dat ze mogen smaken!

Het werd schemerig en stil en vervolgens donker en stil, het leek of de vissen waren gaan slapen, de krabben hadden vrij spel daar onder. Heb geen aanbeet meer gezien in de ebstroom en rond 23.00 uur heb ik de laatste hengel binnengedraaid. Toch ietwat teleurgesteld over het eindresultaat, maar wel tevreden deze keer de tong gevonden te hebben! Het was rond 17.40 uur hoogwater en heb naar mijn idee op een vrij gunstig getij gevist, de vis echter bij daglicht gevangen! Zo zie je maar, je weet het nooit.

Iedereen succes de komende tijd, er staat een lang weekend voor de deur dus ik zou zeggen, maak tijd en waag een poging!

 

groeten van Stefan Groenheide

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > juni 2, 2022

  Antwoord

  Stefan, weer een erg mooi verslag en het vissen op tong is een raar verhaal, zo vang je er 10 of 15 en de volgende maal laat ie het volledig afweten. In het donker werp je er vaak overheen, maar ik weet niet of deze stek zich leent, om op 20 meter te vissen?
  Grtjes Peter

 2. Gino > juni 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  je heb deze tongen toch al binnen dat kan nog niet iedereen zeggen toch? Je vangt ze dan nog op klaar lichte dag en in de donkere nada…het blijft vissen! Maar het was zo te zien een donkere dag kan ook al helpen, hehe. Je hebt in ieder geval weer wat vis op de kant getakeld. Heb al plannen gesmeed met Jeff voor dit weekend (zondag) als je zin en tijd moest hebben even contact zoeken.
  Succes nog verder en gefeliciteerd met de nieuwe woning.

  grtjs Gino

 3. ies > juni 2, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, je hebt weer leuke sport gehad, een vriendelijke en mooi dikke paling zo gehaakt dat hij slijm en kronkel vrij onthaakt kon worden, de nodige platvissen en visjes, met als bonus 2 tongen voor de pan. Altijd leuk zo’n avond met regelmatig leven op de toppen. Gefeliciteerd met je nieuwe huis. Ik heb weer genoten van je verslag en foto’s en hoop ook binnenkort mijn nieuwe visstoel uit te kunnen proberen, zodat ik ook weer eens wat neer kan krabbelen. voor de volgende keer uiteraard weer rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Eldert > juni 2, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je bent weer lekker bezig geweest. Toch wat van die platte weten te vangen ook en ook nog een dikke vette paling die niet mee mocht. Mooi verslag weer ervan gemaakt maar dathadden we niet anders verwacht van de onderwijzer.
  En gefeliciteerd met je nieuwe woning , heel veel geluk alvast toegewenst daar.
  Groet Eldert

 5. hugo > juni 2, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Weer een lekkere sessie gevist man, toch wat van die scheefsmoeltjes gevangen super man. Ga binnenkort ook eens mij kans wagen nu mijn schouder wat in orde is gekomen!!! Ik ben een nachtvisser dan beleef je alles anders en sta je ook vaak alleen. Weer een mooi verhaal van gemaakt en leuke foto’s aan toe gevoegd. Succes bij je volgende avontuur.

  Groetjes Hugo

 6. Jack Jozen > juni 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Prachtig verhaal en foto,s dat is toch een geniet avondje geweest effe los van de drukte gefeliciteerd met je nieuwe huis en dan de dag eindigen met vis voor het panneke .Op naar de volgende sessie hopelijk trekt de tongen vangst nog wat aan
  Heel veul groetjes Jack.

 7. Henry > juni 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Een mooi verslag van je belevenissen aan de Waterweg. Meteen beginnen met ’n vastzitter is niet echt ’n start waar je op zit te wachten maar ala je 2 mooie tongen op de kant hebt is dat snel vergeten.,Ook jij hebt ondanks dat vele vissers zweren om tong maar ook de paling on het donker te vangen deze scheefsmoelen bij daglicht gehaakt terwijl je in het donker zowat geen aanbeten meer hebt gehad., Al met al, je vader blij gemaakt met ’n lekker maaltje vis en we wachten gewoon efkes tot de kraamkamervisje uitbegroeid zijn tot volwassen panvissen. Veel plezier en veel rammels op de toppen bij de volgende.
  Groetjes, Henry

 8. peet > juni 5, 2022

  Antwoord

  mooi verslag.
  leuk visje gevangen ..

  bedankt voor het delen..

  gr peet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *