Home Gastvissers Luc met de eerste lentetong

Luc met de eerste lentetong

Advertenties


Beste Peter,

Vrijdag 23/3/12 wezen vissen op de Oosterschelde. Met een aardig zonnetje en weinig wind rond 9u30 vertrokken. Watertemperatuur 8 graden, voor zover mijn thermometer juist gaat. Maar toch en stijging van 1.3 graden tegenover vorige week Op de eerste 2 stekken die ik wou aandoen lagen boeien met netten die ze net aan het ledigen waren. Dan maar door richting kering en gaan ankeren op een randje op 20 meter diepte. Eens de hengels opgetuigd viel de stroming er al uit. Om 10u10 laag water. Doch al vlug enkele aanbeten maar zonder resultaat. Echt doorbijten deden ze niet. Aanslaan op die beten haalde niets uit, wachten ook niet. Dan maar de hengel in de hand en met een strak aangespannen lijn direct aanslaan bij een aanbeet gaf dan toch resultaat. De eerste draai leverde een scharretje op. Het was toen net geen middag. Bij het opnieuw ingooien zag ik mijn ander lijn flink tikken, aanslaan en bingo ,een doublet schar waarvan deze keer toch 1 voor de pan.

Luc met de eerste lentetong Luc met de eerste lentetong

Zo ging het nog een uurtje verder met nog een tweetal scharren voor de pan en af en toe een ondermaatse wijting .

  Luc met de eerste lentetong

Naarmate de stroming aansterkte verdwenen de aanbeten. Ruim een uur later een aanbeet die me een adrenaline stoot bezorgde. Zo zie ik ze graag, bonken en trekken. In de nu gierende stroming was het pompen om de lijn binnen te krijgen. De eerste gul was een feit , 62.5 cm en ik schat tussen 2.5 en 3 kilo.

Luc met de eerste lentetong

Luc met de eerste lentetong

Bij het kuisen van de vis kijk ik altijd naar de maaginhoud en verschoot me een bult als ik garnaal,spiering een zagertje en … een stuk vis zag met groene graat. Geep ?

Luc met de eerste lentetong Luc met de eerste lentetong

Ik hoorde een gejuich en zag dat er op het bootje achter mij ook geschept werd. Ook een mooie gul. Vrij vlug weer een aanbeet die mij mijn eerste lentetong van 24 cm opleverde. Geep ? tong ? Het geeft een mens al vlug een zomergevoel.

Luc met de eerste lentetong

Luc met de eerste lentetong

Bij het fotograferen van die tong zie ik weer een aanbeet van jewelste op mijn andere lijn . aanslaan en hij voelt zwaarder aan dan de eerste. Maar dan gebeurt het, een te kleine haak (een n° 6) zie ik net vooraan zijn lip steken, gul draait bij het scheppen en …..duizend bommen en granaten….gul weg. Nou ja ik krijg hem nog wel. Om 16u10 , de stroming is er weer ver uit ,kan ik dan toch nog een gulletje vangen op de zager. 51 cm en een kilootje of wat minder.

Luc met de eerste lentetong Luc met de eerste lentetong

Het aas is zo goed als op en besluit niet meer te wachten op het afgaand tij. Het is weer een leuke dag geweest en moe en voldaan keer ik naar de haven terug. Hopelijk blijven de vangsten zo aantrekken en als het weer het toelaat staan we er volgende week terug.

Groeten, Luc

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(fishguppy) > maart 25, 2012

  Antwoord

  Beste Luc,
  wat een fantastisch bericht weer, je begint een grote te worden en ik kan niet in woorden uitdrukken, hoe blij ik ben met jou als schrijver van onze trotse site!
  Overigens stel ik weer 5 ons aas beschikbaar voor de eerste tong van dit jaar op deze site, dus je hebt nu een kilo aas tegoed en dat gaan we eens regelen!

  Ga zo door!
  Groetjes peter

 2. Luc > maart 25, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Bedankt voor je leuke reactie. Door het feit dat ik je leren kennen heb in de haven van stavenisse ben ik jou site bijna dagelijks beginnen opvolgen. Ik vind jouw site megatof en lees graag de berichten van jou en collegavissers en daarom draag ik hierbij graag mijn steentje bij met ook wat berichtjes te plaatsen.
  Vriendelijke groeten,
  Luc

 3. meunenmaaier > maart 25, 2012

  Antwoord

  De eerste tong! Keurig hoor! leuk verslag!

  gr!

 4. Luc > maart 25, 2012

  Antwoord

  Hoi meunenmaaier,

  Bedankt voor het compliment.
  Benieuwd naar jouw volgende berichten.
  Groeten en vang ze.
  Luc

 5. harm > maart 25, 2012

  Antwoord

  hoi

  ik ben met mijn vader in Denemarken geweest. daar hebben we puitaal(die heeft een groene graat) gevangen.

  gr

 6. Bert Van Dyck > maart 25, 2012

  Antwoord

  Eerste gepen zijn al enkele dagen geleden gezien ! Ik krijg er een warm hart van laat den baars maar volgen !

  Vang ze !

  Bert

 7. Johan > maart 25, 2012

  Antwoord

  Beste Luc,

  Proficiat met de eerste tong, en wat n prachtige gul.
  Mooi verslag ook, of ik dr zelf bij was, chapeau

  groet

  Johan

 8. Nico > maart 26, 2012

  Antwoord

  Zo zie je maar, de Oosterschelde is helemaal niet dood. Supervangst. Proficiat.

 9. Luc > maart 27, 2012

  Antwoord

  Beste collega vissers,

  Dank voor jullie leuke reactie’s.
  Harm, dat van die puitaal wist ik niet. Dat zal het zeker en vast wel geweest zijn. Kwa formaat kon het eigenlijk niet anders. Weer iets bijgeleerd.
  Bert idd ook ik wil me dit jaar eens toeleggen op de baars. Echt verslavend zo’n adrenaline stoot die je krijgt bij een dril van een zeebaars. Aktief vissen op geep en zelfs op makreel met een lichte montage en een enkel haakje geeft me ook al voldoening.
  Johan ,Nico ook thanks.
  Dat we met zijn allen nog vele leuke hengelsportmomenten mogen beleven.
  Groeten,
  Luc

 10. willem(gaatvissen) > maart 27, 2012

  Antwoord

  Mooi! de eerste tong, dat is vrij vroeg.
  Nu nog vanaf de kant 😉

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *