Home Gastvissers Vissen aan Maassluis

Vissen aan Maassluis

Advertenties

Vissers,

Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn vismaat met de vraag of ik ook last van vangstdrang had. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, het was veel te lang geleden dat we op het zoute hadden gevist. Maar dan de grote vraag waar kunnen we überhaupt iets vangen. Normaal gesproken vissen we regelmatig in en rondom Vlaardingen op de tong. Zou de wijting en wellicht een gulletje ook in Vlaardingen zwemmen of kunnen we dan beter richting Maassluis waar we beide nog nooit gevist hadden. Na speurwerk op internet en wat mensen gesproken te hebben is de keuze gevallen op Maassluis en hier hebben we geen spijt van gehad. We hebben gevist van 17.30 tot 22.30 met opkomend water en als aas pieren en zagers. De onderlijnen waren variërende lijnen maar hier konden we niet veem verschil in ontdekken. We vingen beide bij de eerste worp al (kleine wijting) en dit beloofde een drukke avond te worden. We hebben de hele avond vis gevangen en met 3 tegelijk was geen uitzondering.

Vissen aan Maassluis

Vissen aan Maassluis

De meeste waren ondermaats maar ook zeker enkele maatse en nog een tiental scharren erbij. Op een bepaald moment kreeg ik een mooie beet en het draaide heel zwaar, ik voelde het bonken van een Gul maar ik kreeg hem niet aan het water oppervlak. Net voor de kant dook hij de stenen in en helaas alles weg, de vraag blijft hoe groot…. ach iedere vissers kent dit gevoel. Eind van de avond hebben we geschat een 40-50 vissen de man gevangen en hebben we er een nieuwe stek bij. Er staat hier wel beduidend meer stroom en drukkere scheepvaart.

Op naar de volgende sessie

Gr Jacky

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 4, 2019

  Antwoord

  Hey Jacky, ik ken de stek, 3 jaar geleden barste het er van de schar en ook mooi gul aanbeten, die ik helaas ook niet kon verzilveren om het zelfde feit als jij.
  Had er pas nog 2 uit Veldhoven naar verwezen, maar ze hebben toch anders besloten.

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > maart 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Jacky bijna naamgenoot, dan hebben jullie toch weer een mooie visdag gehad beter als wij .Ja de Veldhovenaren zijn een beetje eigenwijs he. Misschien komen we elkaar nog wel eens tegen als wij ook eens richting Maassluis gaan .groetjes Jack.

 3. Nico > maart 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Jacky. Jammer van die ene grote die je heb verspeeld altijd zonde he. Maar voor de rest een leuk verslag en met mooie foto’s er bij .

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Henry > maart 5, 2019

  Antwoord

  Halloo Jacky,

  De stek is bij ons bekend, evenals wij helaas veel ondermaatse wijting en als je eindelijk die aanbeet hebt van de gul is het knap lullig as ie net voor je neus in de stene duikt, ik denk dat meerdere kantvissers dit gevoel wel kennen!!!
  Toch ’n leuk dagje gehad met veel aanbeten en daar gaat het uiteindelijk om.

  Groetjes, Henry

 5. Robin > maart 13, 2019

  Antwoord

  Hey Jacky fijn te horen dat er nog iemand zijn visje vangt rondom de europoort.het is op het moment een erg taaie visserij, en over het weer maar niet gesproken man man . Ken me niet herinneren dat je gewoon al bijna 2 weken nauwelijks een moment heb van zo lekker weer er even op uit. En dan nog het vele regenwater wat de waterweg geen goed zal doen de aankomende weken.
  zet uhm op mannen hopen op mooiere tijden. En jack! de volhouders vangen altijd een visje.
  Groetjes robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *