Home Gastvissers Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Advertenties

Hoi Peter en andere medevissers,

Eigenlijk al besloten om de hengels in het vet te zetten tot nieuwjaar, toch nog maar besloten om (na 100 keer op buienradar, windfinder en knmi.nl gekeken te hebben) nog 1 keer te gaan vissen dit jaar. Woensdag 24 december leek het wel mee te vallen met de wind, aas geregeld bij FAM. DIXHOORN (wat weer super was) en na maatje Richard Boone te hebben opgehaald koers gezet richting de Walcherse kust. Omdat er van Zoutelande niet veel positieve reacties kwamen, veel vastzitten, en bij Domburg zijn ze het strand aan het opspuiten, gekozen voor het Nollestrand. Het zou rond 22.00 uur laagwater zijn. Toen we de duinen overkwamen stond er toch nog een aardig windje, windkracht 5/6 parallel lopend aan het strand, dus een stevige zijwind. Rond een uur of 19.00 lagen de 1e lijnen in het water en Richard opende al snel met een gulletje van in de 40 cm. Ik had een doubletje van wijting en schar.

Daarna begon bij Richard de ellende van het vastzitten achter de kleiranden. Ikzelf had er gelukkig minder last van en de vissen kwamen met doubletten en tripletten uit het water gesparteld.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Met het afgaand tij ging het nog met vissen omdat de wind en stroom tegen elkaar opgingen waardoor je redelijk bleef liggen. De vangst was goed te noemen.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Prachtige scharren van boven de 27 cm en ondermaatse wijtingen kwamen bij mij met regelmaat het strand op, Richard was bezig om zijn viskist wat luchter te maken en rond een uur of 21.00 hield hij het voor gezien na 8 of 9 lijnen afgetrokken te hebben. De wind nam eigenlijk nog steeds toe en heel relaxt vissen was er niet bij. Rond 21.30 zag ik toch een mooie beet dus draaien maar, het leek wel of er een meter gul aan hing, wat ging dat zwaar zeg. Eindelijk op het strand zagen we de oorzaak van het zwaar binnen draaien, een schar, wijting en nog 4 afgetrokken onderlijnen met lood lagen op het strand.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Wat een rotzooi was dat. Nadat de vloedstroom erin gekomen was, was het eigenlijk geen doen meer om fatsoenlijk te vissen. Wat een troep in het water zeg, plastic, stukken touw zaten om de lijn gekruld. Rond 22.15 maar besloten om te stoppen. Resultaat, Richard een visje of 15, ikzelf had er zeker 35 waarvan 16 prachtige scharren.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

De boel opgeruimd en de pieren nog maar meegenomen naar huis, je weet immers nooit……. Vrijdag 2e kerstdag was het om 6.00 uur hoog aan de Westerschelde dus….. natuurlijk even de pieren opmaken van woensdag. Richard verklaarde mij voor gek maar ik had er zin in dus het wekkertje om 04.30 gezet, snel uit bed gesprongen voordat ik mezelf zou bedenken om lekker naast het vrouwtje te blijven liggen. 😊 Na een bakje koffie de auto in en rond half 6 vlogen de pieren richting Terneuzen. Wat een verschil met woensdag zeg. Heerlijk droog weer gehad met windkracht 2. Wat wil je nog meer, nou vis natuurlijk!!!!! rond 6 uur een lichte trilling, gevolgd door een heerlijke doorbuiger. Draaien maar en aan het gebonk te voelen kon dat maar 1 vis zijn, GUL. Even later kwam er een prachtige gul de dijk eens van dichtbij bekijken.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Nadat de ebstroom erin gekomen, en een stuk of 5 wijtingen later weer een prachtige aanbeet. Wat ging dat zwaar zeg, een gebonk op mijn hengel wat ik nog niet eerder meegemaakt heb. Na een poosje pompen of verzuipen toch als verliezer uit de strijd gekomen, een vastloper in de stenen die daar in talrijke mate liggen. Of het was een hele grote of het waren er 2 maar ja dat zullen we nooit weten. Na wat frustratie maar een andere lijn eraan gebonden en de volgende draai leverde een mooie schar op van 29 cm, en dat aan de dijk! Even later nog 2 prachtige scharren erbij en aan de laatste draai hingen nog 2 meuntjes. toen waren de pieren toch echt op. Rond 08.30 alles opgeruimd, en met een mooie gul en 3 scharren van rond de 30 richting huis gereden.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Het was weer een top morgen maar ik baalde toch stevig van die ene vastloper, maar ja, ook dat hoort bij het vissen. Jammer genoeg was mijn batterij leeg van mijn telefoon, dus nog maar een fotootje thuis gemaakt.

Strandvissen Nollestrand/Kantvissen Westerschelde

Ik wens iedereen een gezond en visrijk 2015 toe.

gr. Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 28, 2014

  Antwoord

  Nou Joost,
  dat was in ieder geval een leuke afsluiter van het jaar, als je tenminste niet nog een keer gaat!
  Mooi hoe die kleine staat te glunderen!

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > december 28, 2014

  Antwoord

  Hallo Joost.
  ook namens mij mooie foto”s gemaakt van de vis die jij heeft gevangen en je Maat wat minder. Van die klei randen word je ook niet vrolijk daar van als je regelmaat vast komt te zitten.En vooral als je er een grote vis aan heb zitten.

  Groetjes Nico

 3. joost de dreu > december 28, 2014

  Antwoord

  hey peter,
  dat was inderdaad een leuke afsluiter. we hebben ook wel eens mindere gehad. haha die kleine vind het prachtig om een vis van dichtbij te bekijken, hopelijk word het ook een vissertje. 🙂 hey Nico, het is Inderdaad jammer van al die kleiranden op het strand, net bij Domburg heb je er geen last van.
  gr. joost

 4. strandjutter > december 31, 2014

  Antwoord

  HO.Joost.
  het was om te doen met die wind en dat het mee viel maar met je maat niet te zien is niet leuk om vast te zitten in die kleirand maar je hebt vis voor thuis en wat onderlijnen om na te kijken en als beloning je maat geven om de pijn te verzachten is hij ook blij toch oke veel succes voor volgend jaar in 2015 beste wensen gr jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *