Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Ppgb met Rob Slingerland

Vissen aan de Ppgb met Rob Slingerland

Advertenties

Gisteravond sinds lange tijd weer eens afgesproken met Rob Slingerland(De Tongenfluisteraar), welke de Europoort en omstreken werkelijk kent als zijn broekzak! Nou Rob had me gemaild dat hij vakantie had en of ik zin had, nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Na een belletje van mijn zijde, een afspraak gemaakt voor gisteren en hij wist een nieuwe stek, afgelopen week op 2 keer vissen meer dan 50 exemplaren, van alles wat, maar vooral tong en paling en diverse leuke scharren. Ik arriveer om 18.15u op de stek en Rob staat eral. Ik neem plaats naast hem en het eerste half uur hebben we veel bij te praten en wordt er nog niet gevist en tegen 19.00u beginnen we, een hengel dichtbij met afhouders en een hengel zo ver ik kan, met korte dwarrels. Ik zie al snel beet op de dwarrel en dat brengt een scharretje van een kleine 25 cm, mag weer terug en zo vang ik er 3 achter elkaar, telkens aan dezelfde hengel en Rob heeft nog niets, maar daar komt snel verandering in, als hij de eerste tong binnendraait!

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

De eerste maatse voor De Tongenfluisteraar
Hij vangt daarna ook nog een scholletje en een scharretje. Ik zie ook beet op de afhouders en ik vang mijn eerste ondermaatse.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Ik werp de hengel terug en weer gelijk beet en mijn 2e ondermaatse is een feit.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Inmiddels is Rob ook aan het draaien en er zit een tong aan, hij draait ook gelijk zijn andere in en ook daar zit een tong aan.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Het is een ondermaatse en een tong van 28cm en dat is de miniummaat welke Rob altijd meeneemt, dus ik heb geluk met de andere net aan de maatse, die gaan in mijn emmer. Inmiddels begint het donker te worden en dan komt de piek. Rob vangt zijn 4e tong en zijn 5e in doublet met een paling.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Dan vang ik mijn 3e en 4e tong, eentje net aan de maat en de andere eronder.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Dan wordt het zeer rustig en we krijgen totaal geen beet meer, zou het komen omdat het dood getij is? Hebben we weer veel tijd om te kletsen. Als het goed en wel 11 uur is, spreken we af, om net na middernacht te stoppen, of de vis zou aktiever moeten worden, maar dat is niet echt het geval en Rob heeft morgen een Fieldtest met nieuwe hengels, dus hij heeft nog wat om naar uit te zien!

Toch zie ik dan weer een mooie beet en ik ben enigszins teleurgesteld dat het geen tong is.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Die gaat mee met Rob, omdat hij verzot op gerookte schar is! Als het gezellig is vliegt de tijd altijd enorm en we zitten al snel na middrnacht en besluiten het af te blazen, omdat de vangst toch wat tegenvalt. Maar Rob heeft aan zijn voorlaatste hengel nog beet en vangt zijn 6e net maatse tong, waar ik weer blij mee ben. Ik heb zelf geen beet gezien, maar er zit wel vis aan de laatste hengel.

Europoort, nieuwe stek met De Tongenfluisteraar

Dan zijn we opgeruimd en praten we nog even na en voor we afscheid nemen, spreken we af om het contact niet meer te laten verwateren. zoals 2 jaar geleden is gebeurt, maar we gaan regelmatig afspreken, in de Europoort, maar ook in Zeeland! Ik neem een maaltje tong mee huiswaarts en Rob krijgt van mij nog een portie verse zagers om deze week nog eens te gaan vissen in zijn vakantie.

Rob heeft 11 vissen gevangen, waaronder 6 tongen en ik heb er 9, waaronder 4 tongetjes.

Maar wat een leuke stek, volgende keer vast veel meer vis!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. meunenmaaier > juni 25, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  wederom keurig gevist en op een nieuwe stek is altijd leuk! Ziet er mooi rustig uit. KAn er totaal geen wijs uit worden waar dat zou moeten zijn ..haha…
  gr!

 2. meunenmaaier > juni 25, 2011

  Antwoord

  ps. Ik zie jou en Rob volgens mij ook bijna altijd met die rode amnesia als haaklijn vissen. Speciale reden? Zelf gebruik ik bijna altijd berkley vanish…

  gr!

 3. Peter(Fishguppy) > juni 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Roland(Meunenmaaier), ik gebruik altijd de onderste haaklijn amnesia rood, 11,2 kg en de andere 2 lijntjes transparant of geel amnesia 9,1 kg, omdat ik de onderste haaklijn wat langer houd, doe ik hem ook wat dikker, omdat ik altijd in de veronderstelling ben, dat ik daar de grootste aan vang, maar vaak is het anders!

  Groetjes peter

 4. Maup > juni 27, 2011

  Antwoord

  Hee Peter,

  Heb je aan een beekje in Limburg gevist??
  D’er is wel weinig regen gevallen maar zo weinig,ben benieuwd naar je volgende verslag op deze stek.Ik zag dat Rob S. nog steeds zo’n maf vingerhandschoentje draagt,had ie twee jaar geleden ook al toen Henk en ik hem op de papagaaienbek zagen,zal toch onderhand wel eens versleten zijn na al die vis.

  Groetjes Maup

 5. rob > juni 27, 2011

  Antwoord

  ja maup dat klopt ik verslijt er elke maand wel 1 maar voor een euro per stuk valt het nog wel mee.

 6. Wiebe > juni 28, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  ik heb zo,n vermoeden waar deze stek is. Ziet er allemaal erg gezellig uit. Visgrt, Wiebe

 7. Peter(Fishguppy) > juni 28, 2011

  Antwoord

  Hoi Wiebe,
  er is niets mis met”vermoedens”hebben!

  Groetjes peter

 8. mario > juni 30, 2011

  Antwoord

  Hoi Rob en Peter,

  Ziet er goed uit die fraaie vangsten !!!!
  Heb met Rob ook van de week gevist en was weer gezellig en de tijd vliegt zo voorbij.

  Zie je volgende week Mentor Rob !!!!!
  Eens kijken of ik wat puntjes kan scoren tijdens de wedstrijd.

  Groeten Mario.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *