Home Gastvissers Avondje vissen aan de Oosterschelde

Avondje vissen aan de Oosterschelde

Advertenties

Hallo beste heren vissers, hier nog geen positief vangstbericht, maar gelet op de reactie van Eldert op mijn vorige bericht: “geen bericht dat is pas saai” en omdat ik het simpelweg leuk vind om over mijn visavonturen te schrijven, hier toch een berichtje van een avondje vissen aan de Oosterschelde dijk. Ik wilde eigenlijk met mijn boot gaan maar gezien er op de radar een NW 4 stond afgelopen maandag heb ik toch maar voor de dijk gekozen. Het had makkelijk gekunt hoor met de Arvor, want ja-ja dit scheepje ligt sinds zaterdag weer in het water na ongeveer 8 maanden stil te hebben gestaan op de trailer. Zaterdag ochtend vroeg hebben we hem vanaf een trailer helling laten zakken en naar de haven gevaren. Hij ging 8 maanden geleden met een kraan uit het water, maar nu om de hijskosten van € 110,- te besparen geprobeerd via de trailerhelling. Ik moet zeggen dat het veel angstzweet gekost heeft, je speelt met een boot van dik 1600 kg, met de geladen spullen niet meegerekend en een tandemasser van dik 400 kg en dus totaal een gewicht van dik 2 ton. Het ging gelukkig allemaal goed! Hij starte meteen na 8 maanden, en met de nieuwe turbo er op gaat deze 5-cilinder weer richting de 2700 touren. Ik wil nu voorlopig deze Arvor niet meer in de schuur zien, maar in het water! Nu over het vissen, maandag avond dus aan de Oosterschelde dijk gaan staan, een NW 4 op de kant, afnemend naar 3, vissend vanaf 20 uur tot +/- 00.00 uur. Hoogwater was het rond 20.30 uur. Met deze wind, een afgaand getij en de laatste uurtjes in de donker op het laatste ondiepe water, zou je normaal gezien op de juiste tijd en op de juiste plaats zijn met de juiste wind. De resultaten waren weer ernstig teleurstellend, welgeteld 3 zeebaarsjes van maximaal 20 centimeter…. Later op de avond kwam er nog een bekende visser mij gezelschap houden, en ook hij ving ze niet! En als hij ze niet vangt, dan zitten ze er gewoon echt niet! Ook geen paling gezien, deze zouden met een NW wind op de kant en zo rond de schemer en de eerste donkere uurtjes toch echt vangbaar moeten zijn. Zou het nog goed komen in Augustus of september? We houden maar vol he… Binnenkort maar weer eens met de boot proberen. Suc6 iedereen. Groetjes Martijn

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 26, 2023

  Antwoord

  Martijn, mooi om te zien dat je het toch gewaagd hebt en tot de zelfde conclusie bent gekomen als menig ander visser en toch geschreven, chapeau!
  Gelukkig is het goed gegaan met je schone Arvor en hopelijk gaan we er vele positieve berichten van lezen in de toekomst!
  Grtjes Peter

 2. Nico > juli 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn. Wij blijven allemaal hopen op beter tijden zoals van de kant en bootje he. In ieder geval heb je toch nog wat kleine zeebaarsjes gevangen. En toch dit met ons wilde mee delen top.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Stefan Groenheide > juli 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn, mooi verslag met mooie plaatjes, prachtige boot hoor! In ieder geval nog wat zeebaarsjes op de kant, das beter als niets. Alvast succes de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 4. Eldert > juli 26, 2023

  Antwoord

  Dag meneer Martijn
  Te eerste heb je weer een prachtig verhaal hier geplaatst. Veel mooier dan geen verslag . Dat je visavontuur iets anders is gelopen als gehoopt daar doe je niks aan. Je hebt ieder geval wel weer aan die prachtige Oosterschelde gestaan. En dan ook nog in goed gezelschap samen proberen die baarzen uit te sleuren , sja het kan niet altijd feest zijn natuurlijk. Maar wacht nog maar even , straks eind september en oktober, dan ga je die dikke vette baarzen vangen man dat wil je niet weten. Volgens Dennis zit er volop baars , de prijzen zijn nog lager als een paar maanden geleden voor de kweekbasrzen. Dus … nog even geduld . Ze komen echt nog wel de Oosterschelde op.
  Groeten Eldert
  O ja …. die boot he …wat is ie mooi. Nu maar hopen dat de problemen allemaal opgelost zijn.

 5. ies > juli 26, 2023

  Antwoord

  Heer Martijn, Pffff je kunt wel zien waar het geld gezeten heeft, wat een schitterende boot, met zo’n schip onder je uhhh bips, wordt de hobby een genot om uit te oefenen. Jammer dat het daar van af de kant ook nog niet wild is, maar toch beet gehad en helaas alleen ondermaatse vis gevangen. Voor de volgende sessie hetzij vanaf je boot of van de kant flinke rammels en maat vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Hugo > juli 26, 2023

  Antwoord

  Hallo Martijn,
  Toch weer een poging ondernomen om wat vis te verschalken, wie niet gaat zal ook geen 🐟 vangen hè! Toch een leuk verslag van gemaakt, al was de vangst mager. Hoop dat de vangsten wat zullen aantrekken in september. Je hebt wel een mooie boot man, een droom van menig zeevisser. Veel succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 7. Henry > juli 28, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn,
  Een mooie boot en een mooi verslag👍Helaas is de vangst, zoals bijna overal, nog steeds teleurstellend., De maatse 🐟schijnt zich niet in de Nederlandse wateren meer thuis te voelen. Wat de paling betreft, die schijnt volgens velen met bosjes gevangen te worden behalve …..als je langs de desbetreffende visser zit want raar genoeg vangt die dan ook nagenoeg niks😂Al met al, met je mooie boot kun je sowieso wat verder het water op en misschien lukt het dan wel om wat maaltjes verse vis aan boord te takelen. Ik wens je hierbij veel plezier en de bijbehorende rammels op de toppen👍
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *