Home Strand en kantvisserij Vissen aan Maassluis

Vissen aan Maassluis

Advertenties

Beste visvrienden, vandaag had ik de plannen gemaakt om het 2e gedeelte van mijn zelf gestoken leeglopers, op te gaan vissen, samen met de gehaalde verse mesheften en de gezouten tappen, die altijd in mijn koeling zitten. Had al van Jef gehoord, dat hij vandaag ook zou gaan en hij wilde wel kennis maken met mij. Ik ging eerst ergens aan de westkant van de Waterweg kijken, in de buurt van Rozenburg, om toch een beetje de wind te ontwijken, die toch wel stevig boven verwachting was. Maar de beoogde stek is bezet, dus maar terug gereden richting Maassluis en mezelf daar geïnstalleerd, op de plaats, waar ik 5 jaar geleden nooit vast zat. Al snel begin ik met vissen en even snel heb ik al aanbeten en na de eerste ingedraaid te hebben, heb ik al een schar als panvis.

Een cm of 23-24, maar lekker dik, dus…

De 2e brengt een triplet mini wijting.

Ik krijg een bericht binnen van Jeff, “waar sta je ergens”? dan kom ik ook die kant op en een half uurtje later is hij er, samen met 3 van zijn 4 zoontjes, goed op weg, om vader Abraham te kunnen spelen. Echt een superleuk gezin!

Na een leuke kennismaking, ook met zijn knullen, beginnen we weer met vissen, Jeff vang al snel een paar Wrakratten(Steenbolken), die hij meeneemt voor iemand anders in ruil, voor lekker eten, niet verkeerd toch? O ja, hij schrijft zelf ook nog een verslag, dus ik zal het grotendeels over mezelf hebben en de visserij. Hij werpt in ieder geval een stuk verder vanaf de dijk dan mij!

De jongens lopen onvermoeibaar tussen mij en hun vader op en neer, telkens als we indraaien, nou ik mag zeggen, dat het vissen op deze stek, erg vermoeiend is, ik heb mijn gladde schoenen omgeruild voor mij laarzen met een ruwe zool, omdat ik niet nog eens wil omvallen, op het irritante groen en ik heb geen kamerbreed tapijt bij me, zoals pastoor en misdienaar!

De visserij gaat best lekker, regelmatig een schar erbij, soms zelfs 2 of 3 gelijk, ik heb slechts 1 maal ingedraaid zonder vis.

Ik vang ook nog hele leuke schar en wijting tussendoor, het komt en het gaat, soms een uur aan een stuk, alles ondermaats en dan ineens een stuk of 5 maatse erbij!

De ene is wel erg mooi, sorry alvast Eldert, ik hoop van harte, dat er nog iemand overheen gaat, het is jullie allemaal zo gegund!

Een schar van 30+ en lekker dik! 4 mooie lekkerbekken! Natuurlijk vang ik ook nog 3 maatse wijtingen, tot 30 cm.

Op het eind heb ik in mijn emmer 8 scharren en 3 wijtingen voor de pan, toch alweer meer dan aan Zoutelande en op de Oosterschelde, we leren bij, whaha.

Oh ja, gezouten tappen, waren vandaag top!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Gino > december 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooi man leuk verslag en foto’s en vis de pan… schar is mijn favoriete wintervis ik probeer er nog wat te vangen maar dat zal voor na de feestdagen zijn denk. Leuk dat je nog een schrijver ontmoet aan de waterkant toch…
  Ja er stond wel wat wind maar toch mar weer aan het water gezeten om de hobby uit te oefenen, leuk!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 2. jack jozen. > december 19, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter

  Wat een super verslag wat is dat genieten zo met die kleine mannen er bij ,dat zijn echt wel toekomstige vissers . Dat lijkt me wel een mooiere visdag geweest als van de week in Zoutelande, de foto,s zijn prachtig en het filmpje is helemaal top daar kun je mooi zien wat die kleine mannen genieten,ja en een stukje tapijt was daar ook goed tot zun recht gekomen iets voor de volgende keer.
  Veul groetjes Jack.

 3. Stefan Groenheide > december 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, prachtig verslag, altijd fijn om een klik te hebben met een medevisser en vooral extra leuk omdat ie ook schrijft op de fishguppy site. Heerlijk staan vissen en vangen en gelukkig wat vissen voor de pan. In tegenstelling tot bij mij daar in de buurt ineens ook wat scharren er bij. Zonde van de gul waarmee Jeff vast liep, hopelijk lezen we in zijn verslag dat ook hij toch wat mooie panvissen heeft gevangen! Ben eigenlijk wel een beetje nieuwsgierig, is het daar net zo diep als op de plek waar ik een aantal keer heb gevist? Peter, ik denk dat jij dit wel goed in kan schatten?
  Aan de overkant staat het iedere keer wel vol inderdaad, was mij ook opgevallen.
  Groeten, Stefan

 4. Peter(Fishguppy) > december 19, 2020

  Antwoord

  Stefan, ik denk dat het zeker zo diep is, als je naar de stenen loopt met laagwater om in te draaien, gaat je lijn kaarsrecht naar de bodem net als bij poortershaven en het fietstunneltje. Alleen aan de andere plaatsen genoemd, zojuist, krijg je de gul er vaak wel uit en hier haast nooit, 5 jaar geleden ook verschilkende aan gehad, altijd geeindigd in een vastloper.

 5. Stefan Groenheide > december 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, helemaal duidelijk, bedankt voor de toelichting, en als jij ze er al niet uit krijgt… waar je nu stond, wel de auto lekker dichtbij! Ik heb er niet eerder gestaan, maar altijd op de meer westelijke plekken. Overigens wel druk met fietsers en wandelaars.

 6. Eldert > december 19, 2020

  Antwoord

  Ha Peter
  Die schar is je van harte gegund hoor .
  Jammer genoeg dat het mij aan tijd ontbreekt zodat er veel te weinig gevist kan worden. Maar je bent weer lekker bezig geweest en dan ook nog met een medeFishguppyer en aanstormende Fishguppytalenten. Genieten hoor. Ook van je mooie mooie verslag . Hoop er nog veel te mogen lezen maar ook te schrijven. Dit jaar zal het niet meer lukken maar we gaan in 2021 gewoon weer verder.
  Groet Eldert
  En voor iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2021 toegewenst.

 7. Nico > december 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Toch een leuk filmpje ook er bij gemaakt en met een leuk verslag en foto’s ook er bij maakt het helemaal mooi man. Ook nog een mede visser naast je gehad met kinderen is ook leuk en die ene was nog
  dikwijls in de buurt bij je. Zeker misschien voor later om nu af te kijken mooie hoor.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 8. Henry > december 20, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,

  Zoals we van je gewend zijn een mooi verslag van je visserij aan de Waterweg. Het is natuurlijk altijd leuk om persoonlijk kennis te maken met ’n schrijver van Fishguppy,, nog mooier om gezamenlijk wat viskes mee te vangen en als die visvriend ook nog een nestje vrolijke koters meebrengt kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Als je daarbij met regelmaat rammelende toppen hebt zodat de jeugd ook wat te doen heeft is het natuurlijk heerlijk toeven aan de waterkant. Als toetje voor het thuisfront ene joekel van ’n schar en 4 mooie lekkerbekken, dit is zo’n dagje waar iedere zoutwater visser van droomt. Al met al, voor jou was het weer toppie dag en voor ons ’n genot om dit te kunnen te lezen.

  Groetjes, Henry

 9. ies > december 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Je hebt weer een top dag in beeld gebracht. Een goed verhaal opgefleurd met een schitterend filmpje. Leuk om te zien dat er bij Maassluis nu ook leuke schar wordt gevangen. Ik heb ze er nooit gehad maar eerlijk gezegd heb ik daar alleen op Gul gevist met jojo en dwarrellijn en dan verspeel je duidelijk minder gul doordat het lood boven de vis hangt. Uiteraard voor de volgende sessie wederom de rammelende toppen en panvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Peter(Fishguppy) > december 20, 2020

  Antwoord

  Hallo iedereen, bedankt weer voor jullie positieve reacties!
  Tot de volgende.

  Groetjes Peter

 11. Frank > december 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer een leuke vistrip en met kleine helpertjes deze keer.
  Mooie schar,de uitslag van de grootste zal spannend worden.
  Hier is het opletten met die gladde stenen,best spannend.
  Op het strand is het dan weer veel lopen en spullen verzetten.
  Toch nog een mooi partijtje vis en zo te zien heb je een leuke dag gehad met een nieuwe vismaat,top.
  Nog even en kan ik ook weer mee.

  Groetjes Frank

 12. Hugo > december 21, 2020

  Antwoord

  Hé Peter,

  Weer een leuke dag gehad daar aan waterweg, en dat met 3 jonge helpers erbij dan kom je zeker geen handen te kort.
  Toch weer leuk wat panvis gevangen man, en met een mooie schar erbij. Aan Maassluis heb ik nog nooit gevist, ziet er wel gezellig uit, spijtig dat je geen gulletje hebt kunnen verzilveren. Leuk dat je kennis mocht maken met Jeff en de kits, altijd leuk om de volgende generatie zich te zien ontplooien. Tof dat je er een mooi filmpje van gemaakt hebt. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *