Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Landtong

Stefan, vissen aan de Landtong

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden, Zaterdag 8 februari had ik een visdagje gepland op de landtong Rozenburg achter het gebouw van Eic mainport. Ik heb hier niet eerder gestaan, maar wilde het graag eens proberen. De wind was zodanig dat ie uit mijn rug kwam, eigenlijk was het bijna windstil, wel vielen er met enige regelmaat wat regendruppels. Na eerst 100 pieren van prima kwaliteit gehaald te hebben bij Wesdijk op naar de landtong, waar ik rond 12.30 arriveerde er was verder niemand, hoogwater rond 14.45 uur, dus paar uurtjes opkomend en paar uurtjes afgaand kunnen vissen. Er ligt daar een prachtig ponton in het water wat zelfs ’s avonds verlicht is, echter het is door middel van een hek helaas afgesloten. Begreep van voorbijgangers die een praatje kwamen maken dat de vangsten slecht waren en het daardoor zo rustig was, ook werd me verteld dat dat ponton ooit wel opengesteld was en je daar dus heerlijk kon vissen, wat me deed denken aan mij jonge jaren toen je tussen maasdijk en maassluis bij poortershaven op een prachtige stenen steiger kon vissen, daar heb ik ook ooit mijn eerste gul gevangen en daarna nog vele dagen doorgebracht.

Nou goed, rustig mijn hengels klaargezet, eerst 2, later zelfs nog een 3e hengel om de kans toch maar zo groot mogelijk te maken een maats visje te haken.

Stefan, vissen aan de Landtong

De eerste draai gelijk een klein botje, daarna een tijdje stil, vanaf een uur voor hoog tot ik stopte rond 18.00 uur ving ik verder regelmatig wat steenbolkjes en wijtingkjes maar alles ondermaats.

Stefan, vissen aan de Landtong Stefan, vissen aan de Landtong

Stefan, vissen aan de Landtong Stefan, vissen aan de Landtong

Vriend gul had blijkbaar wat andere plekjes gezocht om te schuilen voor de storm. Ook ving ik een drietal krabben, wat ook logisch was, want de haken waren constant kaal gevreten. Het was hierdoor erg hard werken met 3 hengels, maar ja, aan kale haak ga je zeker niets haken. Ook een aantal keer was het haaklijntje doorgeknipt. Ik heb gevist met 2 hengels elk 2 haken, 1 met afhouders, 1 zonder met 2 wapperlijnen en 1 hengel met een jojo onderlijnen. De 100 pieren waren dus na een 5 tal uurtjes precies opgevist.

Totaal gevangen 1 botje, 5 wijtingkjes en 5 steenbolkjes, helaas niets voor de pan, maar gelukkig niet voor niets geweest.

Nog een weekje werken en daarna een week vrij, het plan is om dan op maandag wat aas te steken en op dinsdag voor het eerst eens te gaan proberen op de noordpier IJmuiden.

Hopelijk laten de weersomstandigheden dat toe.

Groetjes,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 9, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, mooi man, kunnen we eindelijk eens zien, wie Stefan is, vind het altijd leuk, als ik iemand herken van de site als ik je toevallig tegen kom.
  Heb een aantal jaren geleden op exact dezelfde plaats gestaan en kreeg keer op keer beet van gul, met niets dan vast lopers, op 1 na, wijtingen was geen probleem, om eruit te krijgen. Als je voorbij de paal gaat, heb je meer kans om ze eruit te krijgen, mochten ze er zitten.

  Mooi verslag Stefan!

  Groetjes Peter

 2. Nico > februari 9, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk verslagje er van gemaakt met mooie foto’s er bij. Jammer dat het alleen maar kleine vissen waren de volgende keer meer succes toegewenst bij Ijmuiden dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 3. jack Jozen. > februari 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan je hebt er een mooi verslag van gemaakt en de foto,s zijn ook goed gelukt jammer dat er geen gul op staat.Ik heb zelf wel een keer op die stek het geluk gehad dat ik er 2 mee kon nemen voor de pan.Maar de aanhouder wint het zal je dit jaar echt wel een keer lukken.Veul groetjes Jack.

 4. Henry > februari 10, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Een leuk verslag met bijgaande foto’s. Op deze ponton heb ik vroeger meerdere malen gevist met m’n maatje Sjakie,helaas is deze ponton toentertijd afgesloten omdat veel vissers hun rotzooi op deze prachtige stek lieten liggen.
  We hebben zelfs meegemaakt dat op deze prachtige stek het blijkbaar iemand nodig vond om daar gaan zitten te schijten!!! Zo zie je maar weer dat er helaas door toedoen van medevissers sommige prachtige stekken verloren gaan. Ik hoop dat je bij je volgende sessie wat vis kunt haken voor de pan!!!

  Groetjes, Henry

 5. hugo > februari 10, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Op deze stek heb ik nog nooit gevist maar lijkt mij wel een leuke plek om eens uit te proberen.Spijtig dat je alleen maar ondermaatse vis hebt gevangen maar dat zal je dag niet bedorven hebben zo te zien op bijgaande foto’s.Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 6. Stefan Groenheide > februari 15, 2020

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties, we zullen komende week zien of de aanhouder inderdaad wint, ik ga er wel vanuit! Groetjes, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *