Home Gastvissers Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Advertenties

WRAKKEN MARATHON

Nadat de Valkyrie voor vrijdag 11 september het wrakvissen had afgeblazen wegens teveel wind, en de boot die op de kant stond met een afgebroken schroef,ging het een visloos weekend worden. Ik had dat op fb gezet,laat Ludo v/d Marie-Louise daarop reageren met de mededeling dat er nog plaats was bij hem. dus wrakvissen zondag 13 september,vertrekken 006 uur Neeltje Jans de steiger verder als de Big Marlin en de ZeeArend.

Nadat s’nachts de nodige buien hun lading hadden gelost,was het om 003 uur droog om alles in te laden. Zonder verkeer is het een plezier om de kleine 200 km naar Neeltje Jans te rijden. In Zeeland is ons maar één auto voorbij gereden.Dus mooi op tijd terplekke.

Onze benodigdheden voor een dag te wrakken aan boord gesleept en ons geïnstalleerd midscheeps bakboord. We zaten aan bakboord met 5 en stuurboord met 4 vissers toen nog 3 vissers aankwamen en zich posteerde naast ons. Wat resulteerde in de gekke verhouding 8 man bb en 4 man stuurboord en niemand op de 5 meter achterkant van de dame, eigenaardig want normaal gezien zitten we toch graag….

Om 6h30 waren we de Roompotsluis door,het gas erop en hopelijk op weg naar een leuke visdag.

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Bij het wegvaren stond toch nog een mooi golfje tegen. Na een half uur kwam al iemand vragen wanneer we begonnen met vissen. Na anderhalf uur varen nadert ge de ankerplaats v/d grote zeeschepen en wat verder liggen de wrakken die ook bevist worden door de Big Marlin en de ZeeArend.

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

We waren moederziel alleen en hebben een groot aantal wrakken afgedweild,met pover resultaat,wel overal steenbolk van klein formaat. De drie man links van mij viste met pilkertjes van 100 gram een systeem wat toegepast wordt bij het zeebaars vissen met 6 man op de boot.Intussen ook wat personeel met de Neptunus ziekte.De klap op de vuurpijl kwam toen we de schipper achter onze rug hoorde vragen ,wat zijt gij aan het doen? een van de volgelingen van Petrus was met twee hengels bezig. Op een gegeven moment zaten we in de Engelse territoriale wateren,en hier veranderde van alles. De golven vlakte af,de stroming veranderde van richting,ik denk dat dat het signaal van Neptunus was aan de gulle n jullie mogen.De steenbolken beten of hun leven ervan af hing,het lood raakte de grond of het wrak en de hengels klapperde. ook kwam er regelmatig een gul binnen.

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Maar ze zaten niet dik,zodat we verschillende wrakken hebben aan gedaan. Ludo heeft zich uit gesloofd en zoveel wrakken gedaan dat we 4 uren varen van Neeltje jans onze vis hebben moeten halen. De schipper heeft wel een eigenaardige gewoonte : hij zegt lijnen binnen halen en bijna gelijk tijdig geeft hij gas,terwijl we van 50 meter diep moeten binnen draaien.Hierover heb ik telefonisch met hem gepraat en de uitleg was dat de mensen niet ophalen als hij dat vraagt.

Om 1600 uur werd de boeg richting Nederland gekeerd gas erop en op een vlakke zee naar de thuishaven dat ging 11/2 uur lekker op een vlakke zee. Het weer verslechterde golfjes werden golven ,regen kon er ook nog bij,aan dek was niets meer te zoeken. Na 21/2 uur zwoegen lagen we aan de steiger. Vaartijd met schutten 4 uur. S’morgens om 5h30 op de boot en om 20h30 ervan af dan mag ik zeker de titel wrak marathon gebruiken.

Epiloog

Allereerst dank je Ludo voor de heel lange dag en inspanningen voor honderd en een wrak uit te proberen. Ook een welgemeende proficiat met de Marie-Louise een kranige meid op hobbelig water.

Vandaag hadden de gullen de voorkeur om pieren te happen in combinatie met oranje/gele octopus Mijn altijd vangende gemarineerde meshelften waren goed voor steenbolk geen gul kunnen verleiden.

De drie mannen met de lichte pilkershadden 2 pollaken van +/- 50 cm 1 rode poon wat steenbolk en horsmakreel. Bij Isi en Alain ,viel de trippel Gul van Isi op en bij Alain de mooi gekleurde wrakgul

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Vandaag dubbele boekhouding: vis Isi en Alain : 65 steenbolken – 12 gullen grootste 65 cm. 3kg.150 vissoorten over de hele boot : horsmakreel-rode poon-wijting-pollak-steenbolk en gul

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Alain en Isi op de Wrakken met Northseacharters

Verspeeld materiaal : 10 drie haaks paternoster 1 pilker 500 gram 17 X 400 gr. lood

Mijn rug is al een maand waardeloos,na het wrakvissen niets meer kunnen doen Isi heeft alles naar de auto gebracht. Gisteren alle vis gefileerd.En vandaag op aandringen van mijn vrouw naar de huis dokter geweest. Omdat ik einde v/d maand weer wil wrakken,2 soorten medicijnen voor geschreven,een moet nog gemaakt worden en is alleen voor wrakvissers met een sterke maag.Hopelijk werkt het.

Alain Tulleneers Lanaken 15 september 2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 16, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain,
  ten eerste denk ik dat of je lens vuil is, of je camera is versleten, omdat de foto’s erg flets zijn, behalve die van dichtbij, van de kisten met vis.

  Wat de Marathons betreft, die heb ik er ook al een paar mee gemaakt bij Ludo en dus heb ik allang geleden besloten om niet meer naar de wrakken te gaan, ik was een keer pas tegen 10 uur bij de auto terug, een wrakken tocht is gebruikelijk 12 uur, dus om 6 uur terug, maar er zijn er veel die wel langer willen vissen en dan hebben ze aan Ludo een hele goeie, want die doet wat de klant wilt, hij vergeet alleen dat ze dit misschien niet allemaal willen zolang?

  Wat het verkassen betreft, heb ik hem lang geleden ook al gevraagd, of hij niet een claxon of een bel kon plaatsen?

  Maar het goede nieuws is wel, dat zijn boot top in orde is, als de nieuwe winch erop zit! Erg veel plaats om de vissen met de nieuwe look!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > september 16, 2015

  Antwoord

  Dag Peter
  De winch zit erop.
  het voordeel van laat terug komen is dat het verkeer op de E314 menselijk is.
  Groetjes Alain

 3. Nico > september 16, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain. Toch zo te zien op de foto”s is er niet slecht gevangen door allemaal.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. jack > september 16, 2015

  Antwoord

  hoi alain ouwe reus nie kapot te krijgen he dan heb je echt een lange dag gehad en ook toch behoorlijk wat vis. Had Ludo ook weer zijn grote uitsmijters? het is wel een schipper die zijn best doet voor zijn klanten he Had je ook weer zo veel plezier gehad als met de sponsertocht? gr jack

 5. bruyninckx alex > september 16, 2015

  Antwoord

  beste mannen, zij tevreden dat ludo zo lang wil vissen, elders wordt er om 06.00h uitgevaren en om 16.00h terug binnen ? is dat beter dan ? Neem bv de zeearend: deze vaart om 6h uit, 2 en 1/2 a 3 uur varen, max.5 uur vissen ( zonder nog wat andere wrakken te zoeken ) en terug naar de haven, om 16.00 a 16.30h terug binnen te zijn. geef mij Ludo dan maar, liever 3 uur langer vissen dan 2 uur in de file te staan.

  groetjes, v/d loodwinkel.

 6. Peter(Fishguppy) > september 16, 2015

  Antwoord

  Volkomen gelijk,
  Alex, maar mijn persoonlijke omstandigheden laten het niet toe, om zo lang te takelen. Voor de rest heb je volkomen gelijk, een van de beste, misschien wel DE beste schipper van allen!

  Groetjes Peter

 7. jan > september 24, 2015

  Antwoord

  Alain. WAT EN vangsten op de boot en de emmers vol met je groepje mensen mooi gedaan veel succes nog van deze kant MVG…jan de strandjutter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *