Home Strand en kantvisserij Vissen aan Maassluis, met frank

Vissen aan Maassluis, met frank

Advertenties

Beste visvrienden, t is nu oktober en we hebben een bar slecht jaar achter de rug, zelf haast niet gevist in ons kikkerlandje en ook Denemarken viel 2 x tegen met de boot. Deze week waren het de dode getijden en er rondom, dus geknipt voor Maassluis, zou ik zo zeggen met in het achterhoofd natuurlijk de hoge watertemperatuur, met een groot vraagteken, is de wijting er al? Omdat we er nog steeds niets over hebben gehoord, gaan we zelf maar pionieren!

Gisteren hadden we afgesproken om ff wat leeglopers te halen, in navolging van Jack en Henry, hebben we besloten om dat wat vaker te gaan doen, om de strammigheid wat tegen te houden, maar alle begin is weer moeilijk, als je lang niet gestoken hebt, zo ook in Augustus voor Denemarken, was een hel voor ons, maar wel leutig, dus nu weer op pad, op het zelfde plek en na 1,5u ploeteren, Frank het meest, hadden we er weer genoeg!

Frank had gereden voor pieren te steken, ik rijd met het vissen deze dag en al ver voor de wekker om 4u zou aflopen, zat ik darts te kijken van gisteren, de leeglopers nog een keer van krantjes gewisseld en dan wachten tot 5u, dan was Frank er.

Na een gezellig ritje, waar we onderweg nog twijfels hadden of we niet naar een andere stek zouden rijden, toch besloten voor Maassluis, iemand moet toch aftrappen! Om 6u zijn we er en een half uur later gaan de lijnen te water en is het wachten op wat wel of niet gaat komen.

Ik krijg al snel appjes van Frank, die een 40 meter verderop zit, met kleine bolkjes en botjes erop, terwijl ik mooie aanbeten krijg, die ik niet verzilver.

Dan vangt Frank al een grotere bot.

Ik vang de eerste wijting van t jaar, van wel 11 cm!

Nee t is echt niet veel, vandaag, toch nog te warm, de wijting is er gewoon nog niet! Frank roept amaaaaii en ik zie hem pompen en draaien en hij draait een doublet over de stenen!

Mooi gedaan makker!

Daarna komt bij Frank de miserie, keer op keer lijnbreuk, met het inwerpen en al snel zijn we er achter dat het top oog onzichtbaar beschadigt is, dus hij vist verder met 1 hengel en even later, ruim ik ook 1 hengel op, waar dan nog wel vis aan zat, maar worden we daar blij van, vraag ik me af?

Als ik vraag of Frank de botten wil meenemen, omdat hij dat in Denemarken ook deed, krijg ik een kort maar bondig antwoord, nie van hier!

Frank vangt nog wat doubletjes bolkjes en ik mini botjes en we besluiten er een eind aan te breien en al voor 10u zitten we weer in de auto! We besluiten een maandje te wachten voor de volgende aan Maassluis, t is nog te warm, waarschijnlijk! De 5 ons pieren die over waren, gaan mee naar huis, misschien van de week nog een solootje op de tong, Frank kan niet meer van de week!

Eerst nog een nachtje over slapen!

De rit naar huis verloopt voorspoedig en als de auto uitgeladen is, tik ik het verslag en nu snel naar bed, kijken of ik wat slaap kan inhalen!

Groetjes Peter

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Nico > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Ook leuk om weer wat te lezen van jullie vissessie. En daar van een mooi verslag en met leuke foto’s gemaakt. Toch nog wat vis gevangen was nog niet veel maar het begin is voor jullie gemaakt. En laat de winter vis maar nu gaan komen. Hopelijk voor de volgende keer heel veel succes toegewenst samen.
  Groetjes. Nico

 2. Gino > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,
  het is al niet best geweest dit jaar met de zomervis…hopelijk kan de wintervis toch iets goedmaken !!
  Jullie hebben er toch weer mooi op uit geweest en ja iemand moet de 1ste sessie aanvangen op de stek. Enkel jammer dat de vangsten dan brachten wat gehoopt was…jullie hadden wel lekker weer dat is ook al iets toch? Mooi foto’s met verslag.
  Ik zit al te popelen om te vertrekken naar Denemarken nu zaterdag….hopelijk kan ik daar al wat goedmaken ,hihi !
  Succes met de volgende.

  Grtjs Gino

 3. Eldert > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Ga Peter
  Jammer van de vangsten . Zo zijn wij weer op de hoogte van de stand van zaken wat betreft de waterweg . Hopelijk gaat het met de wintervis wat beter dan met de zomervis . En we hebben weer een prachtig verslag van je te pakken.
  Groet Eldert

 4. Jack Jozen > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank
  Mooi dat jullie er samen weer er op uit zijn geweest na het fiasco in Denemarken deze keer maar eens de schade inhalen maar jammer dat het nu ook nog niet wilde zoals se bedoeling was . Maar jullie hebben toch weer het zoute water kunnen snuiven en het is en blijft vissen he hopelijk lukt het de volgende sessie wel het zal toch zeker wel een keer goed komen dit jaar nog het kan niet blijven duren dat mindere .

  Heel veul groetjes Jack..

 5. Henry > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Tof dat jullie ook de luie rugspieren wat gemasseerd hebben door zelf de piertjes te steken met als beloning een partij prachtig aas. Ook nu helaas weer ’n sessie waar meer hoop was dan vis. Het wil maar niet lukken alhoewel Frank bij z’n doublet toch een mooie tong te pakken had, dat geluk hadden wij zelfs niet. Lijnbreuk doordat ’n top oog beschadigd is, daar zit natuurlijk niemand op te wachten maar ook dat gebeurt. Ik denk dat we allemaal met smart zitten te wachten tot de schar en wijting zich massaal gaat melden. Jullie hebben toch weer als trouwe visvrienden samen enkele uurtjes de reuk van het zilte sop in de neusgaten gehad en dat is sowieso genieten, Ik hoop dat je met het overgebleven aas toch nog wat verse tong haken, en wens je daarbij veel p!ezier en succes !!
  Groetjes, Henry

 6. ies > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hey luitjes, niet geschoten is altijd mis en ach je hebt mooie beet gezien, niet verzilvert maar toch. Ja die periode maken we elk jaar wel mee, blijft onbegrijpelijk, zo blijven we gissen wat het geweest kan zijn. Ja darten heb ik ook gekeken. Jammer dat dirk zich liet opnaaien door het publiek, want hij had dit keer echt de kans. Vanavond maar een uurtje kijken want ja dan gaan ze weer tegen een balletje trappen en dat kijk ik toch liever, hmmmm misschien toch maar een tweede beeldscherm kopen. lol. Uiteraard voor je volgende sessie meer echte rammels van de tong toegewenst en de grotere porties Kibbeling.
  Groetjes Ies

 7. Stefan > oktober 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank, tof dat jullie er weer eens samen op uit zijn geweest om te kijken of de wijting al gearriveerd was, maar helaas moeten we nog even wachten, de bolkjes en botjes uiteraard wel en gelukkig nog een mooie tong. Ik ga het snel ook weer eens proberen!
  Benieuwd of Peter nog een poging waagt op de tong…
  Groeten, Stefan

 8. Fishguppy > oktober 5, 2022

  Antwoord

  Kweekzagertjes zijn besteld Stefan!
  Vandaag ophalen in Yerseke.
  Grtjes Peter

 9. Leen > oktober 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter
  Weer een hoop gezelligheid en toch een paar visjes
  En mooi weer wat wil een mens nog meer
  Groetjes.leen

 10. hugo > oktober 5, 2022

  Antwoord

  Hey Peter & Frank,

  Er moet iemand het startschot geven hè, maar zoals je schrijft is de watertemperatuur nog te hoog voor een mooie wijting vangst. Jullie zijn er toch weer eens op uit geweest wat vis gevangen en wat bijgepraat ook belangrijk en leuk toch!. Het is een slechte zomer geweest voor de visserij maar dat was vorig jaar niet anders. Hoop voor iedereen van ons dat de wintervis ons ook niet in de steek laat. Peter ik hoop dat je wat scheefsmoeltjes weet te verschalken of wat andere target vis zodat je uw vrieskist wat kunt aanvullen. Hopelijk komen we elkaar van de winter ergens tegen aan de waterkant, of trekken we er te samen eens op uit. Veel succes.

  Grts Hugo

 11. Fishguppy > oktober 5, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, dat zou ik zeker leuk vinden, een keer samen vissen!
  Grtjes Peter

 12. hugo > oktober 5, 2022

  Antwoord

  Hey Peter daar gaan we werk van maken.
  Grts Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *