Home Visgids Oosterschelde Baarzen met Hans

Baarzen met Hans

Advertenties


Hallo Peter,

Vanmorgen in alle vroegte de boot gepakt en een Zeebaarsje proberen te vangen. Precies op Hoog water begon het feest en duurde slecht een klein uurtje. Ik wist er 11 Baarzen uit te trekken waarvan er 4 terug moesten, de rest waren leuke Baarzen van 50 cm tot 58 cm. Toen het toenemen van de stroming begon kwam het vuil weer voor de dag en werd ik weggepest, hahaaa…., maar toen had ik de buit al binnen. Hetzelde ga ik straks nog eens proberen, maar dan het avondtij.

Groetjes, Hans van Burg

Prostaff St. Croix

www.hengelsportvanderpoel.nl

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Bert Van Dyck > augustus 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Hans,

  Blij te horen dat aan “onze” kant de vangsten wat aantrekken. Morgenavond trek ik er ook op uit. Succes vanavond.

  Groetjes Bert

 2. Westlandse Willem > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Ik zie zo in diverse verslagen dat de “tevredenheidsfactor” m.b.t. de vislengte aardig zakkende is. Nu al worden baarzen rond 5o cm mooie baarzen genoemd.
  Ik weet wel, het is boven de minimummaat, maar toch!

 3. Bert Van Dyck > augustus 17, 2011

  Antwoord

  @ Willem

  baarzen rond de 50 cm zijn volgens mij “leuke” baarzen zoals Hans schreef. Ze geven immers aan licht materiaal een zeer leuke sport.
  Zeker in een seizoen waar het allemaal wat minder loopt mag Hans met recht en rede blij zijn met deze vangsten, zou ik in ieder geval ook zijn.

 4. hans > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Misschien waren het wel “Haringen” Willem.

  Ik ben een simpel mens en snel tevreden!!!

 5. Westlandse Willem > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Ik blijf zeebaarzen van rond 50 cm toch echt niet groot vinden. Gewoon een scholenbaarsje en dan kunnen die opeens wel gepromoveerd worden tot baarzen, maar dat op die manier ben je wel erg gauw tevreden. Als het nou om zoetwater baars zou gaan dan zou ik zeggen ok, dat is een mooie maar voor zeebaars…
  Aan de andere kant, een tevreden mens is meestal niet het minst prettige mens.

 6. hans > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Kijk, daar heb je wel een punt Willem: 50 cm is idd niet groot voor een zeebaars. Ik heb ze liever ook groter, en dat gebeurd dan ook zo nu en dan. Echter kon ik mijn vangstbericht noch mijn tevredenheid niet anders aankleden dan het werkelijk was.

  ZoetwaterBaarzen van 50 cm vang je ook niet zomaar. Je vangt eerder een Zeebaars van 75 cm denk ik. Geen vergelijking zou ik zeggen.

  Allé, de groeten Willem en vang ze!

  Hans

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Hans en Westlandse Willem,
  ik kan niet anders concluderen dat jullie beiden een leuke mail(reactie)uitwisseling hebben en vind dat jullie er beiden erg sportief mee omgaan, met wat een ander te woord stelt!
  Mijn complimenten!!

  Groetjes peter

 8. Hans > augustus 21, 2011

  Antwoord

  Nou Peter,

  Willem heeft een mening en dat mag he, ik kap dat niet af, maar geef er wel mijn ongezouten mening op terug. Gelukkig pakte Willem dat op dezelfde manier op.

  Er zijn genoeg andere sites en vissers waarbij je je mening niet mag geven en vaak smerig wordt afgeschilderd als je iets zegt wat niet in hun straatje past.

  groetjes,
  Hans

 9. Westlandse Willem > augustus 21, 2011

  Antwoord

  Gewoon een kwestie van alles in de juiste verhoudingen zien. Het gaat over vissen, niet over de grote vragen des levens of zo…
  Bovendien, gewoon netjes en respectvol met elkaar omgaan is iets heel normaals.

 10. Hans > augustus 21, 2011

  Antwoord

  Zo is het Willem!!!

  Thanks!!

 11. meunenmaaier > augustus 21, 2011

  Antwoord

  persoonlijk vind ik baarzen van 45 tot 50 cm veel lekkerder dan die boven de 60 komen…. Alles boven de 60 gooi ik meestal terug….nu wil dit jaar t geval dat ik haast nog geen zeebaars heb gehaakt.. 😉

  gr!

 12. Westlandse Willem > augustus 23, 2011

  Antwoord

  boven de 60 zijn ze ook gewoon ontzettend lekker, alleen moet je dat soort vissen anders bereiden dan de kleinere. Tijd en temperatuur moeten anders zijn. Ik heb diverse kook- en bakopleidingen gevolgd en er zit absoluut geen mindere smaak aan grotere vis, mits juist bereid.
  De meeste mensen laten vis so wie so veel te lang op het vuur. Bij rondvis moeten de lamellen heel zijn na de bereiding en wit/glazig. Bij platvis moet op de graat gebakken worden en dan moet het net niet meer rood zijn op de graat.
  Voorbeeld: een standaard gefileerd gulletje van ongeveer 55 centimer moet hooguit drie (liever 2) minuten op hoog vuur in de olijfolie (niet te veel)of croma gebakken worden, dan even draaien en die kant hooguit twee minuten. Met mes en vork eten, anders mis je daarna vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *