Home Visgids Oosterschelde Meerdaagse Baars sessie met Hans

Meerdaagse Baars sessie met Hans

Advertenties


Hallo Peter, Na enkele dagen of eigenlijk nachten wat uurtjes te hebben gevist wist ik links en rechts wat foto’s te nemen.

 Meerdaagse Baars sessie met Hans

De vangsten vallen eigenlijk nog wat tegen en de ene avond is de andere niet zoals dat met elke discipline van de hengelsport vaak gaat. Klagen doe ik zeker niet, ik heb tot nu toe prachtige nachten beleefd met leuke vangsten en soms totale windstilte waarbij het water dan zo vlak als een spiegetje is en er werklijk vanalles aan de oppervlakte waar te nemen is. Iemand die van water en vissen houd kan hier alleen maar van genieten.

Meerdaagse Baars sessie met Hans

Enkele collega-vissers vissen en vangen ook goed, echter wel alleen met de zager en vangen qua formaat en aantal eigenlijk het zelfde als mijn maten en ik met kunstaas. Dat geeft aan dat ieders tactiek en techniek zijn vruchten afwerpt, zolang je maar vertrouwen hebt en je jezelf 100% concentreert op die bewuste techniek.

 Meerdaagse Baars sessie met Hans

Opvallend genoeg is dat iedereen weer opmerkt dat er aan de plug vrijwel niets wordt gevagen in onze regio. Hopelijk komt dat nog, want er is niets mooier dan een harde klap op een plugje. Daarmee stellen we gelijk ook vast dat er alleen Baars op de grond wordt gevangen, en in ons geval allemaal op de GT 9 Shad (Verkrijgbaar bij www.hengelsportvanderpoel.nl). Meerdaagse Baars sessie met Hans

Een uitzonder op de regel is onze vriend Jack (is ook geen gewone, hahaaa…) die vangt ook regelmatig aan de zager onder de dobber. In geval van de GT 9; Vis niet zwaarder dan nodig, maar zorg wel dat je aasje contact blijft houden met de bodem, voel je geen bodem dan blijf je visloos, vaak is dan een iets zwaarder jigkopje weer het geen wat je nodig hebt om die bodem te voelen, dat wisselt zich af gedurende het tij waarbij altijd momenten zijn dat het harder of zachter stroomt. Dus een beetje focus en aanpassingsvermogen is noodzakelijk. Meerdaagse Baars sessie met Hans

Succes en vang ze.

Groeten, Hans van Burg Prostaff St. Croix

Team www.hengelsportvanderpoel.nl

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans.
  Leuk bericht met mooie vissen, hopelijk vang ik morgen mijn eerste baars met mijn bootje?
  Tips zijn welkom.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *