Home Gastvissers Henry en Jack, Bottenjacht

Henry en Jack, Bottenjacht

Advertenties

Beste visvrienden,

Tijdens onze laatste vissessie had mijn maatje Jack door zijn uitschuiver op de spekgladde basaltkeien gelukkig geen tot weinig lichamelijk letsel. Wel brak door deze valpartij het middenstuk van zijn hengel in tweeën dus voor ons volgende vistripje moest ie eerst naar de hengelportzaak voor een nieuwe investering!!! Hij koos voor SuperCatch in St Willebrord omdat ie bij Mario een ruime keuze kon maken uit verschillende soorten en merken strandhengels. Samen met z’n zoon en de wijsheid van Mario kocht hij zijn nieuwe stok, een Penn Regiment van 4,5 meter met een werpgewicht van 100- 250 gram, een prima hengel dus voor de waterweg. Ook had hij 300meter gevlochten lijn op zijn hagelnieuwe Shimanomolen laten spoelen dus mijn vriend was weer helemaal klaar om zijn nieuwe aanwinst uit te gaan proberen. Het duurde dan ook niet lang of ons volgende visdagje was gepland, maandag 23 oktober, en om 8.45 uur stond ie dan ook met ’n stralende glimlach op z’n snuit op de stoep. De weersvoorspellingen waren goed alleen voor ’s avonds rond 20.00 uur werd ’n klein beetje regen voorspeld maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Toen we bij onze steekplaats arriveerden bleek het dat de Nederlanders schijnbaar inderdaad de crisistijd achter zich hebben want waar we voorheen met een 40 tal aasstekers de zeebodem om stonden te spitten waren we nu slechts met een viertal vissers aan het wroeten om de begeerde zagertjes in onze emmer te krijgen. Na zo’n 2 uurtjes beurtelings gestoken te hebben hadden we evenals de andere keertjes ruim voldoende zagers en pieren om deze visdag succesvol te laten verlopen. Het zonnetje probeerde warempel tussen de wolken door te breken en toen we op ons stekje bij de waterweg aankwamen bleken we ook nog de enige vissers te zijn. Snel alles opgesteld en om 13.45 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte sop, nu maar wachten op wat komen zou. Het was laag tij en na een kwartiertje gaf de top van de nieuwe hengel van Jakie al een tikje dat er volk was aan de andere kant van de lijn zat. Breed grijnzend draaide hij even later zijn eerste doubletje vis met zijn nieuwe hengel op de kant, een minibotje en een meuntje!!!

Henry en Jack, Bottenjacht

Geen supervangst maar het begin was gemaakt en zijn hengel ingewijd.

Henry en Jack, Bottenjacht

Met regelmaat kregen we aanbeten wat meestal resulteerde in doubletjes kleine bot terwijl tussentijds ook enkele flinke exemplaren op de kant werden getakeld.

Henry en Jack, Bottenjacht

Henry en Jack, Bottenjacht

Het maakte niet uit of we visten met de bekende plastic afhouders of met de aloude wapperlijn met pieren en/of een stukje zager aan de punt van de haak, het was heerlijk vissen.

Henry en Jack, Bottenjacht

Henry en Jack, Bottenjacht

Ook van de krabben hadden we, evenals de voorlaatste keer, gelukkig helemaal geen last dus kunnen we onze gevlochten haaklijntjes weer vervangen door nylon omdat dit niet zo snel in de war zit. Het was heerlijk toeven aan de waterkant totdat rond 17.30 uur de lucht helemaal grijs werd en jawel hoor…. om ± 18.00 uur begon het zachtjes te motregenen. Vanonder onze paraplu’s bleef het toch ondanks dit miezerige weer regelmatig indraaien, vis onthaken en opnieuw beazen.

Henry en Jack, Bottenjacht

Mijn maatje had helaas geen regenbroek bij en na zo’n 2½ uurtje begon zijn spijkerbroek doordat het continu bleef motregenen aardig op een vaatdoek te lijken.

Henry en Jack, Bottenjacht

Met hoog water werd de stroming zo sterk dat we ons aas niet op z’n plek konden houden en zaten de lijnen snel vol met het bekende “apenhaar!!” Na wat afwachten terwijl we samen onder een paraplu wat bij konden kletsen konden we na zo’n half uurtje onze activiteiten weer hervatten. Doordat het onophoudelijk bleef regenen was het ook niet leuk om met de fotocamera door deze nattigheid te rennen, vandaar helaas wat minder foto’s. Nu werd zo nu en dan ook wat maatse wijting en ondermaatse tong gehaakt en mijn maatje had genoot zienderogen toen ie eindelijk zijn eerste mooie tong binnen draaide. Buienradar evenals Weer Online hadden wat ons betreft dit keer stevig langs de pot gepiest want het bleef helaas continu regenen. Rond 21.30 uur was de beet er helemaal uit en terwijl we om de 10 minuutjes onze lijnen binnen draaiden bleef ons aas onaangeroerd op de haak zitten. Het maakte niet uit, ver werpen of wat dichter op de kant, het bleef bij aas verversen om toch nog te proberen om een visje te verleiden helaas…. Rond 22.15 uur werd het gelukkig droog maar omdat het leek of alle vis met vakantie was besloten we om eindelijk zonder de regen alles rustig in te gaan pakken. Toen we met onze volgepakte karren richting de auto liepen passeerden we nog een visser die toch 3 gulletjes en een mooie tongenlap had buitgemaakt. Ook hij had echter het laatste uur geen aanbeet meer gehad maar wilde toch nog eventjes blijven om te zien of het tij niet zou gaan keren. Voor ons is het echter helaas nog zo’n kleine 2 uurtjes pruttelen voordat we weer bij de vrouwkes zijn. Om ± 0.30 uur arriveerden we weer evenals altijd moe maar voldaan op ons Brabantse stekje, voor de vriezer ’n dertigtal maatse botten, 3 tongen en 3 wijtingen. Al met al, een leuk partijtje vis voor de pan, m’n maatje z’n hengel uitgeprobeerd en ondanks de langdurige regenval toch nog ’n leuk visdagje gehad. Voor al onze visvrienden, goei weer en een goede vangst!!!!

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hey Henry en Jack, weer een fantastisch verslag, met alles erop en der aan. Dat meuntje is trouwens een grondeltje, waarvan het nu met de vele regenval van vergeven zal zijn. Met zo’n natte dweil broek, moeten jullie wel uitkijken, we willen nog lang van jullie verslagen genieten!

  Groetjes Peter

 2. Jack > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hoi Maatje dat heb je weer eens prachtig verwoord het is zoals je beschrijft een prachtige visdag geworden ondanks de regen, mijn nieuwe hengel deed het zoals ik verwacht had.Mijn dweilbroek hangt inmiddels al weer klaar voor de volgende vistrip heb er geen nadeel van ondervonden,als het weer meezit dan gaan we volgende week wel weer iets ondernemen dan hoop ik dat we weer wat panvis mee naar huis brengen. Ik hoop dat onze medevissers ook genieten van je mooie verslag dat zien we wel weer aan de reacties groetjes jen maatje Jack.

 3. Nico > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Zo te zien op de foto’s stralen er weer twee vissers, En natuurlijk ook weer een prachtig verhaal er van gemaakt en met ook mooie foto’s er bij. Meer vis ge vangen als bij ons maar je bent er lekker op uitgeweest samen en dat doet al heel veel goed.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. hans de bruijn > oktober 31, 2017

  Antwoord

  Dag Hendry en jack weer een prachtig verslag ondanks de regen toch door blijven vissen zo nat als een puit karakter mannen .
  Groeten hans de bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *