Home Bootvis verslagen Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Advertenties

 

Vrijdag is mijn boot terug in het water gegaan, voorzien van een paar extra cm onderwaterverf, omdat het niet hoog genoeg was geschilderd, door de dealer en omdat hij er nu toch uit was, maar gelijk een elektrische ankerlier laten plaatsen.

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Deze ochtend, heeft ons Marian geen zin om mee te gaan, dus ik ga alleen en voorzie de ankerlijn, van 2 stukje groen lint, zodat ik weet, wanneer de lier uit te zetten, als het anker bijna binnen is.

Ik vaar richting de brug en ga voor Zierikzee, aan de peiler van het sluisje, maar ik zit al gelijk vast met 2 hengels in waarschijnlijk oesters. Dus verkassen naar de diepere peilers en daar lig ik dan een tijdje, met 2 hengels met een lange dwarrellijn en een geephengeltje, met geep als aas. Ik krijg al gelijk beet op de geephengel en het is een mooie.

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Het is er een die teld voor De strijd der giganten, want hij gaat die van Simon voorbij, met 70 cm.

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Op de hengels met 1 haak, alleen vuil en voor de rest niets, ik zie meerdere bootjes regelmatig verkassen en ik ga dan naar de haaien plaats van vorig jaar en ook daar valt haast niet te vissen van het vuil, gewoon een groot drama.

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Dan maar verkassen en tegen de plaat op een meter of 8, in de hoop op een zeebaars, maar ook hier een groot drama van het vuil en totaal geen beet. Wim Bresselers komt nog goededag zeggen, als hij richting Kats vaart, ben benieuwd wat hij vandaag vangt.

Oosterschelde, ankerlier uitproberen

Dan is het inmiddels 11.00u en ik haal voor de 4e maal het anker binnen, wat nu in ieder geval van zelf gaat en zelfs nog prettig is om te doen, een nieuwigheid, zullen we maar denken. Dan vaar ik weer huiswaarts, een illusie rijker.

In de haven is juist Govert Huijgens zijn boot uit het water aan het halen, voor onderhoud.

Ik denk dat ik er maar eens goed over na ga denken, om misschien mijn boot aan Neeltje Jans te gaan leggen, zodat ik ook naar buiten kan.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.