Home Gastvissers Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Advertenties

hoi Peter en andere lezers, Vrijdagavond 03-07 stond de zogenaamde WILTHAGEN wedstrijd van WSV Reimerswaal aan het Nollestrand op de kalender. Deze wedstrijd staat los van de competitie en werd gesponsord door slagerij Wilthagen die prachtige vleespakketten als prijzen had klaarliggen. Vrijdagmiddag in de brandende zon pieren en witte gestoken en nog een onsje slikzagers gehaald. Jammer genoeg kon maatje Richard niet mee omdat die na een val van een ladder een scheurtje in zijn schouderkom had. Beterschap kerel! Om 19.00 bij het strand aangekomen, een gezellig praatje en de plaatsen werden verloot. Op het gemak de spullen aan de waterkant in orde gemaakt. 20.00 klonk het beginsignaal en vlogen de lijnen het zilte water in.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

De verwachtingen waren niet groot omdat er weinig positieve berichten kwamen. Ver weg begonnen maar dat was haast geen doen zo hard stoomde het. Na een half uurtje maar op 50/60 meter gaan vissen, dat ging beter. Nadat ik ingegooid had was het dan eindelijk raak, ik had de hengel nog in mijn handen en voelde de vis trekken. Direct gaan draaien en ja hoor daar kwam een zeebaarsje die mijn stukje witte had gepakt uit het water.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Gelukkig de nul is weg. Even later kwam er na een prachtige beet een scharretje het strand van dichtbij bekijken.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

De krabben waren ook in een groot aantal aanwezig want na 10 minuten waren de haken kaal.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Van de controleur hoorde ik dat onder andere Marco Mol en Kees schouten er al 3 en 4 hadden terwijl Dennis de Rooij 3 plaatsen naast mij ook de vis had gevonden en ook op 4 stuks stond. Rond laag water kon ik eindelijk eens vol uithalen omdat de stroom eruit was. Direct de 1e draai vis eraan maar………… die @#%^^*&#@ kleiranden gooiden roet in het eten en aftrekken was de enigste optie. Ach ja hoort erbij hé. Volgende draai kwam ik er wel uit en zat er wederom een scharretje aan.

Even later weer een mooie beet dus draaien, en ja de kleiranden wonnen weer…… Eerst maar eens een heerlijk koel flesje bier dan.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Gelukkig duurde het niet lang dat scharretje nummer 3 eens wilde weten wie er nu aan de andere kant van de lijn stond te trekken.

Wedstrijd WSV Reimerswaal, Nollestrand

Dennis de Rooij had geluk met 2 keer een doublet en stond samen met Marco Pagee op 6 vissen. Om 00.00 ging het eindsignaal en konden de spullen weer in de kist. Op de parkeerplaats nog een praatje en daar hoorde ik dat Dennis en Marco Pagee er 6 hadden. Kees Schouten stond op 5 vissen waarvan er 1 een 1punter was en Marco Mol en ikzelf stonden op 4 stuks. Uitslag nog niet 100% zeker maar Marco Pagee werd 1e met o.a. 3 tongetjes. 2e werd Dennis en 3e ikzelf wat ik verrassend vond maar ik had iets grotere vis. 4e werd Marco Mol en 5e Kees Schouten die pech had en een hengel in stukken gooide. Heel de avond prachtig weer gehad. Zaterdag 04-07 bootvissen met 30 man op de Oosterschelde maar daar kan ik kort over zijn. Ongeveer een uurtje of 5 gevist maar het was SLECHT!!! Gelegen bij Colijnsplaat en heel af en toe kwam er een scharretje boven. Wel prachtig weer gehad en de opbrengst was voor een goed doel, heerlijk nog even gezwommen en het was beregezellig, ook dat hoort bij vissen. Het blijft vissen en geen vangen…

Vriendelijke groet, Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 5, 2015

  Antwoord

  Hey Joost,
  vond ik ook altijd hartstikke leuk, wild- en vlees wedstrijden. Ja Oosterschelde is vanaf een grote boot erg slecht momenteel.

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > juli 6, 2015

  Antwoord

  Hoi Joost,

  Jammer van die kleiranden daar want anders had jij volgens mij wel gewonnen.En dan nog prijzen als vleespakketten is niet mis,Leuke foto”s ook trouwens genomen,

  Groetjes Nico

 3. strandjutter > juli 6, 2015

  Antwoord

  Gegroet Joost.
  op het nollenstrand is wel lekker om te vissen en ja de zeebaars zit er wel ook groten als ze in de buurt zijn en de schar zijn ook mooi zonde dat er veel krab zit en ja de kleirand is geen pretje dat je vast komt te zitten zodat je wat verlies maar je heb gevangen daar gaat het toch gr.Jan

 4. Elmo > juli 6, 2015

  Antwoord

  Daar zeg je me wat Joost, het is vissen en geen vangen. Dennis en ik …..zelfde pieren , zelfde zagers , zelfde slikjes , we gooien ongeveer net zo ver, we staan 10 meter naast elkaar . Hij alles , ik niks.
  Maar……..het was een mooie avond. Die pakken ze niet meer af.

  Groet,

  Elmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *