Home Gastvissers Wijting en Gul vangen aan Maassluis, Edijan

Wijting en Gul vangen aan Maassluis, Edijan

Advertenties

Goedenavond Peter,

Vandaag was ik een dag vrij van werk, en ik had de dag ervoor al besloten om te gaan vissen. Maassluis zou de bestemming zijn, en iets voor de middag lag de eerste onderlijn in het water. Ik heb weer gekozen voor dezelde onderlijnen als de vorige keer, en aan de bovenste dwarrel ging een mesheft gevolgd door 2 of 3 pieren. De onderste dwarrel werd voorzien van 2 pieren.

Ik had de 2e hengel nog maar net uitgegooit, of de eerste stond al te stuiteren. Na het het wegzetten van de 2e hengel, de eerste ingedraaid en dat bracht het enige doubletje van de dag, een bot en een steenbolk.

Deze hengel weer snel voorzien van aas, want ik zag dat de andere hengel ook al bezoek had gekregen. Na het opnieuw ingooien was ik met mijn 3e onderlijn bezig (wissel onderlijn), en zag aan de hengel steun dat een hengel een flinke dreun kreeg. En bij het opkijken zag ik de top flink op en neer gaan, en dit bracht een mooi dik gulletje van +-40cm en deze had zich vergist in de bovenste haak van de pennel montage. (Dit zouden met een enkele haak vaak missers zijn)

Wijting en Gul vangen aan Maassluis, Edijan

Na 15 min weer een flinke dreun op de hengel, en gul nr 2 kwam op de kant, deze was iets groter als de vorige en haak beide haken van de pennel montage te pakken. Deze gul was kogel rond, en bij het schoonmaken ervan zat zijn maag goed vol. Na het open maken van de maag kwam er een half verteerde steenbolk uit, van bijna 15cm.

Hierna was het even rustig en begon het wijting festijn. 1 ding weet ik nu zeker, de wijtingen bij Maasluis willen mesheften en geen pieren.

Wijting en Gul vangen aan Maassluis, Edijan

Alle wijtingen op 1 na die ik vandaag heb gevangen waren gehaakt aan de bovenste haak van de pennel montage, waar de mesheft op de haak zat.

Uiteindelijk ben ik gebleven tot iets na 5en, want toen begon het al goed donker te worden en was het gaan regenen. De beet zat er nog wel goed in.

De eindstand was als volgt:

4x gul (1 ondermaats)

8x wijting (3 ondermaats)

2x schar (beide te klein)

3x bot (1 kleintje terug)

7x steenbolk

Wijting en Gul vangen aan Maassluis, Edijan

Toch weer lekker uitgewaaid en vis gevangen, binnekort nog een keer proberen.

Mvg Edijan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 8, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan, mooi gedaan weer!
  Binnenkort ook maar eens gaan proberen op mijn oude stekkie!

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > december 8, 2014

  Antwoord

  Hallo Edijan. Toch nog goed gevangen en niet voor niks weg geweest.Leuke foto”s genomen en volgende keer ook succes dan.

  Groetjes Nico

 3. strandjutter > december 8, 2014

  Antwoord

  TOP:Edijnan wat een vangst van je mooi toch je heb vis om mee thuis te komen ga zo door succs gr jan.

 4. Simon ( Scheveningen) > december 8, 2014

  Antwoord

  Hoi Edija,
  Was toch best wel een leuke dag zo te zien. Leuke vissen gevangen en nu wachten op die mooie grote gul! Ik wilde ook nog even richting Maassluis gaan maar als ik de weersberichten zie dan is het alleen maar regen, regen en nog eens regen. Dan pas ik maar even en ga het januari en februari maar even in Altea proberen en daarna is het alweer maart dus op naar de tong! Voor jou laat ik dus de grote gullen in de Waterweg zwemmen. Hoop dat je ze vangt!
  Succes en groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *