Home Strand en kantvisserij Tong vissen in de europoort

Tong vissen in de europoort

Advertenties

Vanochtend erg vroeg naar de Europoort om te proberen een tongetje te vangen, de berichten van de laatste tijd zijn erg slecht, maar toch maar proberen.Als ik op de stek ben, staat er gelukkig niemand en ik ben erg snel al aan het vissen, met een paternoster, met telkens een middelste haak met kleine leeglopers en de onderste en bovenste haak met oude kweekzagers(Huijgens Hengelhuis), het water is nog in de laatste fase van het komende getij en ik heb al erg snel beet.

Waterweg

net ondermaats
Ik denk, dat gaat helemaal goed komen, maar tot mijn verbazing, sta ik de komende 2 uur totaal zonder aanbeet.Als ik dan eindelijk weer een beetje heb, is het resultaat teleurstellend.

Waterweg

Dan halverwege het afgaand getij, op beide hengels beet en dit brengt 2 tongetjes.

Waterweg

Waterweg

Weer beiden ondermaats, maar toch leuk om te vangen en de prachtige aanbeten te signaleren.Even later weer beet en dit brengt weer een botje.

Waterweg

Dan is het al 06.30u en het is weer bijna tijd om naar huis te gaan, maar dan krijg ik een echte tongenklap op mijn rechter hengel en dan blijft hij stil liggen en na een tijdje ga ik toch maar draaien en hij voelt fantastisch aan en het is ook een hele mooie.

Waterweg

Hier wordt ik nu gelukkig van, toch nog een maatse gevangen en dan nog op de leegloper ook!

Tong in de europoort

ruim 35cm tongenlap
Om 7 uur ben ik weer onderweg naar huis en heb weer genoten.Een weekje te ziek geweest om te vissen, maar nu begint het weer te gaan.

Als ik de statistieken na kijk, was het exact rond deze periode vorig jaar ook zo gematigd met de tong op de waterweg en hopelijk trekt het net als vorig jaar weer een beetje aan in oktober, we zullen het zien!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Hans > september 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,
  De aanhouder wint, vorig jaar rond deze tijd was het idd slapjes met de tong op de waterweg maar was er gelukkig volop wijting aanwezig, zelfs deze lekkerbekken laten het nu afweten
  Hopelijk breken er snel weer betere tijden aan.
  Groetjes,
  Hans

 2. Peter(fishguppy) > september 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans, ben een tijdje niet geweest, maar alles komt met de tijd wel verder de waterweg in, hoop ik?
  Ik zie je hopelijk gauw.

  Groetjes Peter

 3. John > september 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter, toch weer een paar tongen.Er was nog plaats dus je bent nog niet op de stek geweest die ik je gegeven heb?
  Vrijdagavond ben ik op de gul wezen vissen op de landtong.
  Heb daar nog een praatje gemaakt met een collega/vismaat van jouw. Ik weet zijn naam niet meer (Jan??) maar hij kwam uit Bergen op Zoom. Hij en zijn maat hielden het na 4 uurtjes (tot het hoge water)zonder vis, voor gezien en gingen na ons een hele berg mooie pieren te schenken (nog bedankt!) weer naar huis. ze waren de dijk nog niet over of ik ving mijn eerste gul! Daarna nog 4 gullen geland (alles voor in het lipje gehaakt…) en drie lossers die duidelijk groter aanvoelden!
  Jammer dat ik geen camera bij me had, nu gelooft hij het misschien niet;-)
  De beten vielen overigens na anderhalf uur weer helemaal weg!

  Groeten John

 4. Peter(Fishguppy) > september 22, 2010

  Antwoord

  Hoi John.
  Nee daar ben ik nog niet geweest, maar ik houd de stek achter de hand voor als ik geen plaats mocht hebben.
  Hij staat in mijn navigatie.
  Leuk dat je al gul hebt gevangen.

  Groetjes peter

 5. willem(gaatvissen) > september 22, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Mooie lap, de kans is denk ik wat groter in het europoort gebied om wat maatse te vangen tov het Noordzeekanaal.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *