Home Bootvis verslagen Stefan, Wrakvissen Zeearend 3

Stefan, Wrakvissen Zeearend 3

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

afgelopen donderdag 18-6 ben ik met mijn vader gaan wrakvissen, daar de verre wrakkentocht op 30-5 niet door kon gaan vanwege de wind kozen we er voor te kiezen om dan maar een tocht naar de zomerwrakken te ondernemen die iets minder ver uit de kust liggen (maar toch nog steeds een pokke eind varen hoor). deze keer ging het wel door en de verwachtingen waren (veel te) hoog gespannen gezien recente vangstberichten… we hebben geboekt bij John van de zeearend en stapten op op zijn laatste aanwinst de zeearend 3, een catamaran.

Stefan, Wrakvissen Zeearend 3

Stefan, Wrakvissen Zeearend 3

nu is het eigenlijk altijd wel zo dat er altijd goed gevangen wordt, behalve als wij gaan en dat was deze keer eigenlijk ook zo, tuurlijk, als je makreel wilde vangen kon je zo veel vangen als je wilde (wel een hoop kleintjes) maar daar kwamen wij niet voor, wij wilden een paar fatsoenlijke gulletjes vangen en probeerden daar ook gericht op te vissen middels octopussen en pilkers en de shad.

op het 1e wrak aardig wat driften gedaan en uiteindelijk de hengel gepakt met onderlijn met aan 1 haak zeepieren en daar wat steenbolk en horsmakreel op gevangen en de laatste drift zowaar een gulletje (naar later bleek onze enige) van ca. 45 cm.

Stefan, Wrakvissen Zeearend 3

ik was mijn meetlatje vergeten, die zat nog in mijn andere viskoffer. op dit wrak werden nog wat kleine gulletjes gevangen door de andere vissers.

vervolgens nog wat andere wrakken aangedaan en ook het europlatform, voor de liefhebbers van makreel prima natuurlijk, ons interesseert de makreel niet zo veel en ook de 2 wrakken die we daarna nog aandeden leverden geen gul meer op.

er zat op alle wrakken genoeg makreel, op de bovenste haak met octopus ving ik diverse makreeltje in de rug gehaakt, dat zegt wel genoeg denk ik.

’s ochtends hadden we vanwege de toch iets hardere wind als voorspelt een redelijk pittig zeetje, ’s middags viel de wind volledig weg en hadden we een lekker rustig tochtje terug met een heerlijk broodje rookworst.

het is een intensief dagje vind ik zo op de wrakken en daardoor eigenlijk niet zo best fotomateriaal.

een ervaring rijker en een illusie armer, voorlopig maar weer even richten op de kantvisserij, wel heb ik dan toch nog een gulletje gevangen, in het voorjaar lukte dat vanaf de kant niet tenslotte.

met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,
  tja dat is wrakvissen he, er zijn van die dagen bij, pfff.
  Ben er Jaren geleden al mee gestopt en heb er eigenlijk total geen interesse meer in, geef mij maar een mooie platvis, met rode stippen of een scheefsmoel.

  Groetjes Peter

 2. ies > juni 21, 2020

  Antwoord

  hoi Stefan,
  De verhalen van dertig gullen van een meter zijn dus echt uit de oude doos, kunnen we dus ook in de geschiedenis boeken schrijven, hoewel….laten we dat maar niet doen, wie weet wat ze daar over 100 jaar van vinden en moeten mijn achter achter achter kleinkinderen dan hun excuses aanbieden. Ik zie wel wat het najaar brengt en de gul de waterweg weer op zwemt, maar je bent in ieder geval lekker bezig geweest en een beetje uitgewaaid, veel plezier en succes gewenst bij de verdere visserij.
  Groetjes ies

 3. Nico > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Jammer dat de vangsten zijn tegen gevallen voor jullie twee. Maar toch een verslagje er van gemaakt de volgende keer meer succes toegewenst. Zoals van de boot en van de kant af.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 4. jack Jozen > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan.

  Wat jammer van zo,n dag daar verlangt niemand naar. Maak er de volgende keer maar weer een kantdagje van dan moet je natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben maar dan heb je het zelf in de hand. Heel veul succes bij de volgende trip waar het ook mag zijn groetjes Jack

 5. hugo > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hé Stefan,

  Toch weer een leuke ervaring rijker,spijtig van de vangst maar dat is vissen hé.Het vangen van 10 gullen op de wrakken bestaat nog wel hoor,met een goede schipper die kennis van de wrakken heeft lukt dit nog maar dan meer naar de winter visserij toe.(dit zonder afbraak te doen aan John!!niet mis te verstaan hé)Jullie hebben toch een toffe visdag beleeft en dat is toch ook belangrijk bij onze hobby.Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 6. Peter(Fishguppy) > juni 21, 2020

  Antwoord

  Even een kleine mededeling, De Zeearend en De Waypoint en ook andere charters staan eigenlijk al een paar maanden, zowat telkens redelijk goed en toch nog erg mooie gullen te vangen. Rob Torsk was hier een tijdje geleden getuige van, helaas heb ik daar geen verslag van mogen ontvangen, vangst van een 10 tal gullen per persoon waren geen uitzondering, dit was waarschijnlijk een mindere dag!

  Groetjes Peter

 7. Rob Torsk > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Ik ben op 12 juni ook met de Zeearend 3 op de zomerwrakken geweest en had 9 gullen tot 60 cm,maar er waren er een paar die er meer hadden.Je moet geluk hebben dat het wrak niet is leeggevist.Hopelijk volgende keer beter.
  Groetjes Rob,

 8. Rob Torsk > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,
  Ik heb mijn verslag gedeeld met jouw groep Tongvissen hoe en waar.Ik weet nu hoe ik het kan delen met een groep.Ik probeerde het telkens met de Ipad maar dat lukte nooit.Op mijn Iphone lukt het wel.Weer wat geleerd ha ha.

 9. Eldert > juni 21, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Jammer van de vangst maar alleen al zo,n boottochtje is al de moeite waard . Wat betreft de vangst moet je maar zo denken …. Volgende keer beter.
  Groet Eldert

 10. Gino > juni 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefaan,
  Spijtig dat de beoogde gul je in de steek heeft gelaten… Toch een leuke dag achter de rug. Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 11. Stefan > juni 21, 2020

  Antwoord

  Peter, ik had de berichten gelezen over goede vangsten en Rob, jullie hebben het wrak zeker leeg gevist… Haha. Ach, we zeggen iedere keer dat we het nooit meer doen, maar proberen het volgend jaar of het jaar erna gewoon weer eigenwijs.

 12. Henry > juni 22, 2020

  Antwoord

  Hallooo Stefan,

  Ook wij zijn al ’n hele poos geleden gestopt met het wrakvissen. De klimaatverandering zorgt er mijns inziens voor dat de kabeljauw uit onze wateren verdwijnt. Waar voorheen veel vissers hiervoor naar Denemarken gingen is het momenteel in Noorwegen nog goed om de gul te belagen. Makreel daarentegen, ook al is ie veelal klein van formaat, blijft toch een heerlijk maaltje, zeker als ie vers uit de rookton komt.
  Maar…toch her en der word nog wel ’n gulletje gehaakt, het blijft natuurlijk vissen!!

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *