Home Strand en kantvisserij Solo op Tong vissen aan de Waterweg

Solo op Tong vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, de leeglopers die over waren dinsdag waren nog goed om mee te vissen, maar op tong vissen vraagt toch iets meer dan leeglopers, dus 5 ons kweekzagertjes besteld bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas en die waren weer prachtig, mooi van kleur en klein! Afgelopen middag nog wat lijntjes geknoopt met haaklijntjes, kort en van gevlochten lijn, voor mij de enige manier voor op tong vissen, vanwege de beste aasaanbieding, strak aan de grond.

Rond middernacht reed ik richting de Europoort, over de nieuwe baan en vergeten dat hij 7 oktober afgesloten was, dus wat om moeten rijden en net na 1u kom ik op de beoogde stek en deze staat vol, dus naar een andere stek, daar staat pas 1 visser en ik sta al snel te vissen, de andere visser is al opgeruimd en gaat weg, maar komt nog even een praatje maken, hij blijkt een broer van Ramesh Doerga, die ik nog ken van facebook en hij verteld trots dat hij vandaag een gul heeft gevangen, van 40 cm en ook nog een zeebaarsje net onder de maat en een tongetje van 23 cm en wat botjes en hij stond er al om 14u in de middag, maar nu was de vangst klaar en als we staan te praten, zegt hij, je hebt beet, maar had het al lang gezien, maar fanatiek moet je niet zijn bij het tongvissen vertel ik hem.

Ik ga draaien en vang een leuk tongetje.

De andere brengt een bot en mijn buurman staat een 10 minuten bij mij en ik heb beet aan de lopende band en vang een 5 tal botten waarvan 3 Buuv botten en hij zegt, ik krijg gewoon spontaan zin om weer te gaan vissen en zo gezegd zo gedaan, even later staat ie weer gezellig te vissen.

We vangen wat grondels, kleine botjes en palinkjes als hij even later weer bij mij staat te buurten, zien we weer een hele mooie beet, agressief in het begin en stiltes volgen tussen de harde aanbeten en hij draait zwaar en loopt 2 keer vast, maar ik krijg hem weer los en als ie aan de kant ligt, is het een mooie korte dikke op het eerste gezicht, maar hij blijkt toch nog 34 cm te zijn.

Ik ben er in ieder geval blij mee! We vissen door en er breekt een periode aan van stilte en flauwe beetjes en de buurman zit zonder aas en ruimt weer op en dan zitten we al tegen 4 uur en we nemen afscheid, was gezellig buurman! Voordat hij gaat, zegt hij, meestal gaan ze nu beginnen, 2 uur na hoog water en ik loop terug naar mijn hengels en ik zie mooie aanbeten op beide hengels, die ondanks we rond dood getij zitten, een flink stuk afgedreven zijn met afgaand water, de eerste probeer ik in te draaien en voel wel vis, maar loopt vast en ik kan niet anders dan stuk trekken en op nieuw een onderlijn eraan, nieuwe poging, ook de 2e, van hetzelfde laken een pak, alles kwijt en als ik 5 lijnen heb afgetrokken, besluit ik voor de drukte het hazepad te kiezen. Wat moet dat wel niet zijn, als je veel stroming hebt?

Ik neem mee, 2 leuke tongen en 3 Buuv botjes.

Ik moet zeggen, dat ik dinsdag na het vissen steen kapot zat en ik steek dat toch op het pieren steken, zo’n pijn in mijn lende en nu heb ik het aas gekocht, plus wat ik over had, de leeglopers, waar ik 3 palinkjes mee gevangen heb, een pink dik! Vandaag voor de rest geen pijn, dus voortaan verstandig wezen en gewoon het aas kopen!

Tot de volgende,

groetjes Peter(Fishguppy)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Stefan > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter, fijn dat je de motivatie gevonden hebt, hopelijk blijft dat zo, ondanks de matige vangsten, vervelend van de vastlopers zeg, anders had je er vast een paar extra gevangen, maar je had actie op de toppen en een paar tongen voor de pan in ieder geval. Komend weekend ga ik het ook weer eens proberen.
  Groeten, Stefan

 2. Leen > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter
  Het ziet ernaar uit dat de vis toch een beetje gaat happen nu
  En de vangsten wat toenemen
  Ga mijn hengels ook maar weer eens uit het vet halen
  Groetjes leen

 3. Gino > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hej Peter,

  Jammer dat je stek druk bezet was….ik denk wel te weten waar dit was maar ssst. Dat is altijd een domper en moet je toch een stekkie kiezen waarvan je denkt hm zou dit het wel zijn! Toch nog wat vis op de kant al is het geen vetpot maar het is niet anders.
  Helaas ook veel vastlopers dat is nooit de bedoeling…kost altijd geld. Het aas ga ik ook liever kopen dan de rug naar de klote te doen en je kan er op rekenen dat het steeds in orde is bij de Dixhoorn.
  Succes bij de volgende.

  grtjs Gino

 4. Frank > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Goed gedaan makker,de kop is eraf.
  Die pierenriek kan weer in de kast ,mijn lende was er ook niet blij mee maar een beetje beweging kan geen kwaad denk ik dan maar ,haa.
  Toch weer 2 mooi Tongen en de buurvrouw blij.
  Nu maar hopen dat het door zet met die vis,kunnen we nog mooie vangsten maken.

  Groetjes Frank

 5. Nico > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter. Jammer van die vast lopers wie weet had je dan meer Tong gevangen. Maar die paar die je heb laat die maar smaken aan die kant. Leuke foto’s gemaakt en daarvan met een mooi verslagje er bij. En morgen is het dan weer zo ver je wordt weer een jaartje ouder he. En wat jij al zei je kan beter aas kopen dan je rug belasten dan. Voor morgen alvast een heel fijne verjaardag daar toegewenst proost.

  Groetjes. Nico

 6. ies > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hey Peter, wijsheid komt met de jaren en ik lees net dat je morgen weer wat wijzer bent, bij deze alvast gefeliciteerd. Ja dat spitten dat wil wat en hoewel ik best wel jaloers ben op Henry en Jack dat zij dat nog fluitend kunnen( zou bij mij ook zijn maar dan van het piepend protesteren van mijn longen) nam ik ook voor jou mijn petje af. Zo te lezen heb je het weer goed naar je zin gehad met veel beet op de toppen, jammer dat het dan vergalt wordt door het vastlopen van de lijnen met breuk tot gevolg. Voor je volgende sessie uiteraard meer target vissen toegewenst en zonder vast lopers .
  Groetjes Ies

 7. Jack Jozen > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Pedro
  Zo je hebt toch weer van het zilte nat geproefd en dat smaakt zeker naar meer ja jammer zoals iedereen al zegt van die vastlopers komt dikwijls toch ook dat er veel met nylon gevist wordt want soms haal hele kluwen boven . Maar je hebt er weer een paar gevangen voor het panneke en de buurvrouw weer blij zo hou je de geest er in de buurt en nu maar op naar de volgende sessie . En morgen Hieperdepieper Hoera Gefeliciteerd weer een jaartje er bij straks haal je me nog in Ha,
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Eldert > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Ha Peter
  Jammer van die vastlopers . Maar toch heb je dan weer vis gezien. En dan ook nog wat tongen. Gefeliciteerd alvast met je verjaardag . Have a nice day .
  Groeten Eldert

 9. Kees Michielsen > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Mooi verslag Peter!!
  Jammer van de vastlopers maar dat hoort er daar wel een beetje bij denk ik..

  Groeten
  Kees

 10. hugo > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,
  Klote als de beoogde stek vol zit, dan moet men alternatieven zoeken en loopt het dikwijls in de soep. Toch wat tong gevangen dat kan niet iedereen vertellen die dezer dagen gaat vissen. Maar al die vastlopers man daar wordt een mens toch niet blij van hè, kost moeite en geld. Dat de wintervis maar snel aankomt dat we ons wat kunnen amuseren op de wijting en misschien een vette najaars tong. Aas kopen doe ik ook al enkele jaren, mijn rug is ook niet meer wat het was en mijn schouder al niet beter. Hoe noemen ze dat alweer OUD worden zeker ha ha. Morgen 8 oktober je verjaardag lees ik net, gefeliciteerd (hoeveel kaarsjes mag je uit blazen) ik op 20 oktober 66. Dat je nog vele jaren gezond en wel aan de waterkant mag staan.

  Groetjes Hugo

 11. Henry > oktober 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Een mooi verslag van ’n doorgewinterde tongenmepper. Het tijdstip waarop jij begint te vissen kruipen wij oudjes in ons mandje. Jammer als je beoogde stek bezet is door andere vissers, ook wij hadden dat bij onze laatste sessie maar…….de Waterweg is groot , helaas zwemt niet overal de vis op het moment dat je er bent.Toch op de ouderwetse manier, zoals je het ons lang geleden geleerd hebt, weer enkele mooie scheefsmoelen op de kant getakeld, Chapeau !! Jammer van de vastlopers maar ook dat overkomt menig visser wel eens maar na 5 lijnen wordt je dat wel spuugzat. Al met al een leuke visserij, met de vis waar wij al blij van worden verwen jij het poesje van de buurvrouw.!!! Ook van mijn zijde natuurlijk Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er samen met je gezin ’n feestelijke dag van.
  Groetjes, Henry

 12. Fishguppy > oktober 8, 2022

  Antwoord

  Beste visvienden, bedankt voor jullie leuke reacties en felicitaties, al weer 62 jaar, gaat snel als je ouder word!.

  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *