Home Strand en kantvisserij Solo vissen aan de Landtong Rozenburg

Solo vissen aan de Landtong Rozenburg

Advertenties

Beste visvrienden, vandaag moest er weer gevist worden en de twijfel is groot, zelfde plaats als woensdag of gewoon naar de waterweg, maar niet voor ik eerst nog 3 ons leeglopers had bijgehaald, mooie kleintjes, net als vorige keer. Ik had vergeten te vermelden, woensdag, dat ik heel wat agressieve aanbeten heb gemist en veel lossers had gehad, dus gisteren eerst nog wat lijntjes geknoopt, met wat grotere haken, nr 1 en korte gevlochten haaklijntjes, ook om wat meer het kleine grut te vermeiden en ook, dat ik de leeglopers zonder rijgnaald op de haak kan zetten, vind het zulke ondingen.

Vol goede moed naar de landtong, waar ik om 9 uur begin met vissen tussen de strekkers, net voor de keerring en ik wist nog waar ik moest gaan staan, om niet teveel te verspelen en met laagwater is het hier vrij plat beneden, maar ik werp vanaf het fietspad, zodat ik off the ground kan werpen en het gaat steeds beter en met de zuidwesten wind vanachter, lekker ver!

Ik zit al snel in de vis.

Bot en wijting en kort hierna de eerste triplet, 3 wijtinkjes.

Het is genieten uit de wind en in het zonnetje.

Nog meermaals telefonisch contact gehad met vrind Jack Jozen, over nu en a.s. Woensdag met de boot, leuke onderbreking, met video bellen.

Mijn vrouw mist mij ook heel erg, zal wel als kiespijn zijn en moet ook nog even bellen, of ik al wat heb gevangen voor de buurvrouw? Ja dat komt goed!

Verder met vissen en ik zit goed in de vis, de enkelingen en doubletjes met kleintjes gaan niet op de plaat, enkel de maatvissen in doublet of triplet, meestal.

Het blijft natuurlijk een nadeel, als je lijn slap valt met weinig stroming, dan verwart het weleens, maar gewoon de afhoudertjes eraf klikken en daarna het je het zo los!

In het zonnetje is het echt lekker, alleen druppelt het ook soms even en overtrekt het en dan is het weer gelijk koud.

Maar de vis doet het goed en dat is leuk! Soms verspeel ik wat, meestal gaat het goed.

Ik vang een triplet met 2 maatvissen en een bot van 33 cm.

Als afsluiter vang ik een doublet schar en wijting, 27 en 30 cm. een leuke laatste draai, tegen 14u.

Dan ruim ik snel op, omdat de drang naar huis groter is geworden, dan al het andere.

Ik neem mee, voor de buurvrouw, 8 wijtingen, 3 botten en een schar.

De leeglopers waren trouwens op ook!

Tot de volgende,

groetjes Peter

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

21 reacties

 1. Nico > januari 7, 2022

  Antwoord

  Hey Peter. De eerste reactie op je mooi verslag is binnen en ook met leuke foto’s er bij van je vis sessie. De botten blijven je maar volgen en weet dat je er geen favoriet van ben. Toch weer lekker aan de waterkant gestaan dat doet een mens ook al goed. Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 2. Gino > januari 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toch weer een mooi verslag van de sessie gemaakt hoor… en de foto’s zijn echt leuk!
  Jammer dat er niet meer schar op de kant kwam ipv je weet wel… Bah hihi
  Je bent er gelijk ingevlogen in het nieuwe jaar dat nemen ze al niet meer af man.
  Ja als de zon wegkruipt voelt het gelijk aan als winter, haaaaa
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Henry > januari 7, 2022

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Het is wederom genieten om zo’n verslag te lezen. De zon erbij, de wind in de rug en om de kou voor te blijven een lekker warm vispak. Eigenlijk kan er dan al niet veel mis gaan ,…behalve de vangst!!! Ook ditmaal hebben de leeglopertjes echter weer een mooi partijtje vis opgeleverd, ik zou bijna jaloers worden op je buurvrouw maar het blijft natuurlijk het leukste om je eigen visjes te vangen. Als je m’n maatje telefonisch te pakken hebt krijg je het gevoel dat je op ’n telefooncentrale werkt in plaats dat je zit te vissen, tijdens onze laatste sessies moeten omstanders hem er dikwijls op attent maken dat z’n toppen staan te rammelen terwijl ie met z’n speeltje bezig is., Uiteraard hoop ik voor woensdag dat de weergoden ons goed gezind zijn zodat het boottripje doorgaat en we na vrij lange tijd eindelijk weer persoonlijk bij kunnen kletsen.
  Ik heb er ontiegelijk veel zin in,,
  Groetjes, Henry

 4. Leen > januari 7, 2022

  Antwoord

  Hoi,Peter
  Weer lekker bezig geweest en lekker gevangen
  Probeer het is een keer waar ik ben geweest
  Is vlak bij je auto en je zit er lekker uit de wind
  En de vangsten waren daar goed,maar ja dat is ook maar een momentopname
  Groetjes.leen

 5. Jack Jozen > januari 7, 2022

  Antwoord

  Hallo Peter .
  Hoi Pedro hebben we vandaag al nie Een nee paar keer meer gezien Ha was toch wel een mooie afleiding he na ieder contakt kwam de vis los .De foto,s zijn prachtig gelukt je beroep gemist je had in plaats van vis expert ook wel Hof fotograaf kunnen worden maar met je 3ons pieren heb je wel een mooi portie vis bij elkaar elkaar gevangen hopelijk lukt het de woensdag ook zo maar mocht het niet zo zijn dan word het gegarandeert toch een super dag ..
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Eldert > januari 7, 2022

  Antwoord

  Ha Peter
  Mooi visdagje achter de rug man. Leuk gevangen al is het wel veel kkein spul . Maar die grote gaan vanzelf komen. Ik wens je alvast een hele mooie boottrip toe met de medefishguppybroeders ( wel een mooi woord al zeg ik het zelf) . Gaat vast erg gezellig worden.
  Groet Eldert

 7. ies > januari 8, 2022

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Je hebt daar weer een heerlijke visdag in woord en beeld weergegeven en daarbij een mooi maaltje vis kunnen verschalken, Je buurvrouw kan blij zijn met zo’n buurman,
  Voor de komende visdag met je visvrienden wens ik je een vlak zeetje veel plezier, gezelligheid en een boot vol maatvis toe.
  Groetjes Ies

 8. Stefan > januari 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter, je bent er weer lekker op uit geweest en een logische stekkeuze, er is nog steeds een hoop vis te vangen al is het merendeel wat aan de kleine kant, maar je bent er lekker uit en af en toe het zonnetje erbij is heerlijk. Alvast suc6 met de boot, komt vast helemaal goed!
  Groeten, Stefan

 9. hugo > januari 8, 2022

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Allereerst mijn beste wensen en een goede gezondheid toegewenst voor jou je vrouwtje en gans de familie.
  Je hebt weer goed uw best gedaan, er wordt momenteel nog veel vis gevangen niet normaal. Een mooie stek en met een gezellig weertje erbij wat moet een mens nog meer hebben. Covit heeft bij mij lelijk huisgehouden 2weken in bed gelegen 6kg vermagerd(das het enige positieve ha ha) Ben momenteel nog aan het herstellen hoest nog gelijk een ziek konijn, dit kan nog 2 maanden duren volgens de dokter, wordt opgelost met medicatie Allé genoeg geklaagd ben blij dat ik weer wat kan tokkelen op de pc. Succes met jullie boot sessie.

  Groetjes Hugo

 10. Peter(fishguppy) > januari 8, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, dacht al zoiets, in Spanje of geveld door ziekte. Wij hebben het ook gehad, mijn zoon heeft dezelfde klachten en kreeg te horen dat het wel een jaar kan duren. Ik heb inmiddels al een uitnodiging gehad voor mijn 2e boosterprik, maar mag hem pas in februari hale , ivm 3 maanden na covid.
  Grtjes Peter

 11. Eldert > januari 12, 2022

  Antwoord

  Ik ben benieuwd of de 3 musketiers vandaag het water op gaan . Hier is het nu , 10.30uur , namelijk nog steeds mega mistig.

 12. Nico > januari 12, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. ik kreeg een berichtje van Peter en ze waren toch met ze drie aan het vissen. Wel veel klein spul hadden ze gevangen vanaf het bootje.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 13. Eldert > januari 12, 2022

  Antwoord

  Mooi, dan hebben we morgen weer een heeeeeeel mooi verslag om te lezen denk ik.

 14. ies > januari 12, 2022

  Antwoord

  Het is te hopen dat ze een mooie schar stek gevonden hebben.

 15. gino > januari 12, 2022

  Antwoord

  Ik ben ook benieuwd kreeg een appje van Peter dat ze met zen 3 de koekoek nadeden, bwahhh

 16. ies > januari 13, 2022

  Antwoord

  Grrrrr, goede morgen Fishguppen, Ik had een huishoudelijke mededeling betreffende het vissen in Schiedam van uit de auto en doe het hier maar( zie geen andere optie)
  Bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten
  wo 12 jan 2022, 8:44

  Na het hermetisch afsluiten van respectievelijk het Hoofdplein en de Maasboulevard voor overlastgevers in de avond en nachtelijke uren is nu ook bedrijventerrein Nieuwe Maas afgesloten met slagbomen.

  door Bart Bos

  Na het afsluiten van de bij jongvolwassenen met hun auto’s populaire Hoofdplein en Maasboulevard verplaatste de overlast zich naar bedrijventerrein Nieuwe Maas, beter bekend als het voormalige Gustoterrein.

  Met daglicht waren de sporen van nachtelijke bijeenkomsten, met name op de Fortunaweg en de Mercuriusweg langs het water, duidelijk zichtbaar door achtergelaten ballonnen met bijbehorende slagroompatronen, lege wietzakjes en bierblikjes op de parkeervakken, en bandensporen van menige ‘burnout’ op het asfalt.

  Na de herinrichting van het bedrijventerrein is deze nu ook afgesloten met slagbomen en voor auto’s alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, een aanpassing die mogelijk is, gezien het eigen terrein betreft.

  Helaas betekent deze maatregel dat de goede onder de kwaden moeten lijden. Onschuldige sportvissers moeten door deze maatregel nu een stukje lopen met hun hengels. Eerst konden zij namelijk met de auto tot aan het water rijden. Want lopend is het bedrijventerrein nog wel toegankelijk waardoor de bij hondeneigenaren populaire braakliggende terrein langs de Voorhaven nog te bereiken is.

  Tot nu toe had geloof ik alleen Gino hier een poging gewaagd, maar om teleurstellingen te voorkomen dit berichtje

 17. Gino > januari 13, 2022

  Antwoord

  Ies,

  idd heb er ook eens gestaan …. was toen een rustige stek met enkel wandelaars met de hond dat weet ik nog .
  Ja zo gaat heel onze mooi hobby naar de klote (sorry) door zulke figuren !
  Ik denk er aan de waterweg nog meer zal afgesloten worden als je ziet wat daar allemaal gebeurd tijdens de donkere uren, pff .
  Jammer maar helaas !

  grtjs Gino

 18. Peter(fishguppy) > januari 13, 2022

  Antwoord

  Dieptriest, Ies, dat zijn de zoveelste mooie en gemakkelijke stekken, voor de mindervalide en slecht ter bene vissers, die hun mooie hobby te niet is gedaan of vermoeilijkt!

  Grtjes Peter

 19. ies > januari 13, 2022

  Antwoord

  inderdaad Peter, balen

 20. Nico > januari 14, 2022

  Antwoord

  Hoi Les en Peter. Er zijn al veel stekken waar je niet meer mag vissen. Dus voor de oudere wordt het ver lopen met de spullen.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 21. hugo > januari 14, 2022

  Antwoord

  Hallo IES,

  Het zijn altijd de goeie die het moeten bekopen voor al het gedoe van die idiote personen die alles aan hun laars lappen. Als ik zie wat er allemaal op sommige stekken aan rotzooi ligt aan de WW hou ik mijn hart vast. Zelf opruimen heeft geen zin want de volgende keer ligt er nog meer……echt bedroevend maar wat doe je eraan.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *