Home Gastvissers Eerste sessie 2023, noordzeekanaal.

Eerste sessie 2023, noordzeekanaal.

Advertenties

Dinsdag 3 januari 2023

Allereerst wens ik alle fishguppies een gezond en voorspoedig 2023 met hopelijk veel mooie visdagen!

Met vismaat John afgesproken om de eerste sessie van dit nieuwe jaar te gaan vissen ergens aan de Nieuwe waterweg. Aangezien ik afgelopen maanden chemotherapie heb gehad in verband met lymfeklierkanker is mijn energie/conditie minimaal.
We waren dus op zoek naar een stek waar ik geen dijken op- en af hoefde te klauteren, een mooie kade vlak bij de auto was mijn ideaal.
Om 06.00 uur mijn vismaat opgehaald en omstreeks 07.00 uur reden we op de landtong Rozenburg, laagwater zou omstreeks 08.00 uur zijn. Vanwege de vele regen de afgelopen tijd wilde John  graag zo ver mogelijk richting zee vissen aangezien het water bij Vlaardingen en Maassluis te zoet zou zijn.
Enkele potentiële stekken op de landtong bekeken maar overal was er wel een dijk-obstakel..
John opperde om dan naar de papegaaienbek te gaan, een stek waar ik nog nooit geweest was en waar in ieder geval geen dijk beklommen hoefde te worden.
Helaas vond “men” het nodig om alle wegen die kant in af te sluiten..
De straffe wind uit ZZW was ook niet ideaal om aan de noordzijde te vissen maar we zijn toch maar richting Maassluis gereden om daar op het havenhoofd te gaan proberen.
Toen we daar aankwamen stopte er voor ons een auto waar 2 vissers uitstapten die met hun spullen richting het havenhoofd gingen. Daar is maar net plaats voor 2 man, dus vette pech voor ons.
Inmiddels was het al na 8 uur geworden en goede raad was duur.
Dan de navigatie ten einde raad maar ingesteld op pontje buitenhuis en na ruim een uur stonden we aan het Noordzeekanaal.
Op de stek bij pontje Buitenhuis hadden we de wind recht van achteren.
Jammer was wel dat ik daar niet op gerekend had, mijn feeders lagen dus nog thuis, net als lichte loodjes.
Toch maar de strandhengels opgetuigd en met het lichtste lood dat we bijhadden (145 gram) de onderlijnen naar de vaargeul gestuurd.

Als aas hadden we mooie verse pieren van de firma Lobbezoo zeeaas en ik had uit de vriezer nog wat zoute tappen en black lugs meegenomen, eveneens afkomstig van Lobbezoo zeeaas.
We hebben allerlei onderlijnen geprobeerd maar de langere wapperlijnen (al dan niet geclipt) waren veruit favoriet.
Het duurde even voordat de eerste vissen op de kant kwamen.
In totaal hebben we 27vissen gevangen, 25 wijtingen en 2 botten. 23 wijtingen waren ondermaats, veel waren net niet maats.

Toch nog 2 maatse wijtingen gevangen

We hebben ook nog controle gehad van een BOA van Sportvisserij Nederland.
Ik had gelukkig bij toeval mijn nieuwe vispas gisteren in mijn vistas gedaan dus alles in orde 😊
John had er niet op gerekend dat we aan het NZK zouden gaan vissen dus die vispas lag nog thuis.
De BOA was erg schappelijk en begripvol en gaf John  de gelegenheid om binnen 3 dagen een foto van zijn vispas te mailen, dan zou er verder geen vervolging plaatsvinden.

Na nog een gezellig praatje ging de BOA verder op zoek naar sportvissers. Een goede zaak vind ik!

Om 14.00 zijn  we in gaan pakken om ruim voor de avondspits weer terug naar Brabant te rijden.
Bij thuiskomst bleek dat we in totaal 360 kilometer gereden hadden..
Toch een paar uur lekker gevist en weer een leuke herinnering erbij 😊

Groeten,
Kees en John.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 4, 2023

  Antwoord

  Ha Kees, ik lees dit zo en dan denk ik, de Papegaaienbek? De echte is al afgesloten sinds eind 2008, volgens mij en daar had je idd geen dijk om te klauteren, maar een strandje, memorabele visstek! De nieuwe Papegaaienbek was er een jaar later, maar daar was gewoon een dijk, waar je naar beneden moest klauteren en waar je regelmatig vast zat.
  Ik weet niet waar jullie naar toe wilde gaan?
  Mooie visserij daar op het NZK! Gelukkig is de brandstof even niet zo duur, wat een kilometers weer!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > januari 4, 2023

  Antwoord

  Hey Peter,
  Dan ben ik achteraf blij dat we niet bij de papegaaienbek zijn uitgekomen 😉
  Noordzeekanaal is inderdaad een leuke en ontspannen visserij. Het is nog veel leuker met lichter materiaal, bijvoorbeeld met zware feeders.
  Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat je dan ook meer vis vangt, dat zal in een volgend verslag duidelijk worden 🙂

 3. Nico > januari 4, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees en John. De eerste verslag is binnen en hopelijk volgen er heel veel op deze site. In ieder geval prachtige foto’s gemaakt . Mannen en dan ook nog 360 km gereden om een stek te vinden om uit de wind te staan. Voor de volgende sessie rammelende toppen dan toegewenst.

  Groetjes Nico.

 4. Henry > januari 4, 2023

  Antwoord

  Hey Kees,
  Ook zonder ziek te zijn en daarbij de nodige medicatie te moeten nemen vind ik het een ergernis om met heel je zooi over de duinen te moeten klauteren en daarna ook nog continu met m’n hengels en het tij mee over het strand te moeten zeulen, daarom kies ik ook bewust voor het kantvissen, maar ieder z’n ding.
  Wat we wel gemeen hebben is het takkeneind autorijden voordat we bij het zoute zijn, het NZK lijkt me een fantastische stek maar door de afstand voor ons niet leuk om er naartoe te tuffen. Gelukkig hebben jullie toch na een lange rit kunnen genieten van de nodige rammels op de toppen ook al was, net als bijna overal, de vis veelal ondermaats.
  Ik hoop dat we ondanks jouw ellendige ziekte toch nog lang kunnen blijven genieten van je visavonturen en wens je daarbij heel veel plezier en sterkte.
  Groetjes, Henry

 5. Stefan > januari 4, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees, allereerst fijn dat je weer eens kon gaan vissen. Papegaaienbek kun je inderdaad vergeten, je hebt een mooi stekkie gevonden en de toppen zien bewegen, dat het merendeel klein zou zijn was vast al ingecalculeerd. Bij een westenwind weet jij ook vast nog wel een prima stek in Zeeland😉, met de auto vlak bij je en meestal ook best leuke vangsten…
  Groeten en sterkte,
  Stefan

 6. ies > januari 4, 2023

  Antwoord

  Hey Kees en John, Tja wat ze nu ppgb noemen is niet te vergelijken met de oude. Je kunt er wel komen als je bij slag Maasmond de de dijk op rijd Bij de Frietkraam (overheerlijke Hamburgers) Het pad rechtsaf gaan en dan de weg tussen de redelijk diepe kuilen slalommend rijden niet aan te raden als je er onbekend bent. Aan het einde heb je een klein strandje maar wel gelijk diep water. op slag Maasmond kun je links van de friettent bij de eerste houten golfbreker van af de dijk vissen met de auto achter je, maar moet je wel ver gooien want het is er tamelijk ondiep. Ik zou zeggen kijk eens op google earth naar Schiedam, de boulevard. is misschien een leuke plek wanneer de wind noord is of achter de paraplu. Maar leuk dat het vissen bij nzk genoeg beet liet zien om toch vrolijk gestemd te zijn. Beterschap en een goed visjaar toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Gino > januari 5, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Eerst de beste wensen en zeker een goede gezondheid hoor en nog veel succes met het verdere herstel van die kutziekte….
  Jullie hebben er een hele trip moeten voor doen om een vis op de kant te krijgen en dan nog vele die onder de maat zijn wat altijd wel jammer is. Maar beter te kleine dan geen toch ?NZK ook een prachtig stukje water om te zitten enkel jammer van die afstand .
  Gelukkig stelde de BOA zich een beetje soepel op .
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 8. jack jozen > januari 6, 2023

  Antwoord

  Hallo Kees.
  Ik zie nu pas je verslag maar beter laat dan nooit he ja op deze manier heb je een hele trip gemaakt dat is vergelijkbaar met Mij en Henry wij rijden iedere trip ook zowat 400 km,maar je moet er wat voor over hebben he het is en blijft hobby. Maar achteraf is dit nog niet zo slechte keuze geweest want er word op het ogenblik overal slecht gevangen het is ook bekend dat bij het noordzeekanaal de BOA,S nogal actief zijn maar ja regels zijn regels ..Ik wil jullie een super 2023 toe wensen en hopelijk Kees heb je echt baat met de chemo kuren we duimen voor voor je .
  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *