Home Bootvis verslagen Team Somnium, vissen op makreel in de Voordelta en verder…..

Team Somnium, vissen op makreel in de Voordelta en verder…..

Advertenties

Hallo Visvrienden,

 

Met de heersende tropische temperaturen kan/mag je alleen maar binnen zitten en hiermee heb ik de tijd om eens een verslagje te schrijven.

 

De voorbije week twee keer een vistrip in de voordelta (en wat verder) gemaakt op zoek en op jacht naar de makreel.

Via de sociale tamtams wisten we dat er de voorbije weken allen maar positieve berichten werden gedeeld door de gekende opstapboten.

Hoeveel er hier van waar is, maakt iedereen maar voor zichzelf uit en daarom op woensdag  13 juli met de boot van mijn naamgenoot gaan vissen in de voordelta om eens zelf op zoek te gaan naar de mini-tonijnen.

 

1st trip op woensdag 13 juli :

Om 4u uit de Kempen vertrokken en rond 5.30h waren we aan de helling van Neeltje Jans. Nadat de boot was getrailerd zijn we vanuit de haven een 10-tal kilometer richting het ‘westgat’ gevaren.

Hier waren er vele meeuwen en sternen actief aan het duiken en dit was voor ons het signaal om onze pluimpjes eens nat te maken.

Het was er maar 5m diep en de eerste beten dienden zich aan. Het bleken allemaal helaas horsmakrelen te zijn.

De weinige blauwe makrelen die er af en toe tussendoor zwommen waren dan ook nog eens van het terugzetformaat.

Nadat we hier enkele keren een kort stukje gevaard hadden, kwamen we toch enkele keren in een school blauwe makrelen terecht.

Weer vele kleintjes maar af en toe zat er al eens een trek mooiere vissen tussen.

 

Nadat de gekende opstapboten enkele uren later bij ons in de buurt kwamen liggen, was dit voor ons het sein om een 16-tal kilometer verder richting Engeland te varen.

Aangekomen op de nieuwe stek werden en met momenten mooie makrelen gevangen samen met enkele andere vissoorten zoals: kleine pieterman, horsmakreeltjes, steenbolk en enkele polakjes.

 

Over de marifoon hoorden we de opstapboten tegen elkaar praten dat deze dag de slechtste was van het huidige makreelseizoen.

De rest van de dag zijn we op deze stek blijven doorvissen waarna we met een 100-tal makrelen terug richting Neeltje Jans konden varen met een onstuimige zee omdat net na de middag de wind een beetje was aangetrokken. Terug in de haven omstreeks 15.15h en om 16.00h terug richting huis vertrokken. Zonder één kilometer file om 17.30h thuis aangekomen.

 

 

 

 

 

2de trip op zondag 17 juli:

Met een collega gaan  vissen die al eens een keer was mee geweest in het najaar en nu ook wel eens met mooi weer op zee wilde  vissen.

Weer om 4u vertrokken en rond 6u uit de haven van Neeltje Jans vertrokken. Deze keer waren we niet alleen en waren er ook al enkele andere boten die samen met ons vertrokken.

Een kilometer of 2 in de vaargeul net buiten NJ zaten er toch wel verdacht veel meeuwen en  sterntjes en dus konden we al eens proberen of de makreel er wel daadwerkelijk zat.

De pluimen werden natgemaakt maar er kwam geen enkele makreel boven. Na enkele vruchteloze pogingen werd het coördinaat van enkele dagen ervoor ingegeven en vertrokken we om de resterende 15 kilometers af te leggen.

Een vriend die met zijn boot uit Vlissingen was vertrokken lag reeds op de beoogde stek en samen konden we opvaren voor een eerste drift. Deze drift (met een stevige snelheid) leverde gelijk een 5tal mooie makrelen op.

De meeste makrelen die gevangen werden waren een formaatje groter dan enkele dagen ervoor. We zijn de rest van de dag op deze stek gebleven en omstreeks 13.00h zijn we met een 150tal mooie makrelen terug naar NJ gevaren.

Nadat de boot getrailerd was, kwamen we nog enkele ‘schimmige figuren’ 😊 tegen die op de baars waren gaan vissen.

Op het terras van het frituur nog een frietje samen met deze personen gegeten en daarna moe maar super voldaan huiswaarts gereden.

 

Op naar de volgende vistrip. (wss in Spodsbjerg Dk).

 

Team Somnium

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Fishguppy > juli 20, 2022

  Antwoord

  Ha Jouri, keileuk, een bericht van jou, met leuke makrelen! Normaal volg ik je berichten bij Kees op de site, van Spodsbjerg, die allemaal stuk voor stuk fantastisch zijn om te lezen! Schrijven kan je, maar vissen ook!
  Altijd leuk om boot vangstberichten te krijgen.

  Groetjes Peter

 2. De schimmige > juli 20, 2022

  Antwoord

  Hey Joeri,

  Leuk verslag heb je genaakt, en goed vis gevangen.
  Deze site is ook uitstekend geschikt om he Denemarken verslagen te plaatsen 😊

  Groeten en tot een volgende keer,
  de schimmige 😜

 3. ies > juli 20, 2022

  Antwoord

  Lol, zeg maar wanneer je klaar bent met roken, komen we wel proeven.
  groetjes Ies

 4. Jack Jozen > juli 21, 2022

  Antwoord

  Hoi loze vissers .
  Dat is een mooi portie makreel tja dat is het voordeel van een eigen boot he als ik het goed gelezen heb komen jullie uit het Brabantse land als jullie nwet zo goed kunnen roken als vissen hoe ik me ook aanbevolen voor een proefje Ha.
  Heel veul groetjes Jack..

 5. joeri Wilmssen > juli 21, 2022

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Neenee, we komen niet uit Brabant.
  We komen uit Lille in de provincie antwerpen (Belgie).

  Groeten, Joeri

 6. Nico > juli 21, 2022

  Antwoord

  Hoi Joeri. Dat Zijn pas leuke vangsten vanaf het bootje en met zeer leuke foto’s er op . Ook van de Makrelen en laat ze het maar smaken aan die kant daar. Nog een mooi verslagje er bij maakt het helemaal compleet.
  Succes voor de volgende trip alvast toegewenst dan.

  Groetjes. Nico

 7. hugo > juli 24, 2022

  Antwoord

  Hallo Joeri,

  Mooi verslag met de nodige makrelen erbij, de rookoven in en dan maar smullen. De makreel wordt op dit moment overal goed gevangen ook vanop kant. Mooi vangst en succes bij de volgende trip.

  Grts Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *