Home Strand en kantvisserij Aan gestoken door het Tongvirus

Aan gestoken door het Tongvirus

Advertenties

Wat, als je bent aan gestoken door het tongvirus? Vorige week nog massa’s tong en andere vis, gisteren samen met mijn vrouw bleef de teller van het aantal tongen op 0 staan en ik kon er gewoon niet van slapen, begreep er niets meer van, kan ik het niet meer? Of wat? Het bleef maar gonzen in mijn hoofd deze ochtend en juist na 12u heb ik de knoop doorgehakt, het vrouwtje lief aangekeken en ben maar gegaan, op jacht naar de tong. Ik denk bij mijn eigen, plek zat, wie gaat er nu vissen met deze wind en kans op regen? Ja denk, de plaatsen van vorige week zijn bezet, dus weer maar naar een plek uit het verleden, die heel goed was en ik ben er alleen en na een eindje lopen, opgetuigd en in het laatst van de vloed, die hard is, met de wind mee, hebben we al heel snel beet.

Aan gestoken door het Tongvirus

Maar wat mot je ermee, zelfs onze kat lust ze niet meer? Ik kreeg via de gsm nog het advies van Sjakie om een goeie pan te kopen, maar nee, deze vis komt er bij mij niet in, basta! Inmiddels heb ik een Turkse buurman en ook die lust ze niet en eigenlijk is het maar heel goed dat er van die goeie mensen zijn als Sjakie en zijn maatje Henry, die samen hun uiterste best doen om de Botlek zo Bot vrij als mogelijk is, te houden, chappeau vrienden!

We gingen verder met vissen en een harde aanbeet brengt mij m’n eerste Nederlandse juist aan de maatse gul, 39cm en ik kan hem helaas niet meer laten zwemmen, zijn binnenste ligt eruit en dan eet ik hem liever op dan de krabben dat doen!

Aan gestoken door het Tongvirus

Het gaat maar door met het botten festival met het afgaand water.

Aan gestoken door het Tongvirus

Aan gestoken door het Tongvirus

Ik zit inmiddels met mijn handen in mijn haar, omdat het al bijna 19u is en de teller nog steeds op nul staat en wat ik ook probeer, bot en nog eens bot!

Dan komt eindelijk de schemer, gevolgd door complete duisternis en een gierende afgaande stroming en ineens zijn ze er weer!

Aan gestoken door het Tongvirus

Aan gestoken door het Tongvirus

Maar helaas blijft ook de bot, Sjakie en Henry, doe je best om van die plaag af te komen, volgende week!

Even later een doublet tong, waar een hele mooie bij zit en dan is het al 20u geweest en het ergste is, dat ik mijn afstotingsmedicatie vergeten ben in alle haast, dus ik moet opruimen, omdat deze voor 22u moeten ingenomen worden.

Aan gestoken door het Tongvirus

Ik heb beide hengels voor het laatst ingeworpen en ruim de reserve onderlijnen op en dan draai ik de andere binnen en wat een spijt dat ik weg moet, grrr. Op de eerste een juist aan de maatse tong en de laatste brengt nog een mooie lap!

Aan gestoken door het Tongvirus

Aan gestoken door het Tongvirus

Heb nog een bakje zagers over en de rest van de week kan ik niet meer gaan vissen, helaas! De Turkse visser hoeft het aas niet, hij stopt er ook mee, nou maar hopen dat ik ze nog even goed kan houden. Was een mooie avond, 6 tongen op een korte periode in het donker en alle 6 maats, dat maak je niet veel meer mee!

Gisteren met mijn vrouw was heel leuke en gezellig, maar dit vind ik persoonlijk toch leuker(nou hoop ik dat je het deze maal niet leest, Marian!).

Alle gene die nog moeten gaan vissen deze week, heel veel suc6 gewenst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. huib > oktober 3, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Goed gedaan!

  Groeten,
  Huib

 2. Jack > oktober 4, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter een mooi verslag en zoals altijd mooie foto,s blij dat je onze vis hebt terug gezet mijn pan staat al te wachten Hi Hi zonde dat je de medicatie vergeten was[ vergeten heb ik ook wel eens last van] anders was de buit vast nog wel wat groter geweest we horen elkaar nog groetjes je vrind Jackie.

 3. Nico > oktober 4, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter.De aanhouder wint weer nooit opgeven en zoals gewoonlijk een prachtig verslag er van gemaakt. En ook met mooie foto’s van je vis sessie jammer dat je medicatie niet bij had want dan had je er meer tongen uitgehaald.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Gijs > oktober 4, 2017

  Antwoord

  Lekker gevist hoor! En idd gezelschap is prettig maar vangen is nog prettiger! Tot snel,

  Groet Gijs

 5. Alain tulleneers > oktober 5, 2017

  Antwoord

  Hijla Peter
  Nooit twijfelen aan je zelf,want het komt altijd weer goed.Mooie tong voor de pan.je muizenissen uit je hoofd,wat wil je’ nog meer?
  Groetjes Alain

 6. Henry > oktober 7, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Net terug van mijn zonnige vakantie is het meteen genieten van je mooie visverslag met prachtige foto’s. Na zulke vangsten begint het overal te kriebelen en natuurlijk zal er op zeer korte termijn van ons wel weer een visavontuurtje bij jou op de mat vallen.
  We proberen uiteraard zeker om de Botlek botvrij te krijgen alhoewel ’n keertje tongen ook niet te versmaden is.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *