Home Gastvissers Ingrid en Kees gaan tongen

Ingrid en Kees gaan tongen

Advertenties


Tongsessie zondag 8 september 2013, Ingrid & Kees.

Nadat ik met Peter een succesvolle tongsessie had gedaan op 28 augustus had ik het plan opgevat om met Ingrid ook een keer tong te gaan vangen. We waren beiden enkele dagen vrij in september en de weersverwachtingen gaven aan dat zondag 8 september de meest ideale avond was om te gaan vissen, voor de rest stond er te veel wind. Zondagmiddag eerst samen zagers gaan steken, dat viel gelukkig mee en binnen een uur hadden we er genoeg om een avond mee te vissen.

Ingrid en Kees gaan tongen

Helaas hebben we tijdens het zagers steken een flinke bui regen over ons heen gehad zodat we zeiknat in de auto terug naar de camping gereden zijn…

Vol goede moed met lekker weer ’s avonds om een uur of 7 de boot in het water bij Neeltje Jans. Een genot als je vrouw ook de boot goed kan besturen! http://youtu.be/SrIqUEye1vk (kopieer naar je browser)

Ingrid en Kees gaan tongen

Ingrid aan het roer

Hierna snel naar buiten gevaren en naar de geheime coƶrdinaten gevaren waar de tong drie rijen dik lag te wachten op onze zagers, althans dat hoopten we. Al vrij snel kwamen de eerste visjes aan boord maar het was nog kleine brol, wijting en schar..

Ingrid en Kees gaan tongen

Rond een uur of half acht begon het stevig te betrekken en vielen de eerste druppels, even later gevolgd door een geweldige hoosbui. Daar helpt geen pak tegen, we werden beiden tot op de huid nat. Af en toe een flinke klap onweer maakte het feest compleet.

Ingrid en Kees gaan tongen

Ingrid en Kees gaan tongen

Gelukkig kwam al snel de eerste tong in de boot, gevolgd door de eerste vis voor Ingrid.

Ingrid en Kees gaan tongen

Ingrid en Kees gaan tongen

De vis beet helemaal niet en af en toe werd er een mini-wijting gevangen. Inmiddels was het al donker geworden en omdat we over het laag water heen visten was eerder naar huis gaan geen optie omdat je met laag water bij Neeltje Jans niet (veilig) kunt traileren.

We besloten om nog een keer te gaan verkassen en dichter bij Neeltje Jans te gaan liggen zodat we in ieder geval snel binnen konden zijn mocht het weer omslaan. Bij de laatste draai kwam toch nog een mooie tong mee naar boven.

Ingrid en Kees gaan tongen

Om 23.00 uur de handdoek in de ring geworpen en naar de steiger gevaren. Daar aangelegd en rustig de spullen ingepakt. We hadden het alle twee inmiddels koud gekregen en hoopten dat het water maar snel zou stijgen..

Opvallen trouwens hoeveel viskotters en ’s nachts naar buiten varen, ik denk dat ze al ONZE tongen gaan vangen..

Ingrid en Kees gaan tongen

De trailer klaargezet en de boot erop gevaren, aangepikt en toen we hem op wilde lieren deed de elektrische lier het niet. Daar sta je dan in het donker, zeiknat met een lier die het niet doet… Gelukkig zag Ingrid dat de stekker er niet inzat dus dat probleem was snel getackeld. Alles ingeladen en vlug naar huis, nog een drankje en een babbeltje en daarna snel het bed in. De verwachtingen voor deze avond waren (zeker bij mij) hoog gespannen maar het is achteraf met de vangsten erg tegengevallen. Ik was er voor gewaarschuwd dat de vangsten niet meer zo goed waren maar wilde het toch proberen.

Volgend jaar zeker weer, maar dan wat eerder in het seizoen en met beter weer!

Groeten, Ingrid en Kees ( delta1017)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 9, 2013

  Antwoord

  Hoi Kees en Ingrid,
  wat een mooi verslag weer!
  Ben achteraf wel blij, dat ik niet met eigen boot ben geweest.
  Volgend jaar kunnen we regelmatig, met 2 bootjes samen gaan, eventueel?

  Groetjes peter

 2. Kees Michielsen > september 10, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,
  Het was inderdaad afzien, het bleef maar regenen… maar Ingrid hield gewoon vol!!
  Volgend jaar kunnen we zeker eens een keer met 2 boten uitvaren, nachtje doorzakken šŸ™‚
  Groeten,
  Kees.

 3. zeehondetemmer > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Ingrid en Kees het is inderdaad niet te doen als het zo lang regent. Want een nat pak zit ook niet zo lekker he. Maar toch nog een mooi maaltje vis gevangen samen en ook prachtige foto””s gemaakt.

  Gr Nico.

 4. Frank Vlieg > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Gij hebt toch geluk met zo`n vrouw die in weer en wind mee wil gaan vissen.
  Heeft die nog een zuster met een boot ??

  Groetjes Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *