Home Gastvissers Stefan in de Botlek en Hoek van Holland

Stefan in de Botlek en Hoek van Holland

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Voor 1e pinksterdag het plan gemaakt om eerst paar uurtjes in alle vroegte op de tong te proberen en daarna paar uurtjes met de spinhengel naar de pier Hoek van Holland.

Om 02.00 uur de wekker en om 03.00 uur de lijnen te water, 5 uur na hoog, niet echt ideaal, maar ik had toch goede hoop na het lezen van Elderts vangst verslag.

 

 

Op de stek zijn helaas erg veel opstakels neergezet door de gemeente, leuk voor de wandelaars, maar voor de vissers is geen ruimte meer. Gelukkig was ik alleen, anders gaat het daar niet meer.

Het was maar stil de eerste uurtjes en dat viel me tegen, kom ik daar nou zo vroeg voor uit mijn bed!?

Na verloop van tijd gingen de botjes en de grondels mij lastig vallen, maar helaas geen tong te bekennen, helaas.

 

 

Ook kwam er nog een vos buurten, totaal niet bang, het beestje.

 

 

Heb rond 07.30 uur mijn spullen ingepakt en naar Hoek van Holland gereden, daar nog een paar uurtjes uitgehuild dmv wat gooi en smijt werk met diverse pilkertjes, ook hier helaas niet het gewenste resultaat.

Maar goed, het was prachtig weer en ik weer ff lekker kunnen ontspannen. Volgende keer gaan we het gewoon nogmaals proberen.

Iedereen succes gewenst en geniet van het mooie weer met een hengel aan de waterkant, zou ik zeggen.

Groeten,

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Fishguppy > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, balen man, een goede stek van jou naar de kloten!
  Toch zijn er wel meer stekken maar word steeds moeilijker om wat te vinden, kloten man!
  Helaas geen tong, dus weer een jaar om weinig te vangen?
  Grtjes Peter

 2. Stefan > mei 28, 2023

  Antwoord

  Ach Peter, de volgende keer is het misschien weer raak bij een beter getij, blijven volharden. Ja, genoeg andere stekken, ook weleens goed voor mij om die aan te doen.

 3. Martijn Boone > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan, ik begrijp heel goed dat je, na het bericht van Eldert, midden in de nacht ben gaan vissen! Het vissers bloed kruipt dan waar het niet kruipen kan toch? Jammer dat het niet gelukt is zeg!! Wat mij nou opval eigelijk zijn die afhouders die velen van jullie gebruiken. Toverstokjes zegmaar zo worden ze ook genoemd? Is dit beter of zijn dit de beste tegenwoordig? Ik heb ze ooit wel eens gekocht maar nog nooit gebruikt volgens mij. Misschien moet ik die ook maar eens gaan maken. Volgende ronde vang je die tongen wel hoop ik…. suc6 hoor. Groetjes Martijn

 4. Eldert > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan
  Dat is weer een stek minder man . Klote . Bij ons kwam een man buurten die dat al zei maar ik dacht dat het wel zou meevallen . Maar ze hebben die vlaggen gewoon tegen de glooiing gezet ipv tegen de graskant zie ik . Sja , dan wordt het lastig . En dan vang je ook nog geen tong terwijl je er je nachtrust voor opzegt …. volgende keer meer geluk dan . Het is je gegund
  Groet Eldert

 5. Leen > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Toch wel een paar visjes gevangen,ook al is het niet waarvoor je de wekker had gezet helaas
  Maar toch weer een paar uurtjes genoten
  Groetjes.leen

 6. Henry > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Na zo’n prachtig verslag van Eldert denkt menig visser, we zullen eens wat tongen gaan meppen. Niets is zo veranderlijk als de visvangst, zelfs op nagenoeg dezelfde stek. Ik weet niet of wandelaars deze bakken op de kade leuk vinden maar voor vissers zijn het grandioze obstakels. Vroeg uit het mandje en in plaats van scheefsmoelen een babbeltje met Reintje de vos dus…..een visochtend heel anders dan gepland. Ook helaas in Hoek van Holland niet de vis kunnen haken waarop je hoopte. Hopelijk laat de tong zich wat beter vangen als de watertemperatuur wat warmer is, wie zal het zeggen???? Bij je volgende poging wens ik je uiteraard flinke buigers op de toppen met de daarbijbehorende mooie maatse vissen, succes!!!
  Groetjes,Henry

 7. ies > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, Je maakt mij weer verdrietig, daar waar het verslag van Eldert geschreven was als komedie, spannende thriller, is jouw geschreven stuk, weliswaar goed, maar is meer het genre drama zonde man, wat mij het meeste verdriet is het bericht van Hoek van Holland , geen leven op het kunstaas, vorig jaar ook al dramatisch en nu begint het dus ook nog niet. Maar goed we houden de moed er in en hoop dat je de volgende keer de target vissen wel vangt.
  Groetjes Ies

 8. Nico > mei 29, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Jij ben er ook even lekker er op uitgeweest en dan toch nog wat vangen. Jammer dat de Tong nog niet mee wilde werken. Maar je heeft er in ieder geval mooie foto’s er op gezet en ook van de vis.. Ook een leuk verslag er op gezet om dit met ons te laten weten top. Ook jammer dat ze van die bakken hebben gezet.
  Zodat je minder plek heb om daar te gaan vissen. Voor een volgende sessie heel veel geluk dan toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 9. Hugo > juni 3, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Verlate reactie wegens terugkeer uit Spanje, toch weer een sessie gevist man. Wat de vangst betreft dat gaat binnenkort wel goedkomen hoor,het is nog vroeg in het jaar voor de tong zeker in de WW. Wat ik zie op de foto’s is minder leuk, was er nu echt geen andere plaats om die bakken te plaatsen het lijkt wel bewust gedaan te zijn. Veel succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 10. Jack jozen > juni 3, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Hallo Stefan beter laat dan nooit he ben net terug van vakantie vandaar maar wat vallen de vangsten toch tegen tot nu toe zou het iets te maken met dat het zo lang al de wind in de noord hoek zit hopelijk verandert dat vlug en dan de vangsten ook .Maar de aanhouder wint he wij Henry en Ikke gaan het binnenkort ook weer proberen op hoop en zegen dat we een panneke vis vangen.
  Heel veul groetjes Jack.

 11. Eldert > juni 3, 2023

  Antwoord

  Ha Hugo
  Misschien is het een optie om gewoon daar te gaan vissen. Eerst de vlag naar beneden te halen en na het vissen weer de hoogte in . Of zouden ze daar moeilijk over doen? Je maakt niks kapot toch?
  Groet Eldert

 12. Hugo > juni 3, 2023

  Antwoord

  Misschien eens proberen Eldert,maar als ik in de gevangenis zit kom je me toch eens bezoeken hè 😂😂😂

 13. Eldert > juni 3, 2023

  Antwoord

  Dan komen we met heel de Fishguppy federatie. Nemen we lijnen , haken etc mee, kan jij daar lekker onderlijnen gaan knopen. 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *