Home Visrecepten Dennis eet tong

Dennis eet tong

Advertenties

Beste visvrienden.

Aangezien ik de laatste keren geregeld ben wezen vissen aan de waterweg met m’n pa (voor vele van jullie bekend als actieve schrijver Eldert) maar hij altijd degene is die de vangstberichten plaatst, leek het me leuk om ook eens een stukje te schrijven.
We vangen samen altijd lekker vis, maar de laatste 2 keren vond zijn vrouwlief dat er al genoeg vis in de vriezer lag, dusss neem jij die tongen maar mee! Ik stribbel uiteraard niet tegen, weet er immers best wel raad mee!

Zelf fulltime werkzaam in de visbranche, dus van die tongen gaan we eens iets lekkers maken, ik kan tenslotte ook een vangstbericht plaatsen, maar die ouwe is me toch altijd voor…

Wat me leuk leek om te laten zien is wat ik vervolgens met de tongen doe om een leuk maaltje samen te stellen. Een scherp en flexibel fileer mesje is wel een pré.

Bijgevoegde foto’s vertellen jullie meer! 

Dennis eet tong Dennis eet tong Dennis eet tong

Dennis eet tong Dennis eet tong

 

Dit is ook prima mogelijk met bijvoorbeeld mooie maten schar, of voor de gebroeders H & S,  met een dikke bot !

Met visvriendelijke groeten,

Dennis

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 21, 2020

  Antwoord

  Hey Dennis, leuk dat je dit doet, maar voor een volgende maal, foto’s graag horizontaal maken en vooral fixeren op het object, zodat we dat lelijke zwarte veld niet hebben.

  Tongrolletjes met zalm, het recept staat al een keer geplaatst bij de rubriek, in de pan ermee/visrecepten, voor de mensen die niet weten hoe? Dat heb je helaas niet omschreven!

  Ikzelf eet ook heel graag gefrituurde vis, oftewel lekkerbek of kibbeling, waar ook een beslag bij hoort, maar zal dit zeker niet van tong doen, echt zonde, zo’n smakelijke vis in pan of oven en hier gaat toch de speciale smaak verloren, omdat je gewoon gefrituurde vis proeft, veel verschil zit er allemaal niet in, schol, schar, wijting of gul en koolvis, zoals hij op de meeste markten verkocht wordt, alles zowat hetzelfde, maar neemt niet weg, dat ik het heel lekker vind, met de juiste dosis viskruiden erop.

  Maar neemt niet weg, dat ik het heel leuk vind dat jij ook eens een verslag plaatst en dat je toch op weg bent om een echte Fishguppyer te worden, zoals je vader altijd zo mooi omschrijft.

  Als je mijn reactie ziet als negatieve kritiek, zo is het echt niet bedoeld!
  Vele mensen, vele manieren en vele smaken, oftewel, smaken verschillen, gelukkig!

  Groetjes Peter

 2. ies > november 21, 2020

  Antwoord

  Goedemorgen Dennis,
  Moet zeggen , ziet er appetijtelijk uit, ik zal het niet snel namaken lijkt mij een hoop werk en ik vind tong met een beetje zout en peper al een lekkernij. Maar top dat je ook het toetsenbord ter hand genomen heb en een heerlijk verslag hebt ingestuurd.
  Groetjes ies

 3. jack jozen > november 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Dennis.

  Mooi dat je een verslag schrijft jij bent wel een geluksvogel want er is niks mooier als vader en zoon samen vissen en ook nog vangen jij natuurlijk meer Hi. Peter vergeet er in zijn reactie de bot er bij te vernoemen Ha, die is ook lekkell. groetjes Jack.

 4. Peter(Fishguppy) > november 21, 2020

  Antwoord

  Bot??? Wat is da Jack Jozen?

  hihihi

 5. Gino > november 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Dennis,

  Wat fijn dat je eens iets schrijft en het is toch ook leuk dat je met je ouwe kan gaan vissen toch…deed ik vroeger ook meer helaas is hij alle lange tijd niet meer.
  Leuke foto`s en het ziet er idd smakelijk uit…ik ga ook net zeggen als de andere het is zonde dit met tong te doen maar dat maakt ieder voor zich uit.
  Veel succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. hugo > november 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Dennis,

  Een smakelijk bericht in ieder geval man, ziet er lekker uit. Is je pa ook zo een chef in de keuken of houd hij het alleen bij het vangen ha ha. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes HUGO

 7. Eldert > november 21, 2020

  Antwoord

  Ha Dennis
  Mooi stukje heb je er van gemaakt . Die daar in de frituur ligt…was dat nou die grote die ik gevangen heb?
  Want zo heb ik ze het liefst , dat weet je he .. . Kant en klaar en het liefst zonder graat.
  Maar we moeten snel weer een keer want de voorraad in de vriezer wordt wel steeds kleiner.
  Groetjes,

 8. Dennis > november 21, 2020

  Antwoord

  Ik snap jullie reactie, zonde om dit met tong te doen heel goed, zo uit de roomboter geeft ook mijn persoonlijke voorkeur. Het was meer om wat andere mogelijkheden te laten zien, want die zijn er genoeg, deze manier vergt inderdaad wat meer tijd, maar daar heb ik iemand anders weer blij mee gemaakt! Helaas is de voorraad in de vriezer ook bij mij op, misschien toch nog een keertje gaan… 😉

 9. Stefan > november 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Dennis, het ziet er heerlijk, ben zelf niet erg culinair aangelegd, ben er best een beetje jaloers op.
  Alvast suc6 als jullie nog een sessie gaan doen.
  Groeten, Stefan

 10. Nico > november 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Dennis. Wat leuk dat Jij nu ook een verslag in stuur hoe je dit vis moet schoon maken. Maar iedereen heeft zijn voorkeur hoe dat te doen. In ieder geval eet smakelijk daar en nog goede vangsten met je Vader dan,

  Groetjes De Zeehondetemmer

 11. Henry > november 21, 2020

  Antwoord

  Hey Dennis,

  Gewoon leuk om ook ‘ns verhaal vanaf jou zijde te lezen. Het ziet er in elk geval zeer smakelijk uit, dat je van een gefilleerde bot een lekkernij kunt maken was bij Sjakie en mij natuurlijk al lang bekend!! Jammer dat veel visgerechten rijkelijk voorzien worden van allerlei kruiden zodat je helaas niet meer kunt proeven welke vissoort je aan het verorberen bent. Uiteraard smaakt een zelf gevangen vis sowieso lekkerder dan die van de visboer. Hopelijk hebben jullie de volgende sessie weer rammelende toppen zodat je kunt blijven bakken!!!

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.