Home Strand en kantvisserij West kapelle Solo

West kapelle Solo

Advertenties


Deze ochtend loopt om 2 uur de wekker af en na mijn dialyse en een ontbijtje, de spullen in de auto en het aas uit de koeling en karren maar en om 4 uur ben ik op de stek aan de Baaiweg, alleen is het erg moeilijk om een punt van herkenning te vinden in het donker, ook niet met het hoofdlampje, dan maar op goed geluk gaan staan, waar ik denk dat het was. Deze maal op beide hengels de strenn 16/100ste om extra ver te kunnen werpen, omdat ik verwacht dat de vis erg ver zit. Er staat een zuidwestenwind, wat hier schuin van links op de kop is, dus tegen de stroming in, wat de zee erg ruw maakt, maar dit zorgt er ook voor dat je weinig last van drift hebt, dus eigenlijk ideaal.

Voor alsnog gebeurt er weinig en het is pas als ik voor de derde maal met beide hengels heb ingeworpen, dat ik voor het eerst een mooie tongenklap krijg, maar helaas, hij hangt niet! Maar op de andere krijg ik ook kleine tikjes en daar zit wel een tongetje aan.

West kapelle Solo

Even later weer kleine tikjes en dan ineens erg felle trekken op de hengel, maar hij draait niet als een haai, maar wel zwaar en het is een doublet, tong en paling.

West kapelle Solo

Dan is het inmiddels al 6 uur en het daarop volgende uur is het totaal niets meer en begint het ook nog te regenen, dus ik wil op gaan ruimen en op mijn laatste hengel zie ik dan weer kleine aanbeetjes en het voelt goed aan en de verrassing is weer compleet, een doublet in daglicht.

West kapelle Solo

Ik werp deze hengel meteen weer terug en ook de andere tuig ik weer op, maar als ik een half uur verder ben, heb ik na 3 keer inwerpen met beide stokken, niets meer gezien, tja dat is tongvissen he, alles of niets!

Ik weet haast zeker dat als je een volledig getij afvist over hoogwater heen en dan de eerste uren afgaand, dat je ook bij daglicht super kunt vangen in deze periode. Maar dit is vandaag niet aan mij besteed, heb nog andere dingen te doen thuis.Maar we kunnen toch allemaal weer een tongetje eten vanmiddag!

Vandaag 4 van de 5 vissen op de afhouders, dus het is elk getij weer anders!

Tot de volgende

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. willem(gaatvissen) > augustus 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Lekker gevist weer en een paar mooie vissen gevangen. Leuke stek daar baaiweg, met veel vis. Zal wel drukker worden denk ik na die mooie vangsten van je.

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 25, 2011

  Antwoord

  Denk het ook Willem(gaatvissen), maar ik ga ze nu weer naar het Beerkanaal lokken!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *