Home Gastvissers Jack, vissen aan Westkapelle en Maassluis

Jack, vissen aan Westkapelle en Maassluis

Advertenties

Hoi Sportvisser,

 

Zondag middag naar Westkapelle gereden, ik las dat er schar gevangen werd. Nu staat schar erg hoog op mijn verlanglijstje en tot nog toe kon ik er op de waterweg nog geen vangen. Eens proberen dus.

Ik was er rond half drie, laagwater zou zowat samen met het schemer vallen rond een uur of vijf zeg maar.

Het was behoorlijk druk langs de dijk maar in de buurt van het vuurtorentje vond ik een plaatsje. Prima weer, af en toe een flauw zonnetje en een niet al te harde wind netjes in de rug.

 

 

Terwijl ik aan het optuigen was zag ik bij de buurman links al enkele kleine wijtingkjes naar boven komen. Ik had me eraan verwacht maar hoopte bij het eerste opkomend wat schar te kunnen vangen.

Mijn eerste draai werd een trippel, twee scharretjes en een micro wijting.

 

Mooi, buiten verwachting ving ik in de uurtjes afgaand die me resten regelmatig schar. De hoofdmoot was wel kleine wijting, een stuk of 5 zomaar net aan de maat nam ik mee, 8 scharretjes waren ook goed van formaat.

 

 

Van zodra het ging schemeren en er vloedstroom op de lijnen kwam nam de micro wijting het volledig over, het lood raakte amper de grond of de hengeltop stond alweer te klapperen. Na een dik uur had ik het er wel mee gehad en besloot mijn restant aas te bewaren voor een tripje naar Maassluis.

 

Dat gebeurde daarnet dus 🙂 .

 

Ik was er rond een uur of 11, laag om 3 uur, nauwelijks een zuchtje wind maar jammer genoeg wel een aanhoudende ” smos ” regen.

Heel kort samengevat, het was super, geen idee hoeveel ik in totaal ving maar ik schat dat 1 op 3 wel 30+ was, alleen die nam ik mee en had er 21 in de emmer. Bovendien ving ik mijn eerste waterweg scharren, mooi van formaat. Ik heb wel de indruk dat het wat hard stroomde voor schar, alleen op het moment dat de stroming er volledig uit ging ving ik wat schar. De rest was uitsluitend wijting op een Steenbolkje of 10 na.

 

 

Schitterde namiddag gehad, ondertussen is alles gekuist en bakken we morgen kibbling,… zeker weten.

 

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 17, 2021

  Antwoord

  Ha Jack, dat is een best resultaat, op beide stekken. Westkapelle wisten we al van de schar, klote natuurlijk van de vele te kleine wijtinkjes, maar mag voor de rest de pret niet drukken.
  Maassluis, een topstek gedurende de wintermaanden, voor schar en wijting. Ben ook een erg fan van kibbeling en scharvingers , gewoon uit de wok, gefrituurd in een beslag van visbakmeel. Ik mag van mijn vrouw gewoon vis bakken, in huis, dus vaak op tafel.
  Je hebt een best verslag gemaakt!
  Chapeau!

  Groetjes Peter

 2. Nico > november 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack. Schitterende foto,s gemaakt van je twee visssesie. Ook daarvan een leuk verslag er bij top man. Zo te zien kan je er weer even tegen aan om de vis op te eten succes voor de volgende keer alvast Groetjes de Zeehondentemmer. Nico.

 3. Gino > november 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack,

  je hebt er een mooie sessie van gemaakt .
  Vis zit er genoeg enkel jammer dat er ook vele kleine je haaklijnen aanvallen tot je er gek van wordt !
  Bij mij begint het ook te jeuken om achter de schar aan te gaan…vind ik ook een lekker visje om te vangen en te eten…jammer dat het er net boven soms vergeven zit van die te kleine wijtingen .
  Mooi verslagje met enkele foto’s en weer lekker aan de waterkant geweest .Het weer zullen we nog een poosje mee moeten doen vrees ik ….herfst hej !!
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 4. jeff > november 17, 2021

  Antwoord

  he Jack,

  pff jaloers man! je bent er weer lekker uitgeweest en nog wel gelijk voor 2 sessies.
  Westkapelle is niet mijn favoriet, ik heb dan liever zand onder mn voeten daar aan de kust.
  Maassluis is dan wel weer een van mn favorieten! je kunt er nog eens wat aparte visjes tussendoor vangen of aparte taferelen zien. en natuurlijk gewoon erg goed vis.
  tja het weer hebben we maar gewoon te nemen zoals het is..

  succes weer voor de volgende.

  jeff

 5. Erik > november 17, 2021

  Antwoord

  He Jack,
  goed verhaal weer man. Fijn om te lezen. Aan de dijk in Westkappelle kan ik mijn draai ook nooit vinden en ook al is het er druk en komt er met regelmaat een visje boven, ik zit daar nooit echt op mijn plek.
  Ik neem aan dat de wijtingen van ver kwamen? Dat is wel wat ik zelf ervaren heb, waar ik ook aan de zoute waterkant ga zitten.
  Ik ben benieuwd naar je volgende avontuur…..

  Groetjes,
  Erik

 6. Henry > november 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,
  Een prachtig verslag van een mooie visvangst, hier krijgt menig visser het ’n bietje warm van.
  Ik denk ook dat je aan zee meer kans maakt om schar te vangen doch jij hebt laten zien dat er ook in de waterweg schar rond zwemt, Chapeau!! Wijting is momenteel op veel plaatsen goed te vangen, deze veelvraten plegen helaas wel een aanslag op je voorraad aas, Sjakie en ik moesten onze laatste sessie beeindigen omdat we ze zo’n 2 kg. mooie pieren opgevoerd hadden maar… met regelmaat rammelende toppen en voor het thuisfront enkele maaltjes lekkerbekken daar gaan we allemaal voor.
  Eet smakelijk en uiteraard wederom de nodige doorbuigers bij je volgende.
  Groetjes, Henry

 7. Eldert > november 17, 2021

  Antwoord

  Ha Jack
  He hebt weer goed je best gedaan . Mooie partij vis . Westkapelle, ik denk dat dat ongeveer de enigste plek in Zeeland is waar ik nooit gevist heb . Ik dacht altijd dat het daar vergeven was van de kleiranden maar dat valt dan nu weer mee?
  Succes de volgende , laat ons maar genieten van die mooie verslagen.
  Groet Eldert

 8. Jack Jozen > november 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack

  Zoals iedereen al schrijft een geweldig verslag je hebt er wel een paar kilometers voor af moeten leggen maar dan heb je ook wat . Ja Maassluis dan zit je al weer een eindje naar zee daar vang je inderdaad ook schar maar ik hoop dat de wijting het ook nog effen volhoud het fileren gaat steeds beter lukken vandaar. En nu op naar de volgende sessie laat de toppen maar rammelen .
  Heel veul groetjes van je naamgenoot Jack.

 9. ies > november 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack, wat een heerlijke hobby hebben we toch, hoewel zo te zien begint het op werken te lijken, dus kunnen we misschien beter zeggen wat een heerlijke baan hebben wij toch met dit vrijwilligers werk. Een heerlijk verslag met wederom top foto’s, zo blijft het voor ons ook genieten.
  Uiteraard voor je volgende sessie wederom een maaltje maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Stefan > november 17, 2021

  Antwoord

  Hey Jack, mooi verslag van een schitterende vangst! Het is heerlijk vissen (vangen) momenteel, gauw ga ik ook weer mijn geluk beproeven!
  Groeten, Stefan

 11. Kenneth > november 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack
  Slim bekeken om je aas te sparen voor Maassluis. Dat zijn mooie dikke wijtingen. Leuk verslag en een geweldige vangst. Het valt op dat de wijtingen bij Maassluis iets groter zijn dan die van Vlaardingen.
  Groetjes, Kenneth

 12. hugo > november 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Dit heb je weer mooi gefikst man, eerst aan Westkapelle en dan aan Maassluis. Mooi verslag met de nodige wijtingen en schar erbij. Op de dijk aan Westkapelle vis ik nooit net waar het strand begint richting Domburg wel. Maasluis is wel een mooie plek voor de schar en wijting, zou zelf nog eens willen gaan maar de schouder wilt momenteel niet mee werken. Succes bij je volgende verhaal.

  Grtz. Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *