Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Advertenties

Gisterenavond rond 6 uur was ik ter plekke, aan de Waterweg en begin snel met vissen, met zelf gestoken kleine zagers, kijken of ik een inhaalslag kan maken op de 8 maatse tongetjes van Willem(gaatvissen), ik heb er een hard hoofd in, omdat ik met opkomend water vis, zo net na 9 uur hoogwater en de eerste 2 uren krijg ik slechts 3 keer een flauw beetje en die brengen 3 botjes op rij, maar daar komen we niet voor, dus deze gaan deze keer niet op de foto. Het is rond 8 uur in de gierende stroming dat ik voor het eerst een serieuze beet krijg en het voelt als tong, als ik mijn linker hengel ga indraaien, hij voelt redelijk aan, zo onder het draaien en gelijktijdig zie ik op mijn andere hengel een gigantische tongenklap en daarna niets meer.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

De eerste is een tong juist aan de maat, net geen 25 cm en de 2e voelt helemaal goed aan en hij komt met horten en stoten binnen en als hij boven water komt ben ik weer erg blij, het is een mooie dikke tong.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Mooie tongenlap van 38cm
Tussen 8 en 9 gaat het helemaal los en dit is genieten geblazen, van zulke prachtige aanbeten, werkelijk schitterend! Ik vang een doubletje, waaraan een mooie zit en misschien wel de kleinste die ik ooit heb gevangen!

Nieuwe Waterweg

Aan de andere hengel hangt ook weer een maatse tong en dat maakt 4, zou mijn missie gaan slagen, denk ik bij mezelf?

Nieuwe Waterweg

Als ik maar lang genoeg blijf, zal hij wel slagen, maar ik was toch van plan om niet langer dan 4 uur te vissen, morgenochtend om 05.30u loopt de wekker weer af voor het werk!

Als mijn beide hengels er weer inliggen, heb ik eigenlijk aan beide hengels erg mooie beten, alleen de ene bijt erg raar, een harde knal en slappe lijn, stak draaien en voelen bijten in je hand en als ik ga draaien, gaat de lijn wel erg heen en weer in het water, maar ik ben toch lichtelijk verbaast, als er een mooie zeebaars aan hangt, ik had een giga tong verwacht!

Nieuwe Waterweg

Zeebaars van 49cm
Dat is mijn 2e dit jaar op deze plaats, zou het dan toch zijn vruchten afwerpen, om op de middelste haak een klein zagertje door zijn kop te prikken? Als ik de andere hengel opdraai die ook een mooie aanbeet gaf, komt er wel een heel rare tong boven, ik denk eerst aan een schoongemaakte tong, maar het is voor een groot gedeelte een albino tong.

Nieuwe Waterweg

Albinotong
Daarna weer een maatse tong, dat maakt 6.

Nieuwe Waterweg

Dan is het inmiddels 9 uur en ik begin er in te geloven. Als ik dan weer op beide stokken beet heb, van ik een ondermaats tongetje en weer een mooie van 32cm.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Inmiddels draai ik mijn 8e maatse tong in, om half 10.

Nieuwe Waterweg

Daarna weer een onder maats tongetje.

Nieuwe Waterweg

Kort daarna kan ik mijn 9e maatse tong noteren, misschien met nog een kleiner tongetje in doublet dan eerder op de avond, werkelijk een mini tongetje, maar op het moment van het trekken van de foto, valt het tongetje eraf!

Nieuwe Waterweg

Daarna toch nog een foto van mijn mini record!

Nieuwe Waterweg

Missie geslaagd en ik ruim mijn eerste hengel op, tegen 10 uur, na een totaal plaatje te hebben gemaakt.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Aan de laatste hengel zit nog een ondermaats tongetje.

Nieuwe Waterweg

Ik vang deze avond 9 maatse tongen, 5 ondermaatse, een mooie zeebaars en 3 botjes, op krap 4 uur tijd, jammer dat ik morgen moet werken.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. meunenmaaier > juni 23, 2011

  Antwoord

  Sodeju Peter!

  lekker gevist weer! ik denk dat ik zondagavond/nacht een hengeltje te gaan uitwerpen .

  ps.vis je daar nooit met wapperlijntjes?

  gr!

 2. willem(gaatvissen) > juni 23, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Gefeliciteerd! Mooie vangst, zo te zien kan ik weer aan de “bak” šŸ˜‰

  Vis greetz,

  Willem

 3. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Roland, nee wapperlijnen werkt hier op de een of andere manier totaal niet.
  Dank je Wilem(gaatvissen0, en succes!

  Groetjes peter

 4. Westlandse Willem > juni 24, 2011

  Antwoord

  Wauw Peter! Chapeau!!

 5. Maup > juni 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Je moet me toch eens verklappen waar jij je aas steekt, kan ik eens kijken of het verschil maakt met het aas dat ik altijd(duur) koop.Gefeliciteerd met je mooie “catch”.

  Groetjes Maup.

 6. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Maup, aan de schelphoek, maar wel buiten de staken blijven, anders kosten ze nog meer!

  Groetjes peter

 7. Huib > juni 24, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,
  Dit is echt een supervangst! Mooie tongen, en nog is een hele mooie zeebaars dat zal weer gaan smaken!.
  Groet, Huib

 8. ERIK > juni 24, 2011

  Antwoord

  hey peter.
  zo je kan zien wie de tongen koning is ;).
  echt een super vangst.
  groetje s erik

 9. hans > juni 25, 2011

  Antwoord

  das een mooi pak vis, doe dat maar es na deze dagen.

  Knap Peter.

 10. Meunenmaaier > juni 28, 2011

  Antwoord

  Peter,

  heb je niet onwijs last van de krabben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *