Home Strand en kantvisserij Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Advertenties

Toen ons Marian en ik vanochtend in Yerseke moesten zijn, gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om 1 kilo kweekzagers en wat leeglopers bij Dixhoorn te halen en de plannen voor vanavond waren al gelijk gemaakt, we zouden gaan vissen op een plaats waar ik al enkele jaren niet meer gevist heb en die altijd garant stond voor een mooie portie maat tongen en we zouden in de luwte zitten en dicht bij de auto, dus we hadden er zin in. Vanavond om 18.30u weg gereden en net na 19.30u lagen onze hengels te water en door de erg harde wind die toch meer naar het zuiden stond dan naar het westen, de wind niet recht van achter en het voelde bar aan en ons Marian is grotendeels in de auto verbleven en ik heb gevist en de toppen hebben niet stil gestaan, vele vissen mogen vangen, maar helaas nog niet 1 tong, rara, hoe is dat mogelijk?

Botten in doublet of enkeling.

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Mooie en minder mooie wijting.

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Met regelmaat een triplet, waarbij de wintervis overheerste, maats of ondermaats.

Tongvisserij, niet altijd een zekerheid

Bij iedere mooie aanbeet hoopte ik op een mooie tong, maar die hoop werd minder en minder, tot we in overleg om half 11 zijn gaan opruimen en alle botten hebben we weer laten zwemmen en we hebben een maaltje maatse wijting voor morgen mee genomen, meer zat er niet in, maar enorm genoten van de felle aanbeten van bot en wijting en ondanks het mindere weer toch lekker gevist en we zijn maar juist onderweg naar huis en de hemel, huilt tranen met tuiten, wat een water komt er naar beneden en als we in ons kleine mooie dorpje komen, is het weer droog.

Heb nog een berg aas over, dus misschien later deze week????

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. huib > oktober 2, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Ondanks geen tong, goed om te lezen dat de wintervis weer komt.

  Groeten,Huib

 2. jack jozen > oktober 3, 2017

  Antwoord

  Hoi Pedro geen tong maar toch hele mooie vis word toch eens tijd dat je een goeie bakpan koopt dan hoef je die lekkere vis niet allemaal terug te zetten,wel weer mooie foto,s groetjes Jakie.

 3. Alain Tulleneers > oktober 3, 2017

  Antwoord

  Dag Peter
  Het wisselen van de wacht is in gezet,en de wintervis maakt zijn opwachting.dat is de tijd dat op de W.Schelde de grootste tongen worden gevangen.Volgende week gaan wij proberen.Groetjes Alain

 4. Nico > oktober 4, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Jammer dat er veel kleine wijtingen waren maar je bent er lekker op uitgewest met Marian. Mooi verslag en zeer leuke foto’s ook gemaakt van jullie vis sessie.

  Groetjes De Zeehondetemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *