Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Waterweg

Stefan, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Vrijdagochtend het plan gemaakt om zondagochtend paar uurtjes te gaan vissen in de Waterweg, zelfde stek als voorgaande keren. Ben vrijdagmiddag pieren gaan steken bij Bruinisse en had er in 1,5 uur rond de 180, niet al te groot, maar het is genoeg. Heb een goede riek aangeschaft en het gaat me nu prima af, ik steek ze vrij dicht aan de kant bij de stenen, zitten daar zeker de wat kleinere?

Weersverwachting: Westenwind kracht 3 a 4 en hoogwater Hoek van Holland rond 08.00 uur met een verhoging van 85 cm. De wekker ging om 05.30 uur en de 1e hengel ging er rond 07.00 uur in. Het 1e uur kreeg ik de voorspelde regen over mij heen, maar als voorspeld werd het daarna gelukkig droog en ook nog best aangenaam, af en toe viel de wind bijna weg en soms trok ie aan tot een kracht 4.

In het donker met 1 hengel had ik gelijk beet en wist ik met de 1e draai gelijk een mooie wijting van 33 cm. binnen te draaien, niet verkeerd. 

Stefan, vissen aan de Waterweg


Vervolgens werd het licht en ging de volgende hengel te water, de beet zat er goed in en heb eigenlijk geen moment rustig op mijn stoel kunnen zitten, heb hem denk pas rond 10.00 uur uitgeklapt eigenlijk.

Stefan, vissen aan de Waterweg

Constant beet, maar niet altijd hangen, er kwamen wat kleine wijtingen de kant op en wat steenbolkjes, als er geen vis aan de lijn zat waren de haken kaal gegeten door de aanwezige krabben en ook daarvan wist ik er een aantal in mindering te brengen.

Met het afgaande water kon ik ook nog een zeebaarsje strikken, maar had ik ook erg veel gemiste aanbeten, meer als voorgaande keren, dit terwijl ik vandaag overgeschakeld ben naar gevlochten haaklijntjes, toeval?

Stefan, vissen aan de Waterweg

Heb er tijdens de sessie ook weer aantal vervangen naar gewone nylon, omdat de lijntjes wat snel in de war raakten, vond ik. Dit is iets waar ik me nog wat meer in moet verdiepen.

Rond 11.45 uur was het wel mooi geweest en besloot ik er mee te stoppen, bij 1 van de laatste draaien (het water was inmiddels al een heel eind gezakt) ving ik nog een doublet botje en steenbolk, waarmee het aantal soorten toch weer op 4 kwam en dat is ook altijd wel geinig, vind ik.

Stefan, vissen aan de Waterweg

Helaas ook deze keer geen gulletje weten te strikken, ze zullen niet al te talrijk aanwezig zijn, ben ik bang, maar de aanhouder wint, zullen we maar denken!

Met vriendelijke visgroeten,
Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 23, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan, je hebt het aardig te pakken, het visvirus!
  Denk nu niet direct dat gevlochten haaklijntjes nu een must is, omdat in de koudere maanden de wolhandkrab niet actief meer is, dat is meer bedoeld voor de zomer.
  Dat verwarren hebben meer vissers last van, dus nogmaals, niet langer dan 5 tot 7 cm het haaklijntje en zo dik mogelijk, het haaklijntje, 30 of 35/100ste.

  Het missen van de aanbeten kan komen, omdat je de vis niet de tijd geeft, of omdat je met een strakke lijn vist, ik geef altijd ruim voldoende lijn bij, zodat er een lus in het water ontstaat.

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 23, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  jij bent goed bezig man aan de waterkant…het lijt wel of niets anders om handen hebt, grapje hé!
  Leuk dat je toch altijd bezig bent met onthaken en het beazen door de vele aanbeten. Dat is beter dan dat je veel tijd hebt om op de stoel te zitten toch? Ja veel lijn (boegt) geven is de boodschap bij het vissen hé…ook niet te veel!
  Ik heb trouwens nog nooit met gevlochten haaklijntjes gevist hoor!
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. ies > november 23, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Je bent weer lekker bezig geweest, de rammelende toppen waren aanwezig jammer dat je geen gul hebt kunnen scoren, maar het seizoen is nog vroeg dus dat komt nog wel. het gul systeem blijft uiteraard nylon en langere dwarrel of jojo en de paternoster met kleine sneutjes van hooguit 5 cm, geheid nooit meer in de knoop.Het is altijd even wennen met gevlochten lijn omdat de beet zo direct is maar zoals Peter ook al zegt neem je rust, als ze door gebeten hebben zwemmen ze echt niet meer stiekem weg.Voor de volgende sessie wens ik je de bonkende gul toe want dat blijft toch de sport waar we het voor doen.
  Groetjes ies

 4. Nico > november 23, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan. Jammer dat de gul niet thuis was maar dat komt wel goed de volgende keer. Toch nog lekker een paar uurtjes kunnen vissen en dan ook vis naar boven halen. Leuk verslagje en met mooie foto’s er bij maakt het compleet he. Volgende keer succes toegewenst daar voor je.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Henry > november 23, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Wederom een leuk verslag met dito vangsten. Ook Sjakie en ik steken meestal zo’n 2 uurtjes en hebben dan meestal ruim voldoende aas. Inderdaad de kleinere piertjes zitten dicht op de kant wij steken de grote meestal net voorbij de staken. Let op dat je minimaal 20 mtr. uit de kant steekt anders riskeer je een prent van politie en/of boa. Gevlochten haaklijntjes zijn alleen om het doorknippen door de krabben wat tegen te gaan voor de rest zorgen ze inderdaad meestal voor ergernis doordat ze snel in de war/knoop raken, maar zoals Peter zegt: Kort en dik!! Veel plezier en ’n goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 6. Eldert > november 23, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Weer lekker gevist man.
  Wat betreft gevlochten lijn…. ik doe niet anders meer.
  De laatste keer met Dennis viel me op dat Dennis regelmatig een haak kwijt was .
  Hij viste met nijlon haaklijnen en ik met gevlochten. Ik kreeg toen zeer sterk het vermoeden dat ook de wijtingen het voor elkaar krijgen om de haaklijnen kapot te krijgen. Misschien heeftPeter daar een mening over?
  Volgende keer weer rammelende toppen toegewenst .
  Groet Eldert.

 7. Stefan > november 23, 2020

  Antwoord

  Hoi mannen, bedankt voor de leuke en leerzame reacties, die adviezen neem ik zeker ter harte. De gevlochten hoofdlijn van 0,18 mm is overigens ideaal hoor. Henk, heb dit jaar nu 2 gulletjes gevangen, beter als niets, maar ja, ze krijgen nu ook amper de kans met al dat kleine grut. Het vele vissen de afgelopen periode had er mee te maken dat er veel was om het hoofd mee leeg te maken, de komende tijd zal er niet zo veel gevist meer worden hoor…

 8. jack jozen > november 23, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Je bent onderhand een beroeps visser geworden en zelf het aas steken dat is ook mooi je hebt natuurlijk wel een voordeel wat betreft ons, jij kan van tevoren je aas steken wij moeten een paar honderd kilometer rijden voor de steekplek. Maar je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt en ook nog een panneke vis en lekker een paar uurtjes ontspanning op naar het volgende verslag veul groetjes Jack.

 9. hugo > november 23, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Toch weer lekker gevist man, en 4 soorten vis weten te strikken top! Op de waterweg vis ik altijd met 14 mm gevlochten hoofdlijn en 20 mm voor mijn korte haaklijnen(goede raad van Peter)en nooit geen lijn meer doorgebeten. Iedereen vist natuurlijk op zijn eigen manier daar is niks mis mee hoor! weer een mooi verslag van gemaakt. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *