Home Gastvissers Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Advertenties

Hoi Peter en andere lezers,

De weersvoorspelling voor zaterdag 21-11 waren niet echt om enthousiast van te worden. In de ochtend windkracht 5/6 oplopend naar windkracht 7/8 in de middag, regenbuien met hagel en kans op onweer. Prachtig weertje om een wedstrijd te hebben van WSV REIMERSWAAL op het strand van Zoutelande. NIET DUS!! Vrijdag toch maar pieren gehaald bij Fam. van Dixhoorn die er zoals altijd weer goed verzorgd uitzagen. Nog even langs hengelsport van der Poel voor de laatste spulletjes en wie denk je dat je daar tegen komt, jawel de meest fanatieke sportvisser van de Wouwse Plantage: Peter Schuurbiers. Na een gezellig praatje met Peter en Henk van der Poel naar Krabbendijke gereden voor een paar slikzagertjes en uit de vriezer kwamen nog wat mesheften, later nog wat tappen gekregen dus aas was geen probleem. Zaterdagochtend om 10.00 uur kwam Kees Schouten mij ophalen om samen naar Zoutelande te rijden omdat mijn vaste vismaat Richard Boone deze wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. Aangekomen in Zoutelande snel het waadpak en overlevingsjas aan omdat het water uit de lucht kwam stromen. Gelukkig was het bij het inschrijven even droog. Toen we de duinen overstaken zagen we dat het water nog onderaan de duinen stond, dat was wel even een tegenvaller omdat je dan de eerste anderhalf uur geen wintervis hoefde te verwachten want de afstand naar het diepere water was gewoon te ver om er te komen.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Rond 12.00 klonk het beginsignaal en vlogen de loodjes het woelige water in. Sommige probeerden toch over de branding te komen terwijl anderen onder de kant een bot of zeebaars probeerden te verleiden. Na de 1e keer ver gegooid te hebben zag ik al snel dat ikzelf en de rest er niet kwamen. Snel een andere lijn pakken voor onder de kant, klein piertje en 2 slikjes erop en maar op 30/40 meter proberen. Tot mijn verbazing hing er een kwartier later een botje aan.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Ondertussen was het water al wat gezakt zodat we met waadpak aan een 30 meter in het water konden lopen, dan maar op z’n hardst smijten. Na dik anderhalf uur zag ik Marco Mol de eerst wintervis uit het water draaien in de vorm van een schar, we konden er nu dus komen al was het nog geen tien om door het water te waden met een branding van ongeveer 1.5 meter. De volgende draai voelde ik dat er vis aan zat, doordraaien was noodzakelijk omdat de beruchte kleiranden nog niet echt minder zijn geworden. In de branding kwam mijn lijn net in een golf terecht en zag ik 3 wijtingen boven komen, jammer genoeg zaten er nog maar 2 aan toen mijn onderlijn op het strand lag, de branding had een wijting eraf geslagen.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Na 2 uur konden we eindelijk fatsoenlijk vissen aan de waterlijn en toen kwamen de wijtingen en enkele scharren met regelmaat het strand op.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Vooral bij Marco Mol, Kees Schouten en ikzelf ging het goed en hebben we weinig draaien zonder vis gehad de laatste 2 uur. Marco Mol had geluk dat hij meerdere triplet’s kon vangen, en wist zo de wedstrijd te winnen met 25 vissen.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Ikzelf werd 2e met 19 vissen en Kees Schouten werd 3e met 18 vissen.Onze WK visser Maarten van Beek (12 jaar)die mee mocht doen aan het WK voor jeugd een paar maanden terug aan Domburg wist heel knap 18 vissen te vangen in deze moeilijke weersomstandigheden. Omdat ik 1 van de controleurs was had ik een paar maatse wijtingen meegenomen naar huis om deze om te toveren in heerlijke filetjes die nu in de vriezer liggen te wachten totdat de olie warm is.

Joost, Strandwedstrijd WSV Reimerswaal

Persoonlijk vind ik kibbeling van wijting de lekkerste kibbeling die er is. Omdat het weer zo slecht was jammer genoeg niet veel foto’s kunnen nemen.

Met vriendelijke groet,

Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > november 23, 2015

    Antwoord

    Hey Joost, mooi gedaan weer! Je laat toch zien, dat je aardig kan vissen, telkens in jullie club wedstrijden.
    Ik moet af en toe onze geweldige sponsoren, ook eens bezoeken of mee vissen nemen, vind ik leuk en zo hoort het!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *