Home Bootvis verslagen Nico, bootvissen Oosterschelde met een boot van Dixhoorn

Nico, bootvissen Oosterschelde met een boot van Dixhoorn

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Nadat me vismaat Johan Frijters ruim van te voren aan mij had gevraagd om weer eens met het bootje weg wilde. Daar had Ik wel enorm in in en ook me broer Jan en dat was weer van 5 jaar geleden toen. Ja en dus eerst gisteren het aas en het bootje Orka besteld voor drie personen. Dus lekker veel ruimte om te vissen dan  met twee hengels en toen Jan naar me toe kwam op donderdag. Om toen hij er was tegen 18.20 en de visspullen in de auto gelegd zijn we op weg gegaan naar Yerseke toe. Daar wachten wij op Johan en dat duurde niet lang namelijk 5 min en het geld uitgelegd voor het bootje. En binnen betaalde wij het aas namelijk 8 ons pieren en twee keer 6 ons pieren. Wij kregen van dhr Dixhoorn het advies om naar de Zeelandbrug te gaan want hij vertelde dat er laatst goed Schar werd gevangen. Ja en toen met overleg op het bootje zijn we toch maar er naar toe gevaren. En dit duurde ongeveer 1 uur en 45 min en wat een eind is dat maar ja wat wil je met zo een weertje.

Bladstil was het water en lekker de zon op je gezicht om alvast wat bij te kleuren dan.

Bij Aankomst daar ging de onderlijn tegen 9.40 richting het zilte nat toe en toen Johan een flauwe beet kreeg na 5 min haalde hij de onderlijn op en zat er een klein haaitje er aan van 55 cm. Wat was die blij omdat hij vertelde dat hij er nog nooit een had gevangen en zei Ik tegen he Jan en ik ook niet. Kort daarna haalde hij zijn eerste Schar naar boven en bleek later dat het zijn dag was. Wij haalde ook wat Schar naar boven met ze twee en de trent was gezet deze dag het water was tegen 11.10 op zijn laagst dus een mooi getij om een paar uurtjes mee afgaand mee te vissen.

Ook dan nog met twee uurtjes opkomend wat daarna was het niet meer te doen veel vuil en harde stroming. In overleg samen  zijn we terug gevaren en toen we vlakbij de boei 0 14 aan kwamen lag er al een grote visboot. En een bootje ook van Dixhoorn  en besloten om het ook daar eens te gaan proberen op een diepte van 18 meter. Dit bleek later geen verkeerde keuze want na 5 min haalde we met ze drie 4 vissen na boven en dat ging nog even door daar.

Uiteindelijk hadden we toch nog vis gevangen niet veel maar dit mocht de pret niet deren Johan had totaal 27 Scharren gevangen Jan had er 11 Schar en Ik zelf had er 13 Scharren maar 2 terug gezet.

Het niet tegen gevallen na 5 Jaar niet vanaf het bootje te hebben gevist en lekker bij gekleurd en plezier met ze drie . Voor alle vissers goede vangst toegewenst aan de waterkant en dit is voor herhaling vatbaar dan.

Groetjes Nico.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 10, 2024

  Antwoord

  Hey Nico, de emmer loopt nog niet over van de vis, maar toch als eerste schrijver een goed begin gemaakt, met wat vis voor de pan, daarvoor bedankt!
  Denk dat de O14 vooral met afgaand water een betere keus was geweest, het is hier een topstek, als je op de juiste plek ligt en vooral met afgaand water heb je hier veel vis soms en weinig vuil, integenstelling tot met opkomend getij.
  Goed gedaan vriend! Chapeau!

  Grtjes Peter

 2. ies > mei 10, 2024

  Antwoord

  Hey Nico, wat heb je er weer een top verslag van gemaakt, schitterende Foto’s wat een genot weergeeft van stralend weer op een spiegel gladde zee Daarbij dan ook nog een heerlijk maaltje vis gevangen om op te smikkelen wat wil een mens nog meer. Als je iedere keer zo’n klusje vis kan vangen heb je genoeg te eten en geen vriezer nodig maar zelfs zonder vis zou met dat weer de boottocht een genot geweest zijn.
  Groetjes Isaac

 3. Martijn Boone > mei 10, 2024

  Antwoord

  Goedemorgen Nico! Wat leuk een vangstbericht van de Oosterschelde! Als je met zo’n spiegel glad zee’tje al weg kan varen in een leuk gezelschap, dan is de visdag eigenlijk al voor 75% geslaagd!! Een haaitje? Prachtig!! De zomervissen komen er dus ook aan! Je hebt er een mooi verslag van gemaakt met mooie foto’s! Ik ben jaloers op jullie….. Toch een lekker maaltje vis voor de pan kunnen vangen, laat ze smaken! Groetjes Martijn Boone

 4. Eldert > mei 10, 2024

  Antwoord

  Ha Nico
  Mooi dagje gehad en ook nog vis voor de pan erbij. Hartstikke gaaf dat je maat een haaitje wist te vangen . Dat geeft een beetje meer sport als scharretjes . Ik zie er weer naar uit om ze ook te vangen , liefst in combinatie met wat maatse zeebaars.
  Groeten Eldert

 5. Henry > mei 10, 2024

  Antwoord

  Het Nico,
  Een mooi verslag van jullie bootvisserij👍Een gladde zee, de 🌞op d’n bol en allemaal enkele maaltjes 🐟voor de pan, wat wil ‘n mens nog meer ?? Als ik de scharretjes op de foto zie begint het toch wel weer te jeuken om af te gaan reizen naar de waterweg. hopelijk is daar op korte termijn ook weer wat baars en/of bot te vangen. Veel plezier en uiteraard wederom flinke rammels op de toppen bij je volgende visserij 👍
  Groetjes, Henry

 6. Leen > mei 10, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico
  Dat was toch een hele mooie dag zo met een paar lekkere platvissen
  Ik hoop dat in Europoort de vangsten ook eindelijk is een beetje gaan aantrekken
  Groeten.leen

 7. Jack jozen > mei 11, 2024

  Antwoord

  Hallo Nico .
  Wat een prachtige geniet dag hebben jullie gehad niet zeeziek met zulke gladde zee vis voor het panneke wat wil je nog meer. Hopelijk is het een goed teken voor de komende tijd ik heb wel gelezen dat de Oosterschede Vissers een wedstrijd hebben gehad en super goed gevangen mischien al bij al jullie op de boot en de ander vanaf de kant hopelijk zet het door.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Nico > mei 12, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Allemaal weer bedankt van jullie leuke reactie op mij verslag.

  Groetjes De zeehondentemmer.

 9. Hugo > mei 12, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Leuk verslag en leuke foto’s gemaakt van jullie bootvisserij daar op Oosterschelde. Het water was net een spiegel, en dan nog het zonnetje erbij top man. Deze maal toch een lid van onze bende dat met een mooi maaltje panvis 🐟🐟 huiswaarts keert. Hopelijk wordt deze trend verder gezet. Veel succes bij jullie volgend avontuur aan het water.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *