Home Bootvis verslagen Tongvissen was geweldig!!

Tongvissen was geweldig!!

Advertenties

Eerder deze week was ik weer erg vroeg wakker en kreeg spontaan het idee om even op de tong te gaan vissen, voor een paar uurtjes. Lekker even weg van alle sores aan mijn kop! Rond de schemer lig ik in de sluis en even later ben ik onderweg.

Tongvissen was geweldig!!

Tegen 6 uur lig ik op mijn stek. Ik vis vandaag met nieuwe afhoudertjes en aas van hengelhuishuijgens , de absolute nr 1 in Zeeaas! Ik zie na het ankeren een beroepssleper aan komen en kan nog juist mijn anker bijtijds in halen anders zou hij me overhoop gevaren hebben! Als hij voorbij is, gewoon terug in het spoor, want ik heb goede ervaring met sleepboten!

Tongvissen was geweldig!!

Ik heb er geen tijd voor om er over na te denken of het iets gaat worden, want de hengels staan al reuze snel te klappen. Als ik alledrie mijn hengels heb binnen gehaald, staat de teller al op 4 tongetjes, wauw!!

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Wat een begin! Er loopt een mooie stroming, waar onze vriend solea solea wel van houd! Als ik even rustig van een boterhammetje en een bak koffie wil genieten, heb ik weer beet, maar laat hem gewoon wat langer liggen en dan brengt het weer vis!

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Dit is zo genieten, lekker ontspannen vissen, maar moet wel uitkijken dat het geen inspanning gaat worden. Aan mijn derde hengel zit een doublet erg mooie tongen.

Tongvissen was geweldig!!

Gekker moet het niet worden, is nu de tong echt gearriveerd? Het zeewater is al boven de 18 graden. Wat wil je, in de ochtend om 5 uur was het al 20 graden en nu rond 8 uur, is het al boven de 25 graden!

Dan is het even wat heftiger met de stroming en zijn de beten wat minder en ik vang nu meer kleintjes en af en toe een maatse er tussen.

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Het zou om 08.15u laagwater zijn, maar in de voordelta trekt de stroming nog een paar uur na, ook al komt het dan in feite weer op, dit alles heeft te maken met de stormvloedkeerring, volgens mij, zou het anders niet kunnen verklaren? Inmiddels is na half 9 en de stroming is aan het minderen en nu zou de piek in het vangen pas komen, vele doubletten en af en toe een enkeltje.

Tongvissen was geweldig!!

Tongvissen was geweldig!!

Tongvissen was geweldig!!

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Ik besluit om nog 1 keer in te werpen met alle 3 de hengels, want het is 09.15u en er staat nog nauwelijks stroming. De eerste krijgt regelmatig een echte tongenklap en als ik ga draaien, voel ik het overduidelijke getik van de tong, maar dit voelt erg goed en het blijkt een triplet te zijn!

Tongvissen was geweldig!!

Ze zijn niet echt groot, maar toch leuk! Ik vang ook nog een doublet en heb dan toch een leuke kluts vis!

Tongvissen was geweldig!! Tongvissen was geweldig!!

Ik besluit toch nog gauw een keer in te werpen, maar geen beet meer te zien, totaal eruit de stroming, dus ruim ik op en bij de laatste zit er toch nog een ondermaats tongetje aan.

Tongvissen was geweldig!!

Ik lig om 10 uur weer aan de steiger en ben voor 11 uur thuis, met een geweldig resultaat voor mij! In totaal 29 tongen gevangen, waarvan er 19 aan de maat zijn en mee naar huis mogen. Ligt het aan de omgewoelde grond en het vrij gekomen voedsel van de sleepboot?

Het deed me goed om weer eens te vissen.

Achteraf is het wel raar dat we er gisteren, met Richard een stuk minder vingen, maar iedere dag en ieder getij zijn anders, misschien hadden we ook vroeger moeten gaan?

Groetjes peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Johan het (loze) vissertje > juli 26, 2013

  Antwoord

  Nou nou Peter, dat is pas een klutske tong, nu ben ik jaloers. schitterend.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 2. Nico > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter proficiat met je vangsten van tong en ook ik wordt er jaloers van. In ieder geval van harte en ook weer prachtige
  foto””s van jou en de vis.

  Gr. Nico. de Zeehondentemmer.

 3. Huib > juli 26, 2013

  Antwoord

  hey Peter,

  geweldige vangst! prachtige foto’s en logo
  grt huib

 4. Luc > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  Geweldig gedaan weer. Ik ben net terug van een 14 daagse vakantie in Kroatie , daar is het wat visserij betreft veeeel minder hoor. Ik hoop dat ik tegen morgenochtend voldoende gerecupereerd ben voor een sessie op de oosterschelde of de voordelta.

  groetjes Luc,

 5. Johan het (loze) vissertje > juli 26, 2013

  Antwoord

  Ik vraag me nog een ding af Peter, hoelang sta jij eigenlijk in de keuken om die vis schoon te maken? hahahaha

 6. Peter(Fishguppy) > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan,
  tong schoonmaken stelt niets voor en ik doe het altijd met het opruimen in de boot!
  Luc, wat leuk dat je weer terug bent!
  Goede vakantie gehad? Suc6 morgen!
  Huib en Nico bedankt!

  Groetjes peter

 7. John > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ziet er weer super goed uit!
  Ben jaloers!

  Groeten John

 8. John van Dongen > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat zijn nog eens vangstberichten, hier droom ik wel eens van 🙂

  groeten,
  John

 9. Werner R > juli 26, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  Ja de ene dag is de andere niet zie je wel he, dat maakt het vissen zo leuk!

  Niet normaal dat aas van hengelhuishuijgens, je moet het goed aan je haak doen anders kruipen ze gewoon van je haak af zo vers!
  Je kun zeggen wat je wilt maar dit helpt je echt meer te vangen!!
  Er ligt vandaag in ieder geval weer 5 ons zagers en twee ons pieren te wachten op mij voor de volgende tongsessie vanavond (fototoestel is al opgeladen).
  Tot horens!

  Groetjes Werner R.

 10. JOHNNY > juli 27, 2013

  Antwoord

  hey beste vissers , is er wat te vangen op de ooster schelde van 8 augustus tot 23 augustus kom ik met mijn bootje tot daar? ik weet begot niet waar ik moet vissen daar,ik lig daar aan kamperland, kan er soms iemand een tip geven, mvrg johnny

 11. Werner R. > juli 27, 2013

  Antwoord

  Hey Johny,

  Als je in Kamperland staat en je kunt je boot traileren? waarom dan niet naar Neeltje Jans en daar je boot erin laten?

  Is maar een 15 rijden en je zit op de Noordzee..

  Op de Oosterschelde is het slecht gesteld met de vis en je hebt veel vuil in de zomermaanden.
  Langs heel de kust is er wel een tongetje te vangen van de Banjaard tot zoutelande!

  Groetjes,

  Werner R.

 12. Johan het (loze) vissertje > juli 27, 2013

  Antwoord

  Hey Johnny

  Als je via de site van Sportvisserij Nederland de visplanner pakt, en de plaats intikt van waar je bent (in jou geval kamperland) en dan op het logo’tje van de trailerhelling tikt, zie je waar er in de buurt allemaal hellingen zijn. Ook kun je info. krijgen of deze hellingen gratis zijn of je er voor moet betalen. Maar aan de buitenzijde van Neeltje Jans kan je ook gaan, en het is wat Werner R zegt, over de hele kustlijn kun je een lekker maaltje vis vangen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 13. Maup > juli 27, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat zijn vangstberichten die je graag leest,lekker gevist weer.

  Groetjes Maup.

 14. johnny > juli 27, 2013

  Antwoord

  ok jongens kzal mijn best doen ; ik zal mijn dagboek doorsturen; ik heb internet op de camping . alvast bedankt jongens

 15. Kees Michielsen > juli 27, 2013

  Antwoord

  Zooo dan!!!
  Ik ben echt jaloers, Wat een mooie vangst!!
  Als ik van vakantie terug ben dan ga ik zeker ook een keer solea’s vangen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *