Home Gastvissers Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Advertenties

Beste visvrienden,

Dinsdag 2 mei hadden we weer een visdagje gepland en om 10.45 uur arriveerde m’n trouwe maatje Jack, we hadden net mijn visatributen in de auto liggen toen het stilletjes begon te regenen. Onder het motto; “Als we niet nat worden van de regen worden we het wel van ons gezever!!” tuften we zoals altijd goedgemutst richting Zeeland. Bij onze steekplaats aangekomen regende het ondanks enkele schietgebedjes helaas nog steeds, dus gewapend met laarzen, regenjassen etc. het strand op. Gelukkig had m’n maatje op de vrijmarkt met Koningsdag enkele zeer solide bretels op de kop kunnen tikken en doordat we dit keer dus geen oponthoud hadden omdat het kruis tussen de knieën hing hadden we in vrij korte tijd een mooi partijtje aas bij elkaar. Ondanks de regen waren er toch ook nog een achttal andere aasstekers druk bezig hun emmertjes te vullen. We besloten omdat het nog steeds regende ons aas op de vis stek netjes te verpakken omdat anders onze kranten zeiknat werden.

Ook hadden we bij onze laatste vissessie afgesproken dat we eens ’n ander stekje zouden gaan proberen en reden we dit keer naar Rozenburg. Toen we bij het Calandkanaal aan kwamen was het gelukkig droog en konden onder een spaarzaam zonnetje onze hengels in gereedheid brengen en ons aas verpakken. Er stond nog een fris koud windje maar de hogere dijk achter ons gaf een goede bescherming en om ± 16.00 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte nat. Nu maar wachten wat er komen zou, links en rechts van ons arriveerden gelijktijdig vader en moeder reiger waarschijnlijk afwachtend op de ondermaatse vis.

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Na enkele worpen, de krabben waren goed aanwezig, had ik een vastzitter en verspeelde helaas mijn lijn dus, voorslag, onderlijn en lood vervangen en weer lekker doorvissen. Ook m’n maatje had even later een vastzitter terwijl ik ondertussen een paar leuke tikken op m’n topje kreeg en een mooie schar naar boven takelde, de eerste vis was een feit.

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Een poosje nadien verspeelde Jack zijn 2e lijn maar nu bracht hij echter een grote kluwen andere vislijn vergezeld van lood en verschillende onderlijnen mee op de kant. Nadat ie hier had uitgezocht wat nog bruikbaar was verdween de rest in onze vuiniszak, het is nog steeds onvoorstelbaar wat sommige hengelsporters achterlaten!!!

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Er volgden nu met regelmaat vangsten van veelal ondermaatse vis, de meeste hiervan kregen niet de kans om groter te groeien want meteen nadat we ze teruggooiden en ze het oppervlaktewater raakten werden ze bijna onmiddellijk opgeschrokt door Fred en Wilma reiger die klaarblijkelijk niet voor niets langs ons waren gaan zitten.

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Wat later viel jammer genoeg de stroming helemaal weg en kregen we geen enkel tikje meer op onze toppen. Verre worpen of dichtbij, wapperlijnen of afhouders, het maakte allemaal niks uit, de enige die onze haken kaal vraten waren de krabben. Een eind verder stonden nog enkele ander vissers en ook bij hen werd weinig tot geen vis aan wal getakeld, wat later kwam ook Tim, een jongeman uit Vlaardingen, eventjes poolshoogte nemen. Deze zat achter ons, aan de andere kant van de weg , aan de Waterweg te vissen maar ook hij kreeg weinig tot geen aanbeten, we konden hem echter wel heel blij maken met enkele zagers. Onze hoop was helemaal gevestigd op het komende afgaand tij omdat er dan waarschijnlijk weer wat stroming zou komen. Wat later konden we inderdaad zelfs enkele doubletten vis naar boven halen maar ook nu was het merendeel ondermaats.

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Uiteraard kregen we hiervoor telkenmale als bedankje een luid gekwetter van de familie reiger. Rond 22.00 uur zagen we dat de andere vissers hun boeltje aan het inpakken waren en kregen we wederom nog een bezoekje van Tim die ook alles al opgeruimd had. Jack takelde, terwijl we gezellig zaten te keuvelen, nog een wijtingkje naar boven die, doordat ie waarschijnlijk al wat langer was gehaakt, helemaal was aangevreten door de krabben. ( zie foto)

Vissen aan het Callandkanaal, Henry en Jack

Ook wij besloten om onze spullen in te gaan pakken en gaven Tim ons overgebleven aas, 2 pakjes zagers en enkele pakjes pieren. Het is lang geleden dat we een jongeman zo blij en dankbaar hebben gezien met dit aanbod, voor ons is het natuurlijk alleen maar leuk als we hiermee een andere visser blij kunnen maken. Al met al, ondanks een begin met regen en een tegenvallend ander stekje hebben we toch weer een leuk en gezellig visdagje gehad. Voor de pan hadden we 7 scharren en 1 mooie wijting dus toch ook weer ’n lekker maaltje vis. Voor iedereen plezierige visdagen en een goede vangst.

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 5, 2017

  Antwoord

  Mijnheer pastoor, ik vind het weer helemaal te gek, leuke visdag met je maatje en een fantastisch mooie preek! Tot de volgende!

  Groetjes Peter

 2. Jack > mei 5, 2017

  Antwoord

  Hallo medevissers zoals jullie zien is het mijn maatje het zeveren nog niet verleerd,we hebben al bij al toch nog een leuke visdag gehad ondanks de regen met daarna zonneschijn maar de vangsten vielen weer tegen zoals de laatste tijd steeds het geval is tegen,maar de aanhouder wint.Als Tim dit leest dan hoop ik dat hij met zijn aas wel goed heeft gevangen dan kunnen wij misschien ook weer een nieuwe stek proberen,nu moet ik stoppen want de stofzuiger staat te wachten hi hi ,groetjes Jack.

 3. Alain Tulleneers > mei 5, 2017

  Antwoord

  Heeeey Jack & Henry
  Ik heb een verslag gelezen van twee knappe senioren,met een hapje een drankje een visje voor de pan,met mooie foto’s en een knap verslag.Groetjes Alain

 4. hans de bruijn > mei 5, 2017

  Antwoord

  Beste Henry en Jack.
  Wat een schitterend verslag veel werk van gemaakt en jullie zullen wel weer gelachen hebben alltid maten voor ever toppie.
  Groetjes Hans

 5. Nico > mei 5, 2017

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Alle eerst weer een prachtig verslag met mooie foto’s er bij.
  Natuurlijk ook samen weer enorm plezier gehad mooi mannen en gelachen toppie.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. Jack Peelman > mei 5, 2017

  Antwoord

  Fijn verslag alweer, ik lees ze met plezier.
  Chapeau dat jullie eerst gaan spitten om vervolgens te vissen! Dat zijn lange intensieve dagen.

 7. jack jozen > mei 7, 2017

  Antwoord

  Wij hadden wel een reactie verwacht van TIM of hij nog iets gevangen had met het aas en dan had ik hem ook nog iets willen vragen over een nieuwe stek,maar ik nog geen berichtje van hem groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *