Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Yangtzehaven

Stefan, vissen aan de Yangtzehaven

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Sommige dingen moet je gewoon eens geprobeerd hebben…

Een jaar of 2/3 geleden was ik uit nieuwsgierigheid al eens de Europaweg op Maasvlakte uitgereden en dan kom je vanzelf uit op de Antarcticaweg, vroeger mocht er op de kade gevist worden, zo lang je de boten niet tot last was en geen rommel maakte, althans wat ik er van gelezen heb, want zelf had ik er nooit gevist.
Helaas is dit verleden tijd. Er staan een bord op de kade: verboden voor onbevoegden.
Naast de kade begint een gravel pad tot aan het begin van de Antarcticaweg, hier kan gevist worden, echter
er liggen over een breed stuk tot het water losgestorte keien/stenen, wat het binnen halen van de lijn niet eenvoudig maakt. Ik wilde het vandaag 29-3 toch graag eens proberen en ben op de hoek gaan zitten, met de auto achter me, ook weleens lekker natuurlijk, windje in de rug, zonnetje erbij, lekker hoor.

Geen lange sessie, gewoon een paar uurtjes proberen en genieten van de rust, de zon, de grote zeeschepen en uiteraard wel even kijken of de kapitein een beetje kan varen… alhier geen vreemde capriolen gezien!

 

Heb wat oude loodjes meegenomen, zonder ankers, want er is weinig stroming en bovendien moeten ze over de keien stuiterend binnen gehaald worden.
Diep water is hier binnen handbereik en verre worpen maakten het nog makkelijker.
De gisteren bij Rinus van Eagle Hengelsport gehaalde pieren en zagers gingen rond 10.00 uur het water in en zeker in het begin was er veel vreterij en kale haken troef.
Nadat er een binnenvaartschip naast me aan de kade kwam liggen (leverde geen problemen met lijnen op hoor) kwam er vanwege de schroeven aardig wat reuring in het water, ik dacht dat is misschien wel gunstig,
maar helaas maakte het niet veel verschil in de vangst, het was gewoon helemaal niets…

Om 14.15 uur draaide ik voor het laatst binnen en kon ik zowaar nog 2 krabben op heterdaad betrappen op het kaal eten van de haken.

Het gebeurt niet vaak, maar een visloze sessie dus deze keer, maar heb er toch weer van genoten. Nog even langs Wesdijk in Barendrecht gereden voor extra pieren welke ik afgelopen vrijdag reeds besteld had.

 

Nu ben ik morgen 30-3 van plan naar de Noordpier IJmuiden te rijden, echter lees ik net dat ie pas om 09.00 uur opengesteld wordt, pfffff, dat is wel een erg zware tegenvaller, want ik wilde vroeg gaan. Nu moet ik even goed nadenken wat nu wijsheid is…

 

Jullie lezen het vanzelf nog wel…

 

Groeten van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  wat een prachtige sfeerfoto’s met de zon in de rug!
  Ik heb wel van de stek gehoord, maar nog nooit gevist, staat vooral bekend van de minivisjes, waar ze speciaal op vissen met haakje 10, vooral grondeltjes.
  Niks mis mee, om eens lekker rustig te kunnen zitten, met je auto vlak achter je.
  Betere vangst voor de volgende!

  Groetjes Peter

 2. Nico > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. Jammer dat de vangst is tegen gevallen maar toch weer lekker gevist. En met mooie foto’s er bij en met verslag maakt het leuk om te lezen. Volgende keer dan veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 3. jeff > maart 30, 2021

  Antwoord

  he stefan,

  jij kan ook echt niet stil zitten he?! haha
  altijd het zelfde trucje blijft ook niet leuk! eens iets anders proberen, het blijft tenslotte vissen.
  zo kun je ook eens met je neus in de vis vallen.
  zo ook al eens wat taferelen meegemaakt met baars op oppervlakte kunstaas, ( baars die kwam azen op je terug gegooide vis) helemaal los!
  sinds dien ligt er standaard een in de auto en wat denk je? tot op heden niet meer gezien dat ze los gingen.. blijft vissen.

  benieuwd naar wat je vandaag weer gaat uitspoken! maar het zal vast en zeker weer een mooi verslag worden.

  jeff

 4. ies > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Wederom een heerlijk geschreven verslag waarbij je het idee krijgt dat je er zelf zit. Ja die losliggende stenen daar, nodigen niet uit tot vissen en als je boven blijft staan en als je daar de eventuele kleine wijting en scharretjes vang die daar vaak de overhand hebben, (net als de amazone haven) krijg je die haast niet levend te rug gezet .Maar ben benieuwd naar de volgende sessie van je en wens je uiteraard weer de rammelende toppen en eventuele door buigers.
  Groetjes Ies

 5. Gino > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  jij bent goed bezig man…je zal maar geluk hebben met dit weer en dan net vakantie hebben !
  Ik heb daar ergens in november geweest was bij mij ook geen topvangst enkel een zeebaarsje. Heb trouwens wel gezeten aan die kade waar de borden staan “eigen weg” staan is volgens mij geen probleem om te zitten hoor enkel het probleem dat er schepen kunnen aanleggen. Aan het kanaal Gent -Terneuzen staan deze borden ook en er mag gewoon gevist worden ook met de auto bij de hand !! Hier heb ik trouwens al controle gehad en daar werd niks over verteld. Daar zit het vol vissers dus…?!
  Over de Yangtzehaven had ik toen een filmpje gevonden op Youtube maar dit was aan de overkant rechts van de containerkade is helaas niet meer bereikbaar! Dei vong daar goed schar toen enkele jaren terug .
  Succes nog deze week.

  Grtjs Gino

 6. Stefan Groenheide > maart 30, 2021

  Antwoord

  Mannen, bedankt weer voor de fijne reacties, ik had niet de illusie dat ik grote of grote aantallen vis ging vangen daar, maar het was weleens leuk, iets anders… Vandaag weer een mooie stek gevonden hoor…

 7. Jeff > maart 30, 2021

  Antwoord

  Stefan,

  Vertel vertel!!

 8. Eldert > maart 30, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan
  Niet geschoten is altijd mis he . Je hebt ieder geval van het mooi weer kunnen genieten. De vis gaat vanzelf wel komen.
  Groet Eldert

 9. Jack Jozen > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt ja de vangsten het kan niet iedere keer monster botten zijn he maar je hebt een week vakantie he er kan nog van alles binnen gehaald worden veul succes de volgende trip groetjes Jack.

 10. Henry > maart 30, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Een mooi verslag met prachtige foto’s van je belevenis aan de Yangtzehaven, Vroeger een mooie visstek, nu helaas verboden toegang net als vele andere leuke plekjes omdat overal veel rotzooi werd achtergelaten.
  Inderdaad diep water op redelijke afstand waar je in vroegere jaren soms leuke gullen kon haken.
  Je hebt ondanks deze visloze sessie toch weer efkes lekker kunnen genieten aan de waterkant en daar gaat het tenslotte toch eigenlijk om. Uiteraard wens ik je bij je volgende poging toch rammelende toppen en een lekker maaltje vis .

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *