Home Bootvis verslagen Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Advertenties

Dinsdag 24-11 stond er een afspraak gepland met Ludo van Northseacharters, op zondag werd ik gebeld, of ik het er mee eens was, om te verzetten naar Maandag, wat gezien, de weersvoorspelling beter uit kwam. Als ik nu op dinsdag hier naar buiten kijk, ben ik blij dat we gisteren zijn gegaan, vandaag was het onmogelijk, veel wind en regen! We waren gisteren met 8 personen , dus mooi op een 12 persoons boot! Ik had zoals de rest gewoon leeglopers besteld bij Ludo, 6 ons was mijn deel en ik had zelf zout aas en tappen bij, dus dat zat wel snor.

Gisterenochtend was ik bijtijds en kon een plek op het voordek nemen en dan was het wachten op de rest en Ludo en zijn buurman waren er ook zo, maar met slecht nieuws, ze hadden juist een ongeval kunnen ontwijken en ze vreesde voor de rest die ook langs of van Mol moesten komen en idd kwam er een telefoontje dat er 6 man niet voor 8 uur konden zijn, maar gelukkig viel het allemaal nog mee en om half 9 konden we de sluis uit varen, op zoek naar de pot goud aan het einde van de regenboog!

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Ludo gaat voor anker, goed 10 minuten buiten de pieren, dus lekker dichtbij en dan beginnen we met vissen, een groep van 7 man en een vrouw, gelijk volop in de vis, in een matige stroming. Er blijkt zoveel vis aanwezig, dat het haast een kunst is om niets te vangen, er zit heel veel kleine vis, maar tussen de kleine zitten nog meer grote, maar daar moet je geluk mee hebben, mijn buurman gaat gelijk als een speer, dikke schar en later dikke wijting, rond de 35 cm. Ik zelf begin ook wel goed, maar meer kleinere vis ertussen en ik leg de lat voor mezelf, vanaf 25 cm voor de schar.

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Iedereen vangt waanzinnig veel vis en ondertussen gaat Ludo rond met de gratis koffie.

Vandaag valt het mee met de koude en hadden we in de ochtend even een fikse bui, nu is het helder en open en aangenaam, dus mijn warmte pak, kan open, het is zo warm, maar ontzettend flexibel om in te bewegen, dus ik ben blij! Als de stroming er goed inkomt, we zitten rond het springgetij, is het al wijting wat de klok slaat en ik raak aan de praat met mijn 2 buurmannen, uit de buurt van Mol en zij blijken fervente Noorwegen gangers te zijn en we delen onze ervaringen, ik die van Denemarken, na 37 keer, daar geweest te zijn, leuke gasten, die Belgen!

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Er zitten echt grote knoeperts bij, vooral bij de andere vissers, maar ik ben niet voor niets Fishguppy? Bij mij zouden de grotere gewoon wat later komen.

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Rond de middag, als de stroming er langzaam uitgaat, zitten we echt op de max! Vele tripletten, maar nu gemengd, mega wijting en mega schar!

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Het is gewoon niet normaal, zo véél vis! Tijdens de kentering gaat het gewoon door en dan hebben mijn onderlijnen, verzwaard met afneembare afhouders het nadeel, dat ik iedere keer een trosje vis vang, omdat alles telkens compleet verward zit, door de speciale afhouders en het licht zwalken van de boot.

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Dit duurt even, tot de boot compleet gedraaid is en ik ga in de middag verder met maar 1 hengel, omdat het gewoon niet om bij te houden is, inwerpen, beet, 3 vissen, gewoon op de automatische piloot en ik neem af en toe goed mijn rust, om wat bij te komen, want dit is meer inspanning dan ontspanning! We maken in de middag geen foto’s meer, omdat het allemaal gewoon hetzelfde is, massa’s vis! Tegen 4 uur vinden we het genoeg en ik heb 3/4 van mijn grote emmer vol, met kwaliteits vis, de wijting ontdaan van ingewanden, met de kop er nog aan, wat beter is om ze te vlinderen en de schar ontdaan van kop en vinnen, dus helemaal top. Van Ludo mogen we nog doorgaan, maar we hebben zoveel vis.

Vis ligt gestapeld in de Voor-delta

Er zijn er bij, die nog veel meer hebben, want er staat natuurlijk geen maat op schar, maar de meesten hanteren toch de Belgische minimummaat van 23 cm. Ik hoor nummers van het echtpaar, wat helaas niet op de foto staat, van door de 100 wijtingen en 78 grote scharren en er zijn er nog wel bij, die nog meer hebben! Om goed half 5 liggen we weer aan de steiger en na af te rekenen nemen we met zijn allen afscheid.

Conclusie: Top dag, met een top schipper, die van wanten weet en hij kreeg de complimenten van iedereen, dat hij de vis zo goed weet te vinden. De boot is fantastisch in de nieuwe staat, alle apparatuur en een zee van ruimte voor 12 personen en dan de prijs, zeker weten, dat dit de goedkoopste charter is, van heel Zeeland en zeker weten, een van de betere! Met Ludo valt ook te praten, over de vistijd, een paar uur extra, geen probleem. Waar anderen bijtijds stoppen, gaat Ludo gewoon door, als de klanten dit willen!

Dan het veel genoemde tapijt van scharren, wat op de Westerschelde zou verblijven, is dit verhuist naar de Voor-delta en is er bovendien nog een stapel wijting bovenop gekomen?

Het is gewoon de juiste tijd en nu moet je gaan, dus probeer het zelf en maak een boeking bij Ludo!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Kees Michielsen > november 24, 2015

  Antwoord

  Peter,
  Dju!! Wat een massa vis!
  Hopen dat het nog even blijft met de vangsten.
  Groeten,
  Kees.

 2. huib > november 24, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Super gedaan, en een geweldig verslag met goede reclame voor Ludo!
  Groeten, Huib

 3. Alain Tulleneers > november 24, 2015

  Antwoord

  heeey die Peter.
  Miljaar hebben we ons gemist.
  ik had met ISI geboekt voor zondag 22 nov.
  had met Ludo vrijdag al besloten dat het niet doorging.En dan is het voor mijn broer kort dag die werkt om mijn pension te betalen,om verlof te nemen.Toch heeft de Westerschelde het voordeel dat bij noordelijke winden toch kan gevist worden.dat Ludo een goede schipper is weet iedereen die al met de Marie-Louise is mee geweest.groetjes Alain

 4. John van Dongen > november 24, 2015

  Antwoord

  Jemig Peter,

  Wat een bak vis, helemaal super.
  En nu op marktplaats op zoek naar een grotere vriezer denk, want die vorige is een maatje te klein?

  groeten,
  John

 5. patrick > november 24, 2015

  Antwoord

  hoi peter
  weer een zeer mooi en uitgebreid verslag en ja ludo is een top kerel
  spijtig dat ik er niet bij kon zijn moest weer eens naar kine maar zijn savonds nog eens proberen int Rotterdamse was zeer slecht en veel wind 6/7 bf
  groetjes patrick2

 6. jan > november 24, 2015

  Antwoord

  Mooi: Peter en Ludo.
  de vangsten zijn mooi je heb je woord gehouden dat je vis ging vangen en jawel voor diepvries en je pak was zo te zien heel goed wel warm maar toch ik zal zeggen op na de volgende sessie gr de strandjutter.

 7. Peter(Fishgupy) > november 24, 2015

  Antwoord

  Beste vrienden, was nog vergeten te vermelden, dat Ludo zijn boot klaar is voor de nachtelijke vissessies, wat een licht zeg!
  Zie er nu al naar uit, om de boot volgende zomer weer eens af te huren!

  Groetjes Peter

 8. Henri Bergmans > november 25, 2015

  Antwoord

  Prachtige vangst zo te zien. Wat ne kei van ne schipper.Wie waren die mensen van Mol? Ik zou die willen contacteren om op maandag 21 december mee te gaan wrakvissen met de Ludo.
  contact: henri.bergmans1@telenet.be

 9. Peter(Fishguppy) > november 25, 2015

  Antwoord

  Hey Henri, ik ken die mensen niet persoonlijk, maar zal uw mailadres doorspelen aan Ludo, die weet dat wel!

  Groetjes Peter

 10. p.kmopper1@kpnplanet.nl > november 25, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter wat een vangsten ik ben via jou in het verleden aan de Marie Louise gekomen onze visclub tDobbertje visclub is niet voor niets zo vel om met Ludo mee te gaan vissen we hebben nog nooit slecht gevangen Ludo weet altijd wel een goede visstek te vinden de boot is geweldig om op te vissen mooi verslag. Groeten Hans de bruijn

 11. Henry > november 25, 2015

  Antwoord

  Haleluja Peter, wat een verslag, super!!!!
  Dat is gene pot goud op het einde van de regenboog. Da’s gewoon ene volle teil vis uit een Hollands sopke!!! Als ik de foto zie waarop die malse drieling, euh wijtingen an jouwe hengel zie bengelen begin ik op mijne preekstoel al te shaken.Ik hoop da er langs de boot van Ludo nog een paar wijtingskes ontsnapt zijn, wij willen proberen om er morgen vanaf de kant nog enkele te haken. Hopelijk mee ‘n bietje minder wind dan de laatste keer want als mun oren voor m’n ogen waaien zie ik niet meer naar welke kant ik m’n lood zwier. Jullie hadden in ieder geval een geweldig leuke vistrip en daarbij ook nog eens een wonderbaarlijke visvangst, geweldig. Visgroeten aan iedereen, Henry

 12. Nico > november 25, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter. Wat een gezellig clubje had je aan boord daar. Ook een berg vissen hebben jullie allemaal naar boven gehaald en ook mooie foto”s van gemaakt. Ook een goede schipper die de visstek weet te vinden.
  Leuk verslag trouwens van gemaakt mooi hoor

  Groetjes De Zeehondentemmmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.