Home Bootvis verslagen Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Advertenties

Voor vandaag(zaterdag), had ik afgesproken met Jordi, onze nieuwe sponsor om samen met mijn boot te gaan, Vrijdag kon hij niet, maar door de voorspelde zware onweersbuien voor zaterdag, stond ik de gehele dag te twijfelen en op een gegeven moment heb ik dankzij, de schat van mijn vrouw, de knoop door gehakt en ben gaan vissen, ff het kopke proberen leeg te maken. Aas uit het water in de theedoek en 2 uur later in de turf.

Om goed half 8 rijd ik weg en na onderweg getankt te hebben, ben ik om half 9 in de haven aan Neeltje jans en mis juist, de schutting en mijn boot ligt op een rare manier afgemeerd en ik begin na te denken, de laatste keer niet goed vast gelegd? Ook de motor hangt nog naar beneden en ziet flink groen, balen!! De droom van een boot, De Kingfisher is ook weg en nog meer bootjes. De sluis, moet ik 3 kwartier op wachten en ik begin al te stressen en ben in staat om terug naar huis te gaan, maar toch volhouden maar. Half 10 mag ik eindelijk uitvaren en als ik buiten ben, gaat het gas erop en tot mijn verbazing haalt hij maar juist 35, wat erg langzaam is, gaat toch tijd worden om hem eruit te halen! Heel de zwik met boten ligt op de bekende stek voor de Banjaard en dat wil ik niet, dus naar een andere plaats, een kilometer of 14 varen en om er blijkt een andere boot precies op mijn coƶrdinaten te liggen, balen, dat is de 2e keer! een beetje afgezakt en maar gaan vissen en al snel heb ik beet, een doublet scholletjes, maar dan is het raak, een doublet tong!

Tongenjacht in de Voordelta

Op de andere hengel ook een knal en een mooie tong.

Tongenjacht in de Voordelta

Dan totaal niets meer, tja, balen, dat die ander er al ligt! Ik besluit snel te verkassen tegen 23.00u, ik zak 2 km af naar een ander coordinaatje voor de tong en daar is het meteen in de volle stroming Bingo! Doubletten, mooie tongen, maar ook vele kleintjes! Ik zet alleen de mooie en doubletten op de foto.

Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Tongenjacht in de Voordelta

Al erg snel is mijn zin over, krijg er geen kick van en zit teveel te piekeren.

De bedrijfsarts en mijn vriend Kees, hebben me geprobeerd te vertellen om het gewoon los te laten, ik moet blij zijn met wat ik 2,5 jaar geleden heb gekregen en nu gewoon los laten! Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ik doe me best!

Om 12 uur start ik de motor en om kwart voor 1 lig ik in de sluis en na het schutten ben ik er met mijn kopke bij en leg de boot goed vast en de motor omhoog! Ik neem een 13 tal maatse tongen mee en rijd naar huis!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. zeehondentemmer > augustus 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter.

  Ik ben blij dat je toch er weer lekker bent wezen vissen. En dat je even je zorgen aan de kant probeerd te zetten met vissen. En dat je dan toch alweer een mooi maaltje tongen vangt is dan ook mee genomen grote klasse Maat.

  Groetjes Nico

 2. Kees Michielsen > augustus 2, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Je kunt het nog, het vissen! Dat is goed nieuws! Mooie tongen hoor!
  Verder: kleine stapjes tegelijk maat, het kan niet allemaal in 1 keer weg zijn, het is ook niet in 1 keer op komen zetten.
  Neem de tijd die je gekregen hebt om lekker te genieten samen met Marian en je (vis)maten.
  Volgende keer lekker weer samen gaan met een maat (mij bijvoorbeeld šŸ™‚ )
  Dan krijg je geen kans om te piekeren.
  Ik weet dat het allemaal goed komt, het duurt alleen langer dan je zou willen..
  1 ding is zeker: je komt er sterker uit!!

  Groeten,
  Kees.

 3. jack > augustus 2, 2014

  Antwoord

  hoi pedro zie je het lukt wel zachtjes bij beetjes en je het heeft toch zijn tijd nodig geniet ook van het gezin de vrouw en de kinderen en alles komt goed ik zie er naar uit de les die we van jou krijgen in sept gr jack

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 2, 2014

  Antwoord

  Kees, je weet, als jij tijd hebt, heb ik ook tijd, die sessies met jou zijn voor mij onmisbaar en belangrijk!

  Jack, gaat goed komen, eerst je vrouwtje verzorgen en ik hoor wanneer je kan?

  Groetjes Peter

 5. huib > augustus 2, 2014

  Antwoord

  He Peter

  Goede vangst! En goed dat je noch geweest bent.

  Grt Huib

 6. Simon ( Scheveningen) > augustus 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Kan me heel goed indenken dat je de stress even van je af wilt gooien. Dankzij je lieve vrouw er toch op uit geweest en ondanks een paar tegenvallers heb je het toch weer geflikt om een aantal mooie tongen te vangen!
  Bedenk dat je de laatste jaren een heleboel positieve dingen hebt meegemaakt en dat er ongetwijfeld nog velen zullen volgen. Na regen komt immers altijd weer zonneschijn!
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *