Home Gastvissers Weekafsluiting met vissen aan de Westerschelde.

Weekafsluiting met vissen aan de Westerschelde.

Advertenties

Hoi Guppiers,

Deze week al plannen gemaakt om samen met Jeff de werk-week af te sluiten met vissen. Ik had het aas besteld bij Dixhoorn natuurlijk…we hadden besloten om ioeder apart te rijden en rond 16h te vertrekken, Jeff stond volgens mij te popelen van ongeduld want rond 15.45h appte die al dat hij Rilland was gepasseerd op de A58 en ik moest me nog omkleden, dus wat spoed achtergezet en rijden maar. Toen ik aangekomen was stonden de hengels van Jeff al mooi opgetuigd te wachten op het aas, haaaaaaaaaaa! We hadden beide ons zinnen gezet vandaag op iets speciaals, Jeff had zelfs een schepnet bij…ik wou graag een schol en een tong vandaag en Jeff had ook zeker zijn zinnen op een tong en een paling gezet .Wel bijna alles is uitgekomen behalve iets speciaals en de tong jammer maar het is nog vroeg in het seizoen die komen vast nog wel mag ik toch hopen!

Ik had al 4 botjes toen moest Jeff zijn eerste visje nog haken en ja zo gebeurde het toen Jeff ook een botje haakte en later dan zijn beoogde paling.

Ik vang dan later op de avond mijn scholletje!

De wind zat goed op de kop dus waarschijnlijk hebben we de nodige afstand niet kunnen halen of zou het toch weer iets te maken hebben met die oostenwind?? Toch hebben we een leuke avond gehad met af en toe een visje en wat actie op de top en die actie sloeg bij mij echt toe dat de hengel gewoon uit de steun werd getrokken! Volgens mij was die specilae vis er dus wel degelijk maar kon die met een overbeet niet gehaakt worden, jaja je leest het goed ‘”overbeet” want het was telkens na een kleine beet van een botje was te zien bij een bovengehaald botje die had bijtsporen en het andere die had ik niet! Met een geslikte haak op een platvis is dit ook een moeilijk verhaal die speciale vis kan dus nooit gehaakt worden of hij moet vast komen te zitten als hij het botje geslikt heeft!? In Noorwegen worden zo vaak de grote kabeljauws gevangen met een overbeet op een kleine koolvis die met een dreghaak gevangen worden dus met een dreg is dit geen probleem. Later op de avond vang ik nog een heel klein scholletje van naar schatting 10cm. Op naar de volgende sessie volgende zaterdag en een week later met een weekje Denemarken waar ik ga vissen op de schar vanaf de kant.

Grtjs Gino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > april 23, 2022

  Antwoord

  Ha mannen, groot gelijk om te gaan vissen, maar het loopt nog niet echt over, met de maatvis, maar dat zal vast binnenkort weer veranderen, net als die klotewind momenteel.

  Grtjes Peter

 2. Eldert > april 23, 2022

  Antwoord

  Ha Gino
  Die grote komen vanzelf . Nog even geduld . Wind even draaien , watertemperatuur nog een graadje of 2 hoger en dan wordt het gewoon weer goed . Geduld……
  Groet Eldert

 3. Jeff > april 23, 2022

  Antwoord

  He Gino,
  .je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt! Tja de vangsten waren het niet, zal nog even duren dat de temperatuur echt wat omhoog gaat.
  Volgende week samen weer eens wat nieuws proberen voor ons en de week er na ook lekker er even een weekje tussenuit met de vouwwagen ( hoop dat de temperatuur dan nog iets om hoog gaat, anders wordt het koud snachts…)

  Jeff

 4. Nico > april 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff. Leuk nog eens een berichtje te lezen ook al zijn de vangsten nog niet denderend. Toch nog verschillende vissen gevangen en met leuke foto’s en een verslag er bij top. Voor de volgende sessie veel succes toegewenst alvast. Ik wacht nog even tot de Geep er is zodat ik dan eens een poging kan wagen hier op.

  Groetjes. Nico

 5. Stefan Groenheide > april 23, 2022

  Antwoord

  Nou mannen, jullie bezorgen me ook weer de viskriebels, veel of weinig vis, het was in ieder geval gezellig, Gino die kanjers komen nog wel, geluk dwing je af en daar ben je druk mee bezig, volgende week wordt reuze gezellig op een onbekende stek! En dat we panvis meenemen, dat is al zeker, HA!
  Groeten, Stefan

 6. ies > april 23, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, wederom een heerlijk verslag van jullie vis avontuur, zelf heb ik met mijn zoon een keer zo’n beet gehad in het beer kanaal, ik ving toen een halve wijting, kan je wel vertellen dat je dan gek kijkt, mijn zoon hield het op een haai, zelf denk ik dat we gewoon een zee hond een makkelijke prooi hebben gegeven. Jammer voor jullie dat de vangt qua maatvis er niet was, maar het kan niet overal goed zijn als bijv bij de Noorderpier volgende keer beter, of uh vouwfietsen mee en de noorder pier afpeddelen.
  Groetjes Ies

 7. hugo > april 23, 2022

  Antwoord

  Hallo Gino & Jeff,

  Toch weer lekker aan het water gezeten, en lekker kunnen kletsen. Voor de maatvis zullen we moeten wachten op wat hogere water temperaturen. Toch leuk wat vis gevangen succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Jack Jozen > april 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff.
  Hoi Gino je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt de foto,s zijn ook weer perfeckt jullie zijn de spannig van de werkweek ook weer kwijt waar het vissen al weer niet goed voor is . Maar met de vangsten schiet nog niet op he ik denk dat de water temp. een graden moet stijgen, alleen als je een paar kilometer de zee op kunt zoals op de Noorderpier maar die loop afstand vind ik toch te ver . Maar zo vanaf het kantje moeten we nog effe geduld hebben .
  Heel veul Groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *