Home Gastvissers Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Ondertussen is de eerste helft van november alweer voorbij, na het plaatsen van mijn laatste vangstbericht zijn we er nog een keer of drie opuit geweest. De eerste sessie bij Zoutelande, waarbij ik het tij 2 uur fout inschatte ( gekeken op de oesterdam ipv Westkapelle ), verliep ondanks de korte vistijd nog behoorlijk. Al best veel klein spul gevangen maar toch waren de resterende vier uur vissen goed voor een schar of 20 de man. Van deze 20 stuks waren er slechts een handvol mooie scharren. Wij zetten op schar een minimum maat van 25, van een mooie spreken we als hij +27 is.

Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

Kort daarna terug geprobeerd, weer op stek Zoutelande ditmaal een vroeg ochtendtij gevist, laagwater om 07.00u. dus gevist vanaf 03.00u. tot het alweer flink licht werd. Nauwelijks de moeite, veel vis dat wel, belachelijk veel zelfs, continu tripels wijting, werkelijk tot je erg helemaal tureluur van werd. Af en toe lukte het toch een scharretje om tot bij ons aas te komen, zo vingen we, ik viste die ochtend met Mario, ieder een tiental maatse scharretjes. Mario had nog wel het geluk een fraai gulletje te vangen.

Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

Afgelopen weekend viste ik samen met maatjes Mario en Sjaak, leuk dit keer was het gezelschap van Mick. Mick sukkelt al een hele poos met zijn gezondheid maar besloot het toch nog een keer mee te proberen. Hij ging in plaats van met een strandhengel aan de slag met een heavy feeder.

Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

We hadden geen van allen zin in ondermaats gepruttel dus besloten we van stek te veranderen, ik heb vast geloof over het verloop van de vis over de Zeeuwse kustlijn dus navigeerde ik de groep richting Dishoek, te weten strandweg,… een pittige wandeling als je Zoutelande alweer een poosje gewent bent.

Geen slechte strandkeuze bleek al snel, we gingen aardig in de vis, ik weet dat Mick 14 vissen in zijn emmer had en er een tiental terugsmeet,… en dat op een feeder! Aan de strandhengels was het ook bal, behoorlijk wat kleine vis moeten teruggooien maar ook zulke mooie exemplaren. Van de 32 scharren in mijn emmer waren er slechts een tiental -27cm., een 5 tal maatse wijtingen belanden in Mick’s emmer. Ook Sjaak en Mario vingen een behoorlijke portie vis.

Jack en vrienden aan de Zeeuwse kust

Het was weer genieten afgelopen weken.

Groetjes, Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Werner V > november 19, 2012

  Antwoord

  Toch lekker staan vissen met vrienden, kan nooit slecht zijn natuurlijk. Nu maar hopen dat het niet te snel afkoelt ’s nachts zodat de schar nog een poosje te vangen gaat zijn.

  Grtz
  Werner V

 2. mick > november 19, 2012

  Antwoord

  heeey matekes,

  heb er van afgezien maar heb er zeker geen spijt van nog eens mee te gaan naar een strandje. het was weer best gezellig en in de toekomst ga ik proberen om dat meermaals te doen!

  gr
  mick

 3. Werner R. > november 19, 2012

  Antwoord

  Hey Jack,

  Goed gevangen, hoop ook dat de trend nog even doorgaat, ga van het weekend ook nog eens proberen!

  Groeten Werner R.

 4. Marc > november 19, 2012

  Antwoord

  Goed bezig Jack !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *