Home Strand en kantvisserij Vissen in de Europoort

Vissen in de Europoort

Advertenties

Vandaag had ik een afspraak staan, maar deze was gecanceled en omdat ik vannacht weer vroeg wakker was, om een uur of 4, besluit ik er maar uit te gaan en nog maar een Waterwegje te doen voor mijn vakantie, ik heb toch nog een ruime 2 kilo zelf gestoken kleine zagers, ideaal voor de tong zou ik denken, alleen het getij is niet echt gunstig, om een uur of 10 hoog en afgaand is het best voor de tong, dus afwachten wat het wordt. Ik sta tegen 06.30u aan de Waterweg en het water staat nog erg laag en nog geen stroming, ik ben al snel aan het vissen en heb ook al vlug kleine beetjes en op allebei de hengels zit een grondeltje. Even later een echte beet en dan vang ik een botje.

Europoort

Dan direct na het inwerpen van mijn linker hengel een snoeiharde aanbeet en dat kan niet missen, Zeebaars.

Europoort

Het is een redelijk mooie van formaat.

Dit allemaal nog voor de stroming en als de stroming begint, krijg ik een paling aanbeet en ook deze hangt.

Europoort

Zodra ik de hengel heb ingeworpen en de lijn slap leg, zodat alles op de grond ligt, voel ik al harde snokken en het lijkt weer op paling.

Europoort

Deze is een slag groter. Dan vang ik een half uurtje niets en als de stroming weer minder wordt, zie ik weer wat kleine tikjes en dit brengt weer een bot.

Europoort

Even later weer een paling beet en dit is een lange dunne, ziek denk ik.

Europoort

Zo tegen 10.00u krijg ik eindelijk een beet, waar ik altijd blij van wordt.

Europoort

Europoort

Dan gaat het erg snel, vele aanbeten op beide hengels, de eerste brengt een doublet maatse tong.

Europoort

Europoort

Hier doe ik het voor
De andere hengel brengt een net ondermaats tongetje.

Europoort

Dan is het water inmiddels al weer aan het zakken en ik vang nog enkele minibotjes en daarna weer 2 maatse tongetjes, aan elke hengel een.

Europoort

Europoort

Om 11.30u werp ik voor het laatst in, mijn pijp is leeg en ik heb thuis nog best wat te doen en misschien dat ik ongepland nog een gaatje kan vinden deze week, om nog een paar uurtjes te gaan.

Ook aan de allerlaatste hengel hangt nog een maatse tong, de 6e maatse van vandaag.

Europoort

Europoort

Totaal plaatje
Het was vandaag niet echt slecht en dat voor een “verkeerd” getij!

Ik denk dat de piek voor de tong over een maand is.

Sorry voor het feit dat de paraplu in het zicht voor de foto staat, bij 2 foto’s!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

29 reacties

 1. Leo > mei 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Jij ben lekker bezig! Geen ‘last’van de harde wind?

  Gebruik jij nu een soort van hoekafhouders? Bevalt dat beter als gewone bezemdraadafhouders?

  Fijne vakantie alvast en geniet ervan!

  Groet, Leo

 2. Peter(Fishguppy) > mei 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Leo.
  Ik kon lekker achter de plu zitten, het waaide idd erg hard en moest de plu goed verankeren.

  Dit zijn de nieuwe onderlijnen, speciaal om te vissen met erg harde stroming en ze werken voortreffelijk, waar je niet ver behoeft te werpen, anders kom je er niet ver genoeg mee.
  Deze afhouders blijven tijdens stroming onder 90 graden op de hoofdlijn staan, zodat alleen de haaklijntjes dwarrelen in tegen stelling tot gewone afhouders welke gewoon op de hoofdlijn gaan liggen tijdens harde stroming, dus je aas ligt rond de hoofdlijn en het gevolg, een slechte aas aanbieding.

  Hoe is het je, al aan vissen toe gekomen?
  Of gaat dat nog niet, met je arm?

  Groetjes Peter

 3. Pim > mei 24, 2011

  Antwoord

  Peter,

  Mooie vangst!
  Ik hoop binnenkort ook mijn eerste tong van dit jaar te vangen.

  mvg,
  Pim

  Ps. Ik ben nieuw maar heb veel bewondering voor deze site door vooral de mooie verhalen en leuke reacties van medevissers! Hoop nog veel mooie verhalen te kunnen delen met jullie!

 4. Leo > mei 24, 2011

  Antwoord

  Hey Peet,

  Ja, ben een beetje aan ’t oefenen zogezegd. Officieel mag ik nog niks doen maar om nu de hele dag achter de Geraniums te gaan zitten is ook zo wat. Operatie heeft niet gebracht wat verwacht werd dus het oude (inwerp)nivo zal ik niet meer halen. Maar gelukkig kan ik nog lopen dus de waterkant haal ik nog wel ..haha

  Ik heb de afhouders nog nergens gezien. Haal je die in Bergen op Zoom?
  Precies wat voor mij om niet zo ver te hoeven gooien..:)

  Groet, Leo

 5. Peter(Fishguppy) > mei 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Pim,
  welkom als nieuwe lezer/visser.
  Hoop nog mooie dingen van je te lezen!

  Hoi Leo, ik koop deze lijnen compleet, bij Hengelhuis huijgens in de KLM laan te Hoogerheide, zonder haaklijntjes, omdat ik die zelf plaats, in mijn eigen haaklijn en haakkeuze.

  Het is best gecompliceerd om ze volledig zelf te maken.

  Groetjes Peter

 6. Meunenmaaier > mei 24, 2011

  Antwoord

  Zo he Peter! Mooie vangst wederom!

 7. Peter(Fishguppy) > mei 24, 2011

  Antwoord

  Dank je Meunenmaaier!

  Groetjes Peter

 8. johan > mei 24, 2011

  Antwoord

  Jij kunt er wat van Peter,moet je mij toch ook s leren.

  Heb n grote job aangenomen op de maasvlakte. Kan dr wat gevangen worden en hoe en wat. Tips zijn van harte welkom. Kan ik vast n beetje oefenen.

  Groet

  Opa Johan

 9. Johan > mei 24, 2011

  Antwoord

  Nog wat Peter,

  Ik las dat je n sponsor hebt binnen gevist ( haha) nu ik n mooie job heb aangenomen kan ik
  wellicht ook wat sponsoren als je t leuk vind, laat maar even weten hoe en wat op mn prive mail

  groeten en n hele fijne vakantie mocht ik je niet meer spreken

 10. Peter(Fishguppy) > mei 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Johan.
  Ben aan de Maasvlakte totaal niet bekent, maar er zal ook wel een visje gevangen worden.

  Groetjes Peter

 11. meunenmaaier > mei 25, 2011

  Antwoord

  @Johan, vanaf de schemering bij de steenen glooiing gaan vissen. Zeer goede kans op zeebaars en mooie grote botten!

  gr!

 12. Sieb > mei 25, 2011

  Antwoord

  Mooie vangst, Peter.
  We gaan vanavond weer eens het Noordzee Kanaal proberen. Kijken of de tong daar al wild is 😉

  Groet
  Sieb

 13. willem(gaatvissen) > mei 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Lekker gevangen weer!

  Vis greetz,

  Willem

 14. Peter(Fishguppy) > mei 25, 2011

  Antwoord

  Dank je Sieb en Willem(gaatvissen), veel succes Sieb op het NZK!

  Groetjes Peter

 15. Paul > mei 25, 2011

  Antwoord

  Mooi sessie Peter,

  Hoop mooie vissen….you are still the boss 🙂

  Gr.

  Paul

 16. Peter(Fishguppy) > mei 25, 2011

  Antwoord

  Dank je Paul,
  jammer dat je door de weeks moet werken, anders konden we nog eens samen een Europoortje doen.

  Groetjes Peter

 17. maup > mei 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Lekkere vangst voor zomaar een paar uurtjes.
  Op de foto’s lijkt het wel of je in het bos van Hoogerheide staat te vissen,makkelijk als je een onderlijntje verspeeld,hoef je niet ver te lopen voor een nieuwe hahaha.Ik heb de laatste tijd bar weinig gevangen,behalve dan steurgarnalen voor op de baars met de dobber.Tot nog toe hiermee alleen een paar botten en een krab gevangen.Best vervelend als ik jou daar met die mooie Baars zie staan.Ik zie (alweer) groen.

  Alvast een prettige vakantie toegewenst.
  Groetjes Maup.

 18. Peter(Fishguppy) > mei 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Maup,
  jou tijd komt nog met de dobber en dan wil ik graag les hebben van jou!

  Groetjes peter

 19. Scharrejager > mei 26, 2011

  Antwoord

  Maup, ik ben tot nu toe verschillende keren geweest met de dobber en ook zonder resultaat, ja uitsluitend botten van 40 cm….de baars zit er nog niet dik, nog effe wachten….

  Groet

 20. Bert > mei 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Prachtig man hoe je daar toch altijd je visjes vangt !
  Ik hoop dat de wind snel gaat liggen dan kan ik vissen en dan geraakt die brand hier in de gemeente mss geblust…Pff wat een ellende hier …
  Ben nog paar keer van de kant wezen vissen maar was niet veel.

  Veel plezier in Denemarken…

 21. Peter(Fishguppy) > mei 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Bert.
  Ja de wind gooit wel roet in het eten, deze week.
  Ja wij hebben ook last van de stank in de Wouwse plantage, nog steeds!
  Ik ga nu nog gauw een nachtje Europoorten en daarna op vakantie, hoe zo verslaving?

  Groetjes peter

 22. Bert > mei 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ja ik las het dat jullie last hadden van de rook. Hier ja toch wel een hoop ellende…
  Vrienden die hun huis niet in mogen, iedereen zit hier wel met een bang hartje, ook een hoop jeugdsentiment dat in vlammen op gaat natuurlijk. Ik woon op 800m van de Heide dus je leeft mee met dat gebied!

  Hehe hopelijk mag je veel tong vangen ! Ik houd het vanacht op slapen, proberen dan toch !

  Vang ze
  Bert

 23. Pim > mei 27, 2011

  Antwoord

  Peter,

  veel plezier op vakantie.
  Ik wil misschien volgende week op de wrakken gaan proberen. Weet iemand of er iets wordt gevangen?

  mvg, Pim

 24. Meunenmaaier > mei 27, 2011

  Antwoord

  Pim,

  ligt er maar net met welke boot je gaat , klein of groot, welke schipper etc….
  Er is een heeeeeel groot verschil per boot. ER zijn er 2 waarvan ik met zekerheid durf te zeggen dat je in ieder geval vis zal vangen en niet de minste(denk aan mooie grote zeebaars en flinke gullen).De eerste boot is die van Bennie Muizelaar vertrek vanuit Stellendam (nog nooit mee mee geweest) volgens mij en ms countdown vanuit Ijmuiden (2 keer mee geweest en erg goed gevangen). Zie hasifishing.nl . Je betaalt wel een stukkie meer maar zeker vis! ooow ja hasi neemt je alleen mee als je ervaring heb met wrakvissen….. want de schipper heeft geen zin om van alles uit te leggen en wil zelf ook vissen.

  gr!

 25. Peter(Fishguppy) > mei 27, 2011

  Antwoord

  Hoi Pim,
  De vangsten op de wrakken zijn momenteel meer dan uitstekend te noemen.
  Ik zou zelf voor onze sponsor kiezen, gezien dat hij toch veruit de goedkoopste is en in mijn ogen, een van de betere schippers, die doorgaat tot hij de vis vind, maar zo zijn er natuurlijk meerdere en ook die Meunenmaaier noemt zijn topboten met topschippers.

  Groetjes peter

 26. Meunenmaaier > mei 28, 2011

  Antwoord

  @Peter,

  waar ik meer op doelde is het feit dat de 2 die ik noemde de kunst van het juist aankomen/motor uitzetten 200 tot 400 meter voor het wrak en dan middels de stroming de boot richting wrak laten driften en dan voor anker (ik denk dat ik het kunstje redelijk heb beschreven) gaan waardoor de kans op zeebaars en ook grote zeebaars aanzienlijk toeneemt omdat ze niet telkens over het wrak heen driften waardoor je alleen nog maar gullen vangt… . Tevens vist Muizelaar vaak met levend aas welke eerst wordt gevangen zoals zandspiering , kleine platvis etc..
  Nu ben ik al een tijd op zoek naar een ietwat goedkopere boot en schipper welke deze kunst ook verstaat….doet/kan Ludo (zo heet de sponsor toch) dit ook danwel op verzoek?

  Gr!

 27. Patrick > mei 28, 2011

  Antwoord

  He Peter wat 1 mooie vangts ik volg jou website altijd en heb er al veel van geleerd vis sind ocktober 2010 zelf zit ook vaak aan de waterweg maar vang nooit zo veel dat is jammer want ik kom bij jou uit de buurt mag ik misschien van jou weten waar jij zit?als je het niet wil vertellen ook goed even goede vrienden je heb mijn email adres dus kijk maar ga zo door mvg Patrick

 28. John > mei 28, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk dat je er weer een paar hebt kunnen vangen, daaraan erken je de betere visser.
  Of te wel meer ervaring, maar van harte gegund en dat er nog vele mogen volgen!!!
  Want bij mij wil het nog niet zo goed lukken.
  Ik ben van de week nog twee keer aan de waterweg geweest ter hoogte AVR heb maar twee ondermaatse kunnen vangen, zwemmen overigens weer, ik denk dat ik van zondag op maandag nog eens ga proberen.
  Overigens wens ik je een prettige vakantie op Langeland en een goeie vangst.
  Ben er zelf ook 2 keer geweest 1 keer bij Steffan Luring in Osterkov en 1 keer in Spodsberg.

  M.v.g. John.

 29. Pim > mei 29, 2011

  Antwoord

  @Peter en Meunenmaaier, bedankt voor jullie advies. Hoop dat er gevangen gaat worden!
  mvg Pim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *