Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Europoort

Tongvissen in de Europoort

Advertenties

Vandaag een overbruggingsdag tussen de late en de nachtdienst, dus feitelijk een vrije dag en de jeuk is te erg om voorbij te laten gaan, zonder te vissen, dus vanochtend vroeg richting de Europoort getogen en ik begin met vissen net na 6 uur, nog volop in het gieren van het komende getij.Het begin is weer overdonderend, 2 doubletten achter elkaar op beide hengels, 3 botten en 1 ondermaats tongetje.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Een begin dat overdonderend is
Terug inwerpen en weer gelijk beet op beide stokken, gekker moet het niet worden, 1 bot en een doublet tongen.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

De kleinste is ondermaats en mag weer zwemmen en de grootste haalt net geen 35 cm.

Is de Tong nog in de Europoort?

Het blijft maar doorgaan en nog steeds met komend water, terwijl afgaand hier het best is, meestal.Weer een echte tongenklap en als ik ga draaien ben ik erg blij, met het duidelijke getik op de top van een grote tong en het is een mooie.

Is de Tong nog in de Europoort?

Het is een erg dikke, maar de lengte valt me tegen, ik dacht dat ik Arno voorbij zou gaan, maar Arno, hij is je gegund, de grootste!

Is de Tong nog in de Europoort?

Net geen 40 cm
Rond de kentering, vang ik nog 2 maatse tongetjes erbij.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Dan komen de botten weer en ook nog een late paling.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Als het water begint af te gaan is het nog steeds donker en na een mooie tongenklap vang ik weer een mooie, van juist 35 cm.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Ik weet niet goed wat me vandaag overkomt, zou het de beloning zijn, om dat ik zo lang niet heb kunnen vissen?Er komt een invasie van bot, ondermaatse tong en paling, gewoon niet te filmen!

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Inmiddels is het licht geworden en ik ben lichtelijk eraan toe om weer naar huis te gaan en heb slechts enkele uurtjes gevist, maar de conditie laat me in de steek, maar het is moeilijk om te stoppen zo het nu gaat.Zeker als ik nog een doubletje tong(ondermaats) vang en nog wat meer vis.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

Dan heb ik voor de laatste maal ingeworpen, maar als ik dan nog 2 maatse tongetjes vang, besluit ik de ene hengel nog een laatste maal in te werpen.

Is de Tong nog in de Europoort?

Is de Tong nog in de Europoort?

De ene heb ik opgeruimd en als ik de andere binnendraai heb ik iets groots, maar het voelt niet aan als tong.

Is de Tong nog in de Europoort?

Het is een bot van juist geen 40 cm en mag ook weer zwemmen, ik ben enigszins verbaast dat ik nog niet een gul heb weten te strikken, maar zal wel met de regenval te maken hebben.

Ik denk dat de tong zich momenteel aan het vol proppen is voor hij de winterslaap ingaat, wat niet lang meer zal duren gezien de snel zakkende watertemperatuur.

Nog even een totaalfoto voor de statistieken.

Is de Tong nog in de Europoort?

8 maatse tongen
Voor volgend jaar is er geen strijd der platten meer, er is zo te zien geen ambitie meer om verslagen hiervoor in te sturen, jammer, maar helaas!

Misschien dat we met wat anders komen?

Zo en nu ga ik de laatste nacht in en morgen heb ik ruimschoots de tijd om alles klaar te zetten en in te laden voor de reis, samen met mijn maatje, naar Denemarken, gekregen van onze kinderen voor mijn 50ste verjaardag.

Johan, natuurlijk bewaar ik er wat voor jou en je vrouw!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Erwin > oktober 28, 2010

  Antwoord

  hoi peter ,
  leuk om weer eens even een berichtje van je te lezen met een hele leuke vangst voor je met de nodige tongetjes en paling,en mega bot .we zijn jaloers op jou succes in het Europoort gebied ,wij me schoonvader en ik hebben de laatste tijd niet veel succes mogen behalen ,vandaar dat ik je ook nog geen leuk vangstbericht heb toe gestuurd,wij wensen je een hele leuke trip richting Denemarken ,en we wachten je trip verhaal af ,

  groetjes Erwin ,en Martin

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 28, 2010

  Antwoord

  Dank je Erwin, voor je leuke bericht, volgend jaar spreken we eens af!

  Groetjes Peter

 3. Luc > oktober 28, 2010

  Antwoord

  Dag Peter,

  Je hebt alweer een paar leuke vissessies achter de rug en met mooie vangsten. Proficiat.
  Veel plezier in denemarken.

 4. arno jacobs > oktober 28, 2010

  Antwoord

  jammer van die paar cm. het is ook jouw gegund. wel een lekker dagje gevist zo te zien. nog veel tong voor deze tijd van het jaar. zal het ook eens gaan proberen. veel plezier in denemarken groeten arno

 5. willem(gaatvissen) > oktober 28, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Weer een mooie sessie, je blijft toch nummero unno met het tongvissen. Heb het zelf te druk met wedstrijden (ben benieuwd waar je volgend jaar mee komt) En voor de rest hoop ik in de strijd der giganten nog een mooie schar of wijting te scoren. Goeie vangst in Denemarken!

  Vis greetz,

  Willem

 6. Maup > oktober 28, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Lekker gevangen zeg,je bent een echte topper wat vangsten betreft,ik wens jouw en je vrouw een hele fijne vakantie toe.

  groetjes Maup.

 7. Peter(Fishguppy) > oktober 29, 2010

  Antwoord

  Bedankt, Luc,Arno, Willem(gaatvissen)en Maup, dat gaat helemaal goed komen en na 2 eerdere annuleringen dit jaar vanwege ziekte, ziet het er naar uit dat er nu niets in de weg staat, dus morgenochtend om 3 uur vertrekken we.

  Groetjes peter

 8. Johnno > oktober 29, 2010

  Antwoord

  Gefeliciteerd met de mooie vangst!

  Fijn vakantie, Peter.

  Groeten,

 9. Peter(Fishguppy) > oktober 29, 2010

  Antwoord

  Hoi John.
  Bedankt, dat gaat lukken!
  Jullie zijn de laatste tijd zelf ook goed bezig!

  Groetjes peter

 10. erik > november 21, 2010

  Antwoord

  hoi peter.
  ik had een vraag misschien wel brutaal.
  maar ik wil ook eens een leren vissen in het europoort gebied.
  maar ken de stekken niet.
  zouden we een x kunnen gaan vissen daar?
  kom zelf uit burgh-haamstede.
  en vis meestal rond de neeltje jans en domburg enzo.
  mvg erik

 11. Peter(Fishguppy) > november 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Erik.
  In de winter vis ik er nooit, maar volgende zomer kunnen we misschien eens afspreken?

  Groetjes peter

 12. erik > november 22, 2010

  Antwoord

  hey peter.
  nee dat snap ik.
  maar lijkt me leuk.
  maar tegen die tijd als de tong weer komt dan zal ik mailen.
  bedankt voor de reactie .
  groetjes erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.