Home Gastvissers Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

Omdat er her en der, vooral met de boot, al wat mooie maatse wijting naar de oppervlakte getakeld wordt besloten wij om ook weer ’n visdagje in te plannen. Vrijdag 15 november waren de weersvooruitzichten goed, wel wat fris maar daar kun je passende kleding voor aantrekken. Om 7.30 uur stond m’n trouwe vriend en metgezel Sjakie al aan de deur en was het snel spullen laden en richting de Zeeuwse kust. Alvorens we naar onze steekplaats te tuffen hadden we eerst nog ’n stop bij SuperCatch in St. Willebrord om onze voorraad Gamakatsu haken, wartels etc. aan te vullen. Om 9.15 uur gingen eindelijk knarsend de rolluiken van de winkel omhoog en werden we meteen verrast op ’n lekkere kop warme koffie. We namen ook nog wat molentasjes mee, onze oude waren flink versleten en een goede opberging van de vrij kostbare Ultegra molens verlengt uiteraard met het nodige onderhoud ook de levensduur. Jack kon het niet laten om ook nog 2 ons kweekzagertjes mee te nemen omdat we, van horen zeggen, hier prachtige vangsten mee geboekt werden. Nu was het echt de hoogste tijd om naar het strand te tuffen om de broodnodige pieren en/of zagers naar boven te spitten. Bij aankomst bleken er al meer gegadigden te zijn, het water was door de oostenwind ontzettend ver af dus we konden meteen aan de slag. Nadat we zo’n 1½ uurtje ochtendgymnastiek gedaan hadden, tussendoor wat kletsend met andere stekers, zat er wederom als vanouds een prachtige partij mooie pieren en zagers in onze emmers. Ook nu werd dit alvorens we naar onze visstek reden netjes vermengd met zeeturf en verpakt in kranten. WE waren er helemaal klaar voor en goedgemutst tuften we vol goede hoop naar de Waterweg. Om 14.00 uur arriveerden we daar en toen we naar de waterkant liepen zagen we dat 2 andere vissers net aan het uitpakken waren op het door ons beoogde stekje. Maar de Waterweg is lang dus na ’n praatje met deze heren, ze kwamen uit de buurt van Zwijndrecht, gingen we ons tientallen meters verder installeren. Het was laag water en om 14.30 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte nat. Ondanks dat het zonnetje scheen was de Noordoosten wind van zo’n 3 tot 4 bft best fris en was de gevoelstemperatuur maar zo’n 2 graden maar ’n parrasolleke in de rug doet wonderen. Een lekker kopje het soep en afwachten op wat gaat gebeuren, genietend van de voorbij varende schepen was het heerlijk om aan de waterkant te vertoeven. Sjakie kreeg vrij snel na z’n 1e worp al enkele mooie aanbeten doch tijdens het binnen draaien bleek er helaas geen vis aan de haak te zitten. Rond 15.15 uur kreeg ik m’n eerste buigertje op de top en kon ik een mooie bot naar de oppervlakte takelen, de nul was van de teller.

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

M’n maatje kon wat later ook z’n eerste bot in z’n emmer gooien dus….volop genieten.

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Met regelmaat kwam er vis naar boven, zelfs doubletten, tripletten kunnen we helaas niet vangen om de doodsimpele reden dat er maar 2 haken aan onze onderlijn zitten.

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Wat kortere onderlijnen bevorderen de verre worpen en als we telkenmale twee vissen naar boven kunnen takelen zijn we meer dan dik tevreden. We visten afwisselend met pieren en zagers maar de vis gaf bleek ditmaal de voorkeur te geven aan de pieren. Wat later zat m’n maatje in de knoop omdat ie zichzelf gevangen had met z’n andere lijn, maar vele handen maken licht werk, daar heb je tenslotte ’n maatje voor! Ook de gekochte kweekzagertjes van Mario, die er overigens voortreffelijk uitzagen, werden door de vis niet geaccepteerd. Ook viel het ons op dat er helemaal geen wijting en/of steenbolk gevangen werd, dit bleek gelukkig niet aan ons te liggen want toen het donker was kregen we nog even gezelschap van de visser uit Zwijndrecht die ’n babbeltje kwam maken. Hij zag onze lampjes met regelmaat naar beneden gaan en kwam ‘ns kijken wat wij zoal in onze emmers hadden, zij hadden gezamenlijk slecht 3 botjes gevangen en ook hun hoop was om later op de dag nog wat wijting en/of gul te hunnen haken. Niets van dit alles bleek waar te zijn, er was alleen maar bot te vangen, uiteraard ook veel ondermaats die weer terug naar hun mama mochten om verder te groeien. Tijdens mijn indraai zag ik dat er op m’n molen ’n grote lus van m’n gevlochten lijn zat en nu kwam Jack van pas om de lijn gezamenlijk ’n stuk af te rollen totdat we bij het euvel van de lus waren, iets dat met z’n tweetjes makkelijk op te lossen is. Rond 20.00 uur kreeg ik ’n aanbeet met de bekende scheefsmoelen trilling en warempel, ’n doublet vis met een maatse tong.

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Misschien was de grote toevoer van zoet water wel de oorzaak dat de wijting zich helemaal niet liet zien??? Rond 21.00 uur was de beet er helemaal uit, verre worpen of dichtbij het maakte helemaal niets uit, het aas bleef onaangeroerd op de haak zitten. Ook bij onze buren bleven de aanbeten helemaal weg, en toen kwam m’n trouwe maatje op m’n koelkist achter m’n paraplu zitten en vertelde me dat ie zich helemaal niet lekker voelde. Hij had een hand bij zijn rikketik en ik zei dat ie rustig moest blijven en moest proberen om rustig te ademhalen. Dit hadden we uiteraard in z’n geheel niet voorzien en mijn beluit stond dan ook vast, we ruimen rustig alles op en kuieren richting de aut0. Onze buren wilden maandag weer gaan vissen waren enthousiast dat ze van ons nog ’n hele hoop mooie zagers en pieren mochten hebben. Ook hun vangst was tot heden beperkt tot slechts 4 botten. Rond 22.00 uur waren we bij de auto en nadat we alles op ons gemak ingeladen hadden konden we koers zetten naar het Brabantse land. Op de terugreis begon Sjakie zich gelukkig weer wat beter te voelen, een gemakkelijke zit en de warmte leken hem goed te doen. Om 23.35 uur waren we weer veilig in Eersel en konden we ondanks dit abrupte einde van deze sessie toch weer tergkijken op ’n geslaagd en gezellig visdagje. Onze gezamenlijke vangst bestond uit 28 mooie botten en een tong, omdat Peter me de laatste keer vroeg een foto bij te sluiten van de totale vangst heb ik dit keer zaterdagmorgen nog een plaatje geschoten , uiteraard alleen van mijn vangst!!

Henry en Jack, vissen aan de Nieuwe Waterweg

Ook m’n vriend Jack belde me nog dat het allemaal wel weer wat beter ging maar ik heb hem toch maar dringend verzocht om maandagmorgen efkes bij de huisarts binnen te wippen. Gezondheid is helaas niet te koop maar gaat natuurlijk wel boven alles, ik hoop maar dat het allemaal mevalt!!!

Aan iedereen zou ik zeggen, veel plezier aan de waterkant en……….vang ze!!!

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 17, 2019

  Antwoord

  Hey vrienden, allereerst schrik ik me een hoedje, Sjakie veel beterschap en hopelijk valt het mee.
  Eindelijk hebben jullie weer een ouderwetse Botten mepdag mogen beleven, dat is lang geleden!
  Ja Henry, botten zijn niet dol op kweekzagertjes.
  Even over die 2 haakjes, heb het al een keer tegen Sjakie gezegd en eigenwijs als ie is, vist ie nog steeds met 2 haakjes en natuurlijk Henry, jij zijn maatje, volgt hem, begrijpelijk, maar ik snap er helemaal niets van, bijna iedereen vist met 3 haken, dus waarom geen onderlijnen met 3 afhouders zoals ik, ze heten niet voor niets klikafhouders, je klikt er zo een af, als je ver moet zijn en in het donker zit de tong heel dichtbij en wat is er nu mooier dan een triplet met tong te vangen? Het wordt moeilijk als je een onderlijn met 2 afhouders maakt, om er een bij te zetten, maar misschien vinden jullie het wel leuk om aas weg te geven of te gooien na afloop?
  Henry, mooie afsluitende foto, maakt het verhaal nog completer!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > november 17, 2019

  Antwoord

  Leuk gevist mannen. Jullie hebben ieder geval tong op de kant gekregen. Dat kon ik niet zeggen. Bot heb ik genoeg gezien, en dat terwijl ik alleen met kweekzagers heb gevist.
  Sjakie doe voorzichtig , ik wil graag nog veel verhalen lezen van jullie beiden.
  Groet,
  Eldert

 3. Jack Jozen > november 17, 2019

  Antwoord

  Hallo trouwe lezers en vismaten.

  Ik denk dat het euvel bij mij nog al mee zal vallen maar uit voorzorg breng ik de dokteur toch maar een bezoekje. Maar zoals jullie lezen het verslag van mijn maatje hebben we al bij al toch weer een toffe visdag gehad en nog vis in het panneke ook nog.Peter heeft misschien wel gelijk dat we met drie haken moeten vissen,maar ja drie vissen tegelijk is ook nog al wat dadelijk blijft er voor jullie niks meer over Hi Hi .Ik wens iedereen nog vele mooie vistrips tot de ziens tot het volgende verslag doeii Groetjes Jack.

 4. Nico > november 17, 2019

  Antwoord

  Hoi Jack. Denk vooral aan je gezondheid hoor dat is het alle belangrijkste. En Henry toch weer een enorm leuke verslag er van gemaakt en met de foto’s er bij vooral van de botten he.
  Hoop dat jullie nog heel lang samen mogen gaan vissen en tot een volgende verslag van jullie beide.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 5. Rob Torsk > november 17, 2019

  Antwoord

  Hey Jack en Henry,
  Weer een leuk uitgebreid verslag van jullie visdag.Een heel mooie vangst alleen jammer dat er geen wijting zat.Op de Westerschelde worden er al flinke wijtingen gevangen.
  Die molentasjes is een goed idee.Ik zal binnenkort ook eens bij Mario gaan kijken voor een paar van die tasjes,goede tip.
  Groetjes Rob,

 6. hugo > november 17, 2019

  Antwoord

  Hallo Henry en Jack,

  Weer een mooie verslag van jullie visdag met de nodige foto’s van de gevangen botten erbij.Gezondheid kan je niet kopen Jack dus breng maar een bezoekje aan de dokter uit voorzorg.Succes bij jullie volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 7. Jack Peelman > november 18, 2019

  Antwoord

  Hoi Henry & Jack,

  Naar goeie gewoonte weer een aangenaam verslag van jullie visdag.
  Wat een massa botten zeg, dat doen jullie niet verkeerd.
  @ Jack, doe het wat rustig aan hoor vriend, mocht het zijn dat de botten te spannend worden voor je rikketik kan je je pijlen altijd nog richten op voorntjes uit een sloot achter de hoek ofzo he ;-).

  Succes bij de volgende !!!

  Groetjes,
  Jack

 8. Henry > november 18, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden,

  Wederom bedankt voor jullie leuke reacties op ons visverslag. Wat m’n vriend Jack betreft, hij is bij de huisarts geweest,blijkbaar was het ’n reactie op de
  eerdere verwijdering van ’n inwendig registratiekastje en had verder gelukkig dus niks met z’n rikkeooktik te maken, ’n hele geruststelling, ook namens Sjakie bedankt voor jullie bezorgdheid. Peter de volgende onderlijnen die ik ga knopen voorzie ik inderdaad van ’n andere indeling want inderdaad, een knoopje meer in de onderlijn en je kunt via de clickafhouders simpel en snel ’n haakje bijzetten, bedankt voor de tip!!!

  Groetjes, Henry

 9. Kees > november 19, 2019

  Antwoord

  Lekker gevist mannen! Dat zijn prima dagjes zo! Hopen dat de vis goed smaken mag!
  En Jack hou je rikketik ook maar goed zelf in de gaten. Wil niet negatief doen maar huisartsen zijn wel eens wat makkelijk of hebben niet voldoende kennis.
  Al blijft vissen wel goed voor je rikketik dus hopen dat jullie dat nog veel kunnen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *