Home Gastvissers Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

zaterdag 13-6 een experimenteel dagje dobberen gepland. gisteren 1 ons steekzagers gehaald bij Wesdijk en zalm op huid bij de supermarkt. de bedoeling was om een beetje met zagers op zeebaars te vissen en met de zalm op geep.

om 04.00 uur de wekker en rond 05.45 uur kwam ik aan op Neeltje Jans, hier heb ik vanaf de kant nooit eerder gevist. ik begon op de dam bij snackbar de Helling en was niet de enige, zover ik zag werd er niets gevangen, heb hier kort gestaan (en niets gevangen) maar de wind in het gezicht in combinatie met harde stroming deed mij besluiten een ander plekje te zoeken, ik heb gezien dat er mogelijkheden genoeg zijn en kwam uit op een plekje ten noorden van mijn 1e plek en dit zag er wel goed uit, lekker windje in de rug, mooi helder water met scholen kleine zandspiering.

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

Ik heb 3 hengels opgetuigd: 1 lichte karperstok voor de geep, 1 zware karperstok met dobber voor de zeebaars en mijn zeebaarsstok met kunstaas (toby lepel). afwisselend heb ik hier mee gevist en eigenlijk al snel merkte ik dat er teveel wier en andere planten in het water dreven op afstand, op een gegeven moment kon ik het ook goed zien door de donkere plekken in het water. Wel had ik 1 keer een kolk bij de geepdobber, maar hier bleef het helaas bij. Door met de kunstaas hengel af en toe wat te gooien kwam ik er achter dat er bijna overal wel wat wier dreef en daarom bleek dit helaas vandaag geen goede stek te zijn om te blijven en misschien had ik wel meer geduld moeten hebben en de afgaande stroming afwachten, maar goed, misschien had ik vandaag niet die volharding die eigenlijk wel nodig is… heb daar gevist van 07.00 tot 10.00 uur en ben daarna nog 2 uurtjes aan het dobberen met een zager geweest in de nieuwe waterweg, maar helaas leverde me dit ook geen enkele aanbeet op en besloot ik om thuis van het zonnetje te gaan genieten, daar er later deze week wellicht ook nog een dagje gevist mag gaan worden! hopelijk kan dit bij goede weersomstandigheden doorgaan!

Stefan, dobberen op zeebaars en geep

ik heb het toch weer naar mijn zin gehad en weer wat geleerd over een voor mij nieuwe stek, ben wel benieuwd naar jullie ervaringen hier?

groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan, volgens mij stond je toch niet helemaal goed, voor Zeebaars met de dobber, moet je aan de Noordzeekant zijn, wel buitenkant pier, zodat je tegen de keerring aan kijkt, daar is een plateau en daar staan ze vooral in de avond/nacht met de dobber, regelmatig met suc6.
  Voor de geep, moet je aan dezelfde kant zijn, maar dan aan de Oosterschelde kant.

  Groetjes Peter

 2. Gino > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  mooi verslag en prachtige foto’s .Mooi weertje uitgekozen zie ik op de foto’s .Wat het vissen berteft ik kan je daar helaas niet bij helpen ,sorry .Toch nog veel succes met het zoeken naar nieuwe stekken ,doe dit ook wel eens maar helaas echter ook dikwijls zonder succes !

  grtjs Gino

 3. ies > juni 16, 2020

  Antwoord

  hoi Stefan,
  Mooie foto’s, ziet er inderdaad als mooie stekken uit, maar ben nooit die richting opgegaan, dus kan je niet helpen betreffende de stekken daar. De waterweg is een ander verhaal, daar kan het bij de dag verschillen en zijn de betere stekken bij de strekdammen en het vroegere en nu verbrede muizengaatje op Rozenburg
  groetjes ies

 4. Nico > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan. Alle eerst prachtige foto’s genomen daar maar jammer dat de vis het liet afweten. Ik viste ook graag daar met me broer maar de Geep laat het nu even afweten. De volgende keer meer succes toegewenst alvast dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. jack Jozen > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Je hebt er wel prachtige foto,s bij gezet ik ken de stek heel goed heb er veel gevist en vaak ook goed gevangen. Er word daar ook veel gevist in de avond met de dobber met een breeklichtje met hoog water en afgaand maar je bent toch goed bezig geweest weer wat anders dan stofzuigen Hi. Veul groetjes Jack.

 6. Stefan > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, heb ze daar inderdaad zien staan, maar verkoos om wat anders te proberen, wellicht een andere keer daar eens proberen of gewoon naar het vertrouwde hoek van Holland, daar is van alles mogelijk

 7. Eldert > juni 16, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Het is een sport op zich vind ik altijd.
  Zelf kan ik het geduld niet opbrengen om uren achter elkaar te gooien en op te draaien. Maar ja, ieder zijn ding he.
  Groet Eldert

 8. Henry > juni 16, 2020

  Antwoord

  Hallooo Stefan,

  Een nieuwe stek uitproberen brengt altijd risico’s met zich mee maar….van niks nieuws zoeken wordt je zeker niet slimmer.Met geepen en zeebaarzen ben je continu intensief aan het vissen, doet me denken aan m’n snoekbaars tijd. Nu we zelf meestal vroeg vertrekken,ons aas zelf steken en dan nog meestal 2 getijdes vissen is er de puf helemaal uit!! Voor je volgende zoek en visdag veel plezier en ’n goede vangst.

  Groetjes, Henry

 9. Jack Peelman > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Leuk verslag weer van je avontuur met de nodige foto’s,…TOP!!!

  Jammer van de vangst maar een beetje volgens verwachting, Neeltje Jans is al enkele jaren niet meer hot als het over geep gaat naar mijn gevoel. Al enkele jaren is Ritthem naar mijn gevoel ” the place to be”,…tenminste als je van lekker druk houdt. Als dat niet het geval is ben je beter op de Oosterschelde, niet aan de monding maar dieper in, Kats, Wemeldinge, Strijenham tot de Oesterdam toe.

  Zeebaarsen doe je op de Oosterschelde beter ’s nachts.

  Succes bij je volgende trip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *