Home Gastvissers Hugo, nachtvissen aan Domburg

Hugo, nachtvissen aan Domburg

Advertenties

Hallo Peter

zie hier mijn eerste verslagje van mijn strandvisserij in Domburg.

Woensdag 19/6 na wat opzoekwerk betreffende de weersomstandigheden toch beslist om een nacht aan het strand door te brengen met mijn broer. Om 19u het bestelde aas (pieren en steekzagers)opgehaald bij de familie Dixhoorn te Yerseke dat steeds top is. Omstreeks 20 uur aangekomen op de plaats van bestemming de golfbaan te Domburg.

Hugo, nachtvissen aan Domburg

Tot onze grote verbazing hadden we het ganse strand voor ons alleen en dat bleef zo de ganse nacht. Om 20u45 gingen de eerste lijnen het water in met de hoop een tongetje te vangen! maar tot bij de kentering 22u35 geen tik gezien.

Hugo, nachtvissen aan Domburg

Op korte afstand geen beet gezien, alle aanbeten kwamen van ver in totaal een 13 tal vissen gevangen waarvan er maar 5 aan de maat waren 3 schollen van 30cm,1 tongetje van 26cm en een bot voor de poes.

Hugo, nachtvissen aan Domburg

De rest was een 5 tal kleine botjes en 3 schoolbaarsjes van om en bij de 25cm, gestopt met vissen om 1u30.

Hugo, nachtvissen aan Domburg

Mijn volgende sessie ga ik mij eens wagen op de waterweg verslag volgt.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hey Hugo, top gewoon, welkom als nieuwe schrijver en hopelijk volgen er meer! Je gaf altijd al leuke reacties op alle verslagen en als je dan ook nog eens gaat schrijven, heb je zo ie zo, een streepje voor bij mij!

  Ik kan de vis niet goed zien en helemaal niet aan de bovenkant, maar aan de structuur te zien, zijn het 4 botten?
  Er zijn namelijk botten die voor leken op schol lijken, namelijk met stippen, maar om het zeker te weten moet je over de bovenkant wrijven en dan is een schol glad en een bot ruw in beide richtingen. Ik kan mij natuurlijk vergissen!

  Voor info, mag je me altijd mailen over het tongvissen!

  Groetjes Peter

 2. Henry > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  Een leuk verslagje van je nachtje hengelen in Domburg. In ’n tijd van 5 uurtjes vissen toch verschillende vissoorten op het strand kunnen takelen, Super. Het voordeel van de Waterweg is dat je zelf niet telkens met het tij mee hoeft, vist voor mij ’n stuk ontspannender!
  Voor je volgende sessie, GOEDE VANGST !!!!

  Groetjes, Henry

 3. jack > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hallo Hugo je hebt er een mooi verslag van gemaakt met mooie foto,s . Je bent toch lekker een aantal uurtjes wezen ontspannen,hopelijk kunnen Henry en ik als hij weer uit de lappenmand is ook weer aan de bak heel veul groetjes Jack.

 4. Nico > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hoi Hugo. Leuk je eerste verslagje van je en gelijk een mooi verslag met leuke foto’s er bij. De volgende keer heel veel succes bij de waterweg dan daar.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. Stefan groenheide > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hey Hugo, mooi verslag, mooie foto’s, jammer dat je niet een paar mooie tongen meer ving, maar dat gaat je aan de waterweg vast wel lukken, bij Vlaardingen aan de noordkant dus zijn een aantal stekken waar je goed kunt staan. Ook bij Pernis/botlek heb je goed kans. Succes en hopelijk gauw weer een nieuw verslag.
  Groeten, Stefan

 6. Rob Torsk > juni 22, 2019

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  Leuk verslag met mooie foto’s.Ik denk,zoals Peter al schreef,dat je geen schollen maar botten hebt gevangen.Een schol is toch wat ronder van vorm,maar ik kan me vergissen,ik heb ze verder niet gezien.
  Al met al toch leuk gevist.

 7. hugo > juni 23, 2019

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de fijne reactie op mijn verslag van Domburg.
  Peter en Rob jullie kunnen gelijk hebben hoor wan ik ben geen bot specialist,er waren er drie met stippen op de rug en eentje zonder maar ze voelen wel ruw aan.

  Groetjes Hugo

 8. Jack Peelman > juni 24, 2019

  Antwoord

  Leuk verslagje Hugo, nu is Zeeland al jaren niet meer “hot” naar mijn gevoel wat tong betreft.
  In alle geval, je hebt toch lekker gevist op’t strand.

  TOP!

  Groetjes,
  Jack

 9. Paul > juni 26, 2019

  Antwoord

  Top verslag! Leuk weer eens een bericht over het strand vissen in Zeeland te lezen, bedankt hiervoor dat er nog vele tongetjes mogen volgen!

  Groeten,

  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *