Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Waterweg

Stefan, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Aangezien ik niets heb met bijgeloof ben ik op vrijdag de 13e weer gaan vissen aan de waterweg op dezelfde stek als vorige keer, kijken of ik de vangst van het gulletje toen nog eens na kan doen.

Hoogwater Hoek van Holland 13.05 uur, zuidenwind kracht 3/4/5, het varieerde nogal, zwaar bewolkt, maar het bleef gelukkig droog, al met al was het goed te doen.

Vorige keer had ik me toch wat vergist in de te wandelen afstand en sjouwde ik me een ongeluk met mijn spullen, deze keer de buggy meegenomen welke ik ook altijd gebruik bij IJmuiden.
‘s ochtends eerst de pieren opgehaald bij Wesdijk in Barendrecht, ze kennen me ondertussen en vroegen ook of de nieuwe hengel beviel, ik moet zeggen, dat is een prettig idee, een beetje persoonlijke aandacht, bovendien constateerde ik aan de waterkant dat ik werkelijk prachtige grote pieren had meegekregen, ideaal voor de gul/wijting/steenbolk.

Rond 10.15 uur ging de 1e hengel te water en ja hoor, gelijk al beet, maar helaas niet hangen, ach, dat hoort erbij met al dat kleine grut.


Stefan, vissen aan de Waterweg

Vervolgens 2e hengel erbij en weer beiden beet, maar ik had een slecht begin, 1 vast en onderlijn kapot getrokken, bij de andere hengel voelde ik halverwege de weerstand weg vallen, die zat niet goed gehaakt, ach ja, dat scheelt een steenbolk of wijting onthaken, bovendien kom ik niet voor die guppies naar de waterweg, uiteraard is een mooie grote wijting wel welkom…

Even later was het toch raak, een kleine steenbolk

Stefan, vissen aan de Waterweg

en de andere hengel weer vast, pfff, bij het lostrekken dacht ik de onderlijn te redden, echter er kwam een halve onderlijn boven water met een halve vuilniszak erbij, zo 1 met van die gele touwtjes om dicht te knopen…
De pech had ik nu wel achter de rug gelukkig, verder weinig ellende meer gehad.
Toch is dit een stek met helaas wel enig risico van vastzitten is de conclusie.
Ook op grote afstand liggen wat obstakels blijkbaar.

Met opkomend water ving ik nog wat steenbolken en verder nog een doublet paling met steenbolk, dat was toch wel een heftige aanbeet van die paling van een 50-60 cm.

Stefan, vissen aan de Waterweg

Van de vangst zelf word ik niet echt vrolijk, de onderlijn had ik niets meer aan, maar ja, meestal knoop ik toch voor iedere sessie weer nieuwe, dat vind ik ook altijd best leuk eigenlijk.

Tijdens de hefstigste vloedstroom en met stilstaand hoog water zeer weinig aanbeten, maar met het afgaande water weer volop beet, er kwam een schooltje kleine wijting voorbij en nog wat steenbolken, maar helaas geen gul te bekennen vandaag, het kan niet altijd feest zijn natuurlijk.

Stefan, vissen aan de Waterweg

Ben er toch weer lekker uit geweest en rond 16.00 uur weer gestopt, het weer viel reuze mee, wel zo fijn. Geen vis mee naar huis genomen, wel wat meeuwen gelukkig gemaakt en 1 mini wijting viel te prooi aan een kraai en die zag ik 1,5 uur later toen ik naar de auto liep er nog mee in de rondte vliegen!


Stefan, vissen aan de Waterweg

De eindstand qua vangst was 12 steenbolken, 3 wijtingkjes en 1 paling.

groeten van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 16, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, het kan vriezen en het kan dooien! Niet elke dag is het zelfde!

  Ik wil als tip meegeven, voor het vissen op gul en andere wintervis, op dieper water, vis er nooit rond springgetij, met die snoeiharde stroming, zit je geheid vaak vast!

  Kies een getij, met zo weinig mogelijk verhoging, dus rond doodgetij, dan ontbreekt die echt harde stroming in het laatste uur van de vloed, maar de vis is gewoon aanwezig!
  Dit kreeg ik in 2007 mee als tip, van mijn leermeester Maurice en ik heb er de vruchten van geplukt!

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  manman wat heb jij een leven zeg…grapje!
  Lekker weer gaan vissen enkel spijtig van dat kleine spul wijting en steenbolk genaamd en dan vang je een mooie vis en die moet je nog terug zetten, pff.
  Ja spijtig genoeg kan je niet onder water kijken wat voor obstakels er allemaal liggen, ik spreek van ondervinding heb eens aan de overzijde gezeten daar heb ik een partij onderlijnen verloren…hoort bij het vissen zekers?! Maar daar leer je snel uit.
  succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. Eldert > november 16, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  En ja hoor, het volgende verhaal.
  Zo heerlijk om de dag er mee te beginnen.
  En nu krijg ik drang om zelf ook weer snel te gaan vissen.
  Groet, Eldert

 4. ies > november 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Wederom en mooi verslag met mooie foto’s. Jammer dat de gul zich niet liet zien, maar het blijft toch een feest die rammelende toppen te zien ook al is het dan meestal kleine vis er is leven in de brouwerij en het oog wil tenslotte ook wat. voor de volgende sessie wens ik je dan ook het genot van een bonkende gul aan de lijn.
  Groetjes ies

 5. Nico > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Zo te zien heb Jij de smaak te pakken van het vissen. En de stekken zijn niet overal dezelfde de ene keer niks kwijt. En dan op een andere stek meer en dat is jammer leuke foto’s gemaakt. En met ook een leuk verslag er van en de volgende keer meer succes alvast dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. henk > november 16, 2020

  Antwoord

  hallo stefan
  wat fijn dat je zoveel kan gaan vissen
  als ik daar in de buurt woonde zou ik dat ook zeker doen
  2 mooie sessies gevist en redelijk wat vis gevangen
  jammer dat er niet meer gul inzat
  misschien wat later dit jaar
  veel succes bij de volgende sessie

  groet henk 1 van de drie limburgers

 7. Henry > november 16, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Het ene na het andere verslag, dus volop genieten aan de waterkant!! Met het uitproberen van nieuwe stekken loop je uiteraard kans op de nodige vastzitters maar nu je gevlochten lijn op de molens hebt verspeel je meestal alleen maar de haaklijn en als je niks probeert zal je het nooit weten. Toch heb je bij iedere sessie ‘n leuk maaltje vis voor het thuisfront kunnen haken, Chapeau!! Paling zorgt meestal, zeker met gevlochten haaklijntjes voor de nodige warboel terwijl het bonken van de gul weer zorgt voor de nodige adrenaline bij jezelf.
  Wij wisten dat de gul ook kleine botjes lust maar hopen toch dat iedere Fishguppy schrijver het komende winterseizoen verschillende gullen aan z’n haak krijgt!!

  Groetjes, Henry

 8. hugo > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Je bent zeker aan een vis marathon begonnen er is geen stoppen meer aan man! Spijtig van dat kleine grut maar je hebt je in ieder geval niet verveeld! Het is niet leuk als je regelmatig vastzitters hebt met lijn verlies tot gevolg. Succes bij je volgende sessie en hopelijk met wat gul erbij.

  Groetjes Hugo

 9. hugo > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Je bent zeker aan een vis marathon begonnen er is geen stoppen meer aan man! Spijtig van dat kleine grut maar je hebt je in ieder geval niet verveeld! Het is niet leuk als je regelmatig vastzitters hebt met lijn verlies tot gevolg. Succes bij je volgende sessie en hopelijk met wat gul erbij.

  Groetjes Hugo

 10. Stefan > november 17, 2020

  Antwoord

  Hoi mannen, bedankt voor de leuke reacties

 11. jack jozen > november 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Ik had dit verslag gemist te druk bezig thuis er komen ook zoveel verslagen binnen want jij hebt wel een super week als je al de vis bij elkaar op teld van de afgelopen week dan is het toch een mooi emmerke veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.